Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, ChiquitaB napisał:

A jezeli umowa jest na tzw gebe to tez mozna? Tzn czy agencji cos trzeba przedstawic odnosnie danej dzialki?

dopłaty są dla tego kto uprawia działkę, tylko bądźcie pewni że nikt inny nie podał tej działki , ja miałem taką sytuację dzierżawa na gębę , niby uzgodniliśmy że ja biorę dopłaty i złożyłem wniosek a mu płacę umówiony czynsz, a koleś nie wiedząc że od złożenia wniosku czeka się nawet ponad rok , myślał że do mieś czasu i już, i tak czekał i czekał aż uznał że go w u... zrobiłem i wziąłem dopłaty i czynszu nie płacę, a było umówione że z dniem wpłynięcia dopłat wypłacam mu czynsz, rok minoł przyszło składać wnioski na kolejny rok i okazało się że  on też złożył na tą działkę, i wezwanie do agencji, ja wcześniej do niego to wyjaśnić, no i wyszło to co napisałem, pojechaliśmy do agencji i było tak że jak ja wycofam tą działkę to dostaje przez 3 lata dopłaty pomniejszone o 2 krotność do tej działki np 3 ha to około 3 tyś dopłat  tak więc drugie tyle to 6 tyś przez 3 lata w plecy, ale załatwiliśmy że on ma zakaz składania wniosków przez 3 lata ,  ja czynsz mu płace i jest ok, dobrze że ugodowy,  jego błąd że nie wiedział jakie są  realia możliwości rozpatrywania i wypłat dopłat  ARiMR 

Edytowane przez suzuki18l
Opublikowano

suzuki18i, piszesz jakieś stare bajki o płatnościach za dzierżawę po jej zakończeniu. Dziś płacisz z góry, na umowie bez żadnych opóźnień, inaczej nie siejąc a zbierając kasę.

Opublikowano

Panowie jak to jest nie rozeznaje się wcale na tym systemie nie wchodziłem w to nawet i nie chcę zrobić czegoś źle wpisać bo się na tym nie znam. Wniosek składałem przy pomocy ODR. Czy jak pojadę do Biura Powiatowego to mają obowiązek mi to wypełnić? dostałem od nich wstępnie wypełniony wniosek na papierze najlepiej by to złożył ale nie można. Ktoś może był i mu pomogli ? 

Opublikowano
8 godzin temu, tre_k napisał:

Panowie jak to jest nie rozeznaje się wcale na tym systemie nie wchodziłem w to nawet i nie chcę zrobić czegoś źle wpisać bo się na tym nie znam. Wniosek składałem przy pomocy ODR. Czy jak pojadę do Biura Powiatowego to mają obowiązek mi to wypełnić? dostałem od nich wstępnie wypełniony wniosek na papierze najlepiej by to złożył ale nie można. Ktoś może był i mu pomogli ? 

Idź do doradcy z ODR-u, pomoże tak jak do tej pory.

W biurze powiatowym ARiMR mają obowiązek jedynie udostępnić ci komputer. Prawdopodobnie będą starali się pomóc, coś podpowiedzieć ale generalnie wniosek trzeba będzie wypełnić samemu.

Opublikowano

U mnie w biurze powiatowym co sie zdziwiłem pracownicy wypełniają wnioski sami rolnik tylko podpowiada gdzie ma jakie uprawy.Po wypełnieniu rolnik podpisuje oświadczenie że bierze pełną odpowiedzialność za wniosek.

Opublikowano

Wy poważnie z tym płaceniem. No chyba nie. 30zl przy kwocie dopłat to niewiele.

Daj znać tre_k jak poszło.

Ja dziś myślałem się w końcu zabrać za wniosek. A gdzie tam. Nawet nie dało się otworzyć. Najpierw był komunikat że pobrane zostaną dane z zeszłorocznego wniosku, a potem:

Nie udało się odczytać danych wniosku. O zaistniałym problemie proszę poinformować ARiMR poprzez portal POMOC.ARIMR.GOV.PL

Opublikowano (edytowane)

5acb7bb746123_bladyefa.thumb.jpg.fea2d0088812875ea06d0aea6f3dfa81.jpgWitajcie. Jak poradzić sobie z takim problemem, że pokazuje mi błąd, a wszystko mam dobrze opisane i zaznaczone.

Roślina uprawna: Pszenica ozima

Wnioskowanie płatności: JPO.

Edytowane przez Famer21
zdjęcie
Opublikowano (edytowane)

a co to za błąd? 

Edit

Widzę, że wstawiłeś screena. Deklarujesz EFA14a a Efa ogólnie nie działa prawidłowo więc lepiej się wstrzymać aż coś naprawia.

Edytowane przez melon10641
Opublikowano
14 minut temu, melon10641 napisał:

a co to za błąd? 

Edit

Widzę, że wstawiłeś screena. Deklarujesz EFA14a a Efa ogólnie nie działa prawidłowo więc lepiej się wstrzymać aż coś naprawia.

To u nich coś na serwerze?

Przed chwilą odznaczyłem jedną działkę, gdzie pokazywało błąd i 1 błąd zniknął, a ten drugi nadal jest, mimo, że również po odznaczałem i zaznaczyłem na nowo i to samo, został 1 błąd.

Opublikowano

Cześć. ktoś pamięta czy byki kończące w czerwcu 24 miesiące można dopisac o dopłaty, bo mam z kwietnia ale to już na pewno nie, a czerwiec nie pamiętam czy załapuje jak w maju dam im wniosek.

Opublikowano
11 minut temu, MariuszKlim napisał:

Cześć. ktoś pamięta czy byki kończące w czerwcu 24 miesiące można dopisac o dopłaty, bo mam z kwietnia ale to już na pewno nie, a czerwiec nie pamiętam czy załapuje jak w maju dam im wniosek.

W dniu złożenia wniosku musi mieć poniżej 24 m-cy.
Problem jest gdy urodzone 15 maja i wniosek składany 15 maja.

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszKlim napisał:

Na dzień 15 Maja nie mogą mieć skończone 24 miechy to się łapią

Opublikowano
4 godziny temu, Famer21 napisał:

5acb7bb746123_bladyefa.thumb.jpg.fea2d0088812875ea06d0aea6f3dfa81.jpgWitajcie. Jak poradzić sobie z takim problemem, że pokazuje mi błąd, a wszystko mam dobrze opisane i zaznaczone.

Roślina uprawna: Pszenica ozima

Wnioskowanie płatności: JPO.

To jest demo z czarnymi ikonami. Logo agencji jest zielone i przestańcie  pleść głupoty, że komuś działa tylko coś nie wychodzi do końca. Aplikacja działa na działkach gdzie jest tylko jedna uprawa i nie łączy się z inną działką ewidencyjną z tą samą uprawą. Ta aplikacja działa jak zabawka dla dzieci z ograniczeniami bez możliwości rozszerzenia na więcej funkcji.

Opublikowano

Moje konto w aplikacji ewniosekplus nie działa od ponad 3 tygodni, po zalogowaniu i kliknięciu w kontynuuj tylko komunikat:  "Nie udało się odczytać danych wniosku. O zaistniałym problemie proszę poinformować ARiMR poprzez portal POMOC.ARIMR.GOV.PL
WRÓĆ DO WYBORU WNIOSKU"

Pomimo wielu zgłoszeń niczego nie naprawili. A teraz jeszcze musiałem dwa razy zmieniać hasło używając opcji "Nie pamiętasz hasła?" gdyż na dotychczasowe hasło nie dało się zalogować, a na pewno wpisywałem je poprawnie. Miał ktoś podobnie?   

Opublikowano

Wszyscy rolnicy, którzy mają powyżej 15 hektarów - czyli obowiązuje ich EFA wskazane jest aby takie wnioski składać po 16 kwietnia bo właśnie wtedy mają naprawić aplikację aby dobrze już działała.

W przypadku wygenerowania przez eWniosekPlus komunikatu, że wniosku nie udało się wysłać przed ponowną próbą wysłania wniosku zalecana jest weryfikacja w zakładce WYSŁANE. Powinno to zapobiec wysyłaniu wielokrotnie tego samego wniosku.

Dnia 8.04.2018 o 13:32, ZYLA napisał:

dlaczego muszę (innej opcji nie widzę) podawać konkretną uprawę na danej działce? Mam gospodarstwo do 9 ha i w zeszłym roku nie musiałem. wszystko było JPO

Można wybrać opcję - OŚWIADCZENIE O BRAKU ZMIANY - JPO

• Like 1
Opublikowano

Proszę o podpowiedz pomimo wpisania właściwego loginy i hasła wyświetla ze są nie poprawne a proba ponownego utworzenia konta kończy sie takim  komunikatem "Dla wskazanego użytkownika nie jest możliwe utworzenie nowego konta. Proszę użyć dotychczasowych danych logowania do systemów teleinformatycznych ARiMR "lub"Błędny login użytkownika lub nie przypisany adres email.Jak do cholerstwo odblokować :(