Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, krzysztof1987 napisał:

a ( specyficzny strefa 1)  czyli 3 tabela 

Będzie piniondz😊

Screenshot_2019-01-28-21-02-46.png

Opublikowano (edytowane)

To fajnie, komornik rodzinny(żona) będzie mógł więcej wydać dzięki wzrostowi stawki do ha 😏

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, robert55555 napisał:

To fajnie, komornik rodzinny(żona) będzie mogła więcej wydać dzięki wzrostowi stawki do ha 😏

Mój komornik na jedzeniu będzie musiał przyoszczedzić😉

Opublikowano (edytowane)

😮te klocki to jak PEG a w agencji, zawsze zmienny. Lepiej budować niż burzyć.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

"Dopłaty do ONW idą "normalnie", może masz jakąś kontrole i przez to masz wstrzymaną?

Opublikowano

Nie wstrzymane , a opóźnione względem innych lat . Też zawsze wcześniej miałem .

Opublikowano (edytowane)

Kurła szaleństwo II strefa będzie wincyj. Teraz to ja pAN. Grażyna birz tego olinkluziva kto bogatemu zabroni....

Jakby tak jeszcze tylko do skrobii nie opier.... co roku łajzy. Pytam się gdzie i kiedy te obiecane 400 € do hektara jak jeszcze chwila moment i tysiaka nie załapie. Chyba mieli na myśli cenę za tone kwalifikowanego sadzeniaka to tak, tu się zgadza jeszcze rok i dobije do 400€.

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

Kurła szaleństwo II strefa będzie wincyj. Teraz to ja pAN. Grażyna birz tego olinkluziva kto bogatemu zabroni....

Jakby tak jeszcze tylko do skrobii nie opier.... co roku łajzy. Pytam się gdzie i kiedy te obiecane 400 € do hektara jak jeszcze chwila moment i tysiaka nie załapie. Chyba mieli na myśli cenę za tone kwalifikowanego sadzeniaka to tak, tu się zgadza jeszcze rok i dobije do 400€.

Chyba w to nie wierzyłeś.

Opublikowano

Miał ktoś z was kontrole weterynaryjna i co dokładnie sprawdzają?? i czy to też ma wpływ na to kiedy dostane dopłaty? Był u mnie koleś z powiatówki i powiedział że zostałem wytypowany do kontroli i będą w lutym albo marcu na kontroli.

Opublikowano

u mnie dwa razy byli, raz przy młodym rolniku, i raz tak o bo mam bydło,  ten drugi raz tylko dlatego że byli za pierwszym razem i sobie mnie mają w pamięci i teraz jak coś to ja w pierwszej kolejności, np po ostatniej wizycie zapowiedzieli że muszą pobrać próbki z sianokiszonek bo to coś nowego i chcą sprawdzić co to w ogóle jest i od razu że do mnie wpadną, nawiązuje do tego że jak raz wpadną to już cie mają na liście do różnych kontroli, trochę to już upierdliwe ale nigdy problemów nie robili, do MR to kontrola była taka że chodzili po obejściu i pytali ,  czy pow okien co do podłogi jest odpowiednia i ja odpowiadałem że tak, choć nawet tego nigdy nie mierzyłem, czy obornik jest izolowany od podłoża, ja tak, choć płyty nie mam a widzieli że hałda leży na łące, czy wentylacja ok, nie mieli mierników tylko pytali, to ja również że tak że jest grawitacyjna, itp rzeczy , także u nas idą na rękę, nie chcą problemów robić i te karty wypełniają jak rolnik chce a nie jak jest w rzeczywistości, 

Opublikowano (edytowane)

To chyba też domyślam się czemu mnie jak on to powiedział "wylosowali " do kontroli. W związku z tym że staram się o MGR musiałem ich poprosić o wydanie decyzji o dobrostan zwierząt bo mam we wniosku wpisany paszowóz a że jak wpadli stwierdzili pewne uchybienia(które już poprawiłem) to tak teraz pewnie jestem pierwszy do kontroli.

A sprawdzali Ci papiery bydła czy wszystko się zgadza?

@suzuki18l

Edytowane przez martin0000
Opublikowano

Pilnuj wszystkich zgłoszeń przemieszczeń, książki rejestracji zwierząt, kolczyków.

Opublikowano

Maty i srodki dezynfekcyjne,szafka na srodki dezynfekcyjne w oborze,mierzą powierzchnie stanowisk,sciółka i czystosc koryt oraz obory,podpisy na kartach leczenia bydła za ich brak tez mandat;),a wszystko jak zwykle zalezy od kontrolujacego.