Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz , bierz . Tylko na razie weź mniej , bo wygląda na to że ci szkodzi . :P

Opublikowano
6 minut temu, alegra napisał:

Kochani dopłaty to tylko dodatek, taka wisienka na torcie, jak Wy bierzecie, to dlaczego ja mam nie brac ??

taka wisienka a płaczesz na forum jakby skup zboża spóźniał się ze spłatą faktury o miesiąc

• Like 2
Opublikowano
28 minut temu, alegra napisał:

Kochani dopłaty to tylko dodatek, taka wisienka na torcie, jak Wy bierzecie, to dlaczego ja mam nie brac ??

:D

Dopłaty 2010

alegra odpisał strzymek na temat w Dotacje

witam wszystkich ,czy wie ktos moze jakie sa terminy wyplat doplat z agencji, bo juz trzeba zasiewac zborze a nie ma za co nalac do ciagnika pozrawiam
  • Like 2
  • Haha 7
Opublikowano
Mi dziś przelali zaliczkę tylko nie wygląda mi to na 70% a raczej na 50%. Czy do tych niby 70% zalicza się płatność za buraki, płatność zwierzęcą do bydła, płatność mlodego rolnika, i zazielenianie EFA?? Wlkp
Opublikowano
26 minut temu, marko-kolo napisał:

:D

Dopłaty 2010

alegra odpisał strzymek na temat w Dotacje

witam wszystkich ,czy wie ktos moze jakie sa terminy wyplat doplat z agencji, bo juz trzeba zasiewac zborze a nie ma za co nalac do ciagnika pozrawiam

Bo to nie jest  prawdziwe życie alegra🤪.

Opublikowano

Sorry, ale tekst pt " zborze" - to nie mój, analfabetą nie jestem (och, widzę już to rozczarowanie w oczach niektórych i prawie Wam gula urosła, haha),  a że kiedyś konto bylo wspólne z sąsiadami, bo internetu nie mieli... to inna broszka :):):) 

Opublikowano

jak typowy polityk... jak cię ktoś złapie na kradzieży za rękę to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy nikogo nie przepraszaj a jak będziesz musiał kogoś przeprosić to zaraz go obraź... No już widzę jak Zdziszki i Mietki w gumiakach przychodzą do ciebie do domu żeby się zalogowac na agrofoto :D:D:D

• Like 2
  • Haha 5
Opublikowano

No i wychodzi ta nasza polska mentalność. Zazdrość. Jak na Ukrainie. Mi ojciec, wujek itd nie dali ziemi, maszyn itd. Kredytów nie mam ale gospodarze i każdego roku do przodu. Nigdy nie miałem 60 lub ciepka. Po prostu każdego roku trzeba iść do przodu. Za wejściem do uni i dopłatami nie byłem. Uważam że wiele osób na tym skorzystało i ich uratowalo i stworzyło to nierówne prawa do gospodarzenia. Bo z wejsiem do uni zaczelo się liczyć prawo uni, aby zrównać tych ktozy chcą gospodarzy z tymi co chcą dostać i z tego żyć. A co mam powiedzieć gościowi co ma Johna. Mój największy ciągnik ma 250 km. I tyle w temacie. I co z tego ? Powiem mu tak. Poznaj konstrukcję, zasadę działania i napraw wszystko sam. A co do Johna. Nigdy bym nie kupil. 

1 godzinę temu, adamn999 napisał:

Mi dziś przelali zaliczkę tylko nie wygląda mi to na 70% a raczej na 50%. Czy do tych niby 70% zalicza się płatność za buraki, płatność zwierzęcą do bydła, płatność mlodego rolnika, i zazielenianie EFA?? Wlkp

Norma. Tak gdzie więcej mają przelać zawsze mniej wpływa w zaliczkach. Ustawa mówi do 70 procent a nie 70. Co roku tak mam mimo braków błędów. 3 lata temu to tylko 12 procent dali bo powiedzieli trzeba dac innym.

Opublikowano
12 minut temu, rafkap napisał:

No i wychodzi ta nasza polska mentalność. Zazdrość. Jak na Ukrainie. Mi ojciec, wujek itd nie dali ziemi, maszyn itd. Kredytów nie mam ale gospodarze i każdego roku do przodu. Nigdy nie miałem 60 lub ciepka....

skarżysz się z tego powodu czy wywyższasz albo ubolewasz czy narzekasz że nie masz/nie miałeś?
;)

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, alegra napisał:

damiank33..bo ludżmi trzeba umieć żyć ;) w przeciwieństwie do Ciebie trzeba mieć parobków :) a i flaszke z każdym można wypić ;)

bo ja nie uznaje kogoś takiego jak "parobek" tylko jak już to normalnego pracownika któremu za zrobioną pracę należy sie normalne wynagrodzenie a nie wyzysk. Szacunek do drugiego człowieka trzeba mieć bo to jeszcze kształtuje nas jako dobrych ludzi, ale jak ty na swoich pracowników mówisz parobki to dobrze o tobie nie świadczy

Edytowane przez damiank33
Opublikowano
1 godzinę temu, alegra napisał:

damiank33..bo ludżmi trzeba umieć żyć ;) w przeciwieństwie do Ciebie trzeba mieć parobków :) a i flaszke z każdym można wypić ;)

Mędrcu w gumofilcach, gdyby nie podkreślanie błędów ortograficznych, to byś nawet zdania po polsku poprawnie nie napisał. 8 lat temu miałeś TYLKO 70 ha, dobiłeś chociaż do setki przez te lata, skoro cię nawet na zasiewy nie było stać bez dopłat?

Opublikowano

A w czym mam chodzić jak nie w gumofilcach ? i do miasta czasem się zdarzy, BARANIE jeden. Kur..wa miastowy się znalał, 70 h razy 3 :)))))) uuuuuułłłłłłłł     jjeeeeeee !

Opublikowano

W tamtym roku pierwsza dopłata 30 listopada druga przyszła 26czerwca tak że spokojnie ponad 1.3 miliona rolników w 2tyg nie przepatrza wszystkich wniosków a co do waszej klotni to mam 15ha ale wszystko sam obrabiam i na terenach górskich tak że też nie jest lekko jak się wydaje 

Opublikowano
12 godzin temu, alegra napisał:

To jak masz cały tort to po co Ci ta wiśenka ? Jszcze si udławisz nią  .....🤔

9 godzin temu, rafkap napisał:

No i wychodzi ta nasza polska mentalność. Zazdrość. Jak na Ukrainie. Mi ojciec, wujek itd nie dali ziemi, maszyn itd. Kredytów nie mam ale gospodarze i każdego roku do przodu. Nigdy nie miałem 60 lub ciepka. Po prostu każdego roku trzeba iść do przodu. Za wejściem do uni i dopłatami nie byłem. Uważam że wiele osób na tym skorzystało i ich uratowalo i stworzyło to nierówne prawa do gospodarzenia. Bo z wejsiem do uni zaczelo się liczyć prawo uni, aby zrównać tych ktozy chcą gospodarzy z tymi co chcą dostać i z tego żyć. A co mam powiedzieć gościowi co ma Johna. Mój największy ciągnik ma 250 km. I tyle w temacie. I co z tego ? Powiem mu tak. Poznaj konstrukcję, zasadę działania i napraw wszystko sam. A co do Johna. Nigdy bym nie kupil. 

Norma. Tak gdzie więcej mają przelać zawsze mniej wpływa w zaliczkach. Ustawa mówi do 70 procent a nie 70. Co roku tak mam mimo braków błędów. 3 lata temu to tylko 12 procent dali bo powiedzieli trzeba dac innym.

To końmi obrabiaś te swoj morgi? A kogo obchodzi il konny ciągnik masz był Ci potrzebny to kupiłś nie wiem co tacy ludzi mają w głowach

11 godzin temu, Agrest napisał:

Bo to nie jest  prawdziwe życie alegra🤪.

No ale od tego czasu dużo już si pwni zminiło 🤠 dorobił się ma parobków   ..........zieemęi pakują we worki

Opublikowano

O cholercia jaka burżuazja 😂 szkoda tylko, że taka zasmarkana i słoma z butów się sypie.

Zaliczka 70%, onw brak, suszowe decyzja o odroczce do 25.12. Małorolny 34ha... Hmm "dziad"? 

Opublikowano
13 godzin temu, alegra napisał:

Parobki robiły cały dzień za to żeby móc popisać na af , a że wcześniej wypiły Johna z gospodarzami , to nie dziwota że tyle błędów narobiły .