Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, łorawiok napisał:

Wasze problemy wydają mi się niedorzeczne , bo widzę że macie ogromną wiedzę informatyczną , a ja umiem niewiele więcej niż otwierac strony www na 15 letnim komputerze z pamięcią operacyjną  512 mb i nie mam żadnych kłopotów .

Tu nie chodzi o kwestie oprogramowania czy samego komputera. Wchodzi się na stronę loguje się bez problemu i chcąc otworzyć nowy wniosek czy edytować zapisaną kopię roboczą to pisze trwa ładowanie i tak w koło nic się nie zmienia. U siebie sprawdzałem na 3 przeglądarkach i dwóch kompach więc wina tkwi po stronie programu ewniosekplus. A że niektórym działa nie wiem może uzależnione od lokalizacji czy serwera 

Edytowane przez Roki212
Gość łorawiok
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez łorawiok
Opublikowano (edytowane)

Powiedz mi którym słowem lub zdaniem Cię obraziłem? No właśnie nic takiego nie napisałem ale Ty musisz zabłysnąć i pokazać że jesteś tutaj :D. A i cieszę się że to Twój ostatni wpis w tym temacie bo nic do niego nie wniosłeś ciekawego swoją wypowiedzią. 

Edytowane przez Renault85-15TX
Opublikowano (edytowane)
Dnia 18.03.2018 o 13:15, łorawiok napisał:

Może nie jestem domyślny ale dla mnie logiczne było skoro pisze na działce brak rośliny uprawnej to znaczy ze nie ma tam uprawy, a nie ze trzeba usunąć brak rośliny uprawnej.

Edytowane przez Tom6666
Opublikowano

Próbowałem już różnych sposobów, jak klikam to nie reaguje na nowy wniosek, a jak klikam na kopię roboczą to wyskakuje komunikat "W tym miejscu pojawią się zapisane wersje robocze wniosków" i jest pusto, a wcześniej miałem zapisane wersje robocze. Podejrzewam że to system w agencji coś szwankuje.

Opublikowano

A ja właśnie skończyłem wypełniać wszystko. Pod koniec zaczęło strasznie mulić.  W końcu zginęły mi nazwy wszystkich roślin uprawnych na działkach. W pośpiechu kliknąłem dyskietkę i na tym się skończyło. Czy coś się zapisało to nie wiem bo powtórnie już nie wejdę.  Wszystko kończy się na  kliknięciu kontynuuj. 

@łorawiok - chcesz pomagać to pomagaj ale nie cwaniakuj bo chcąc kogoś ukąsić możesz zostać pogryziony.

Opublikowano
28 minut temu, Renault85-15TX napisał:

Zglaszajcie te problemy przez stronę do tego przeznaczona im więcej osób zgłosi problem tym szybciej może się zajmą naprawa systemu. 

zgłaszamy, oni chcą uzupełnień, uzupełniamy a oni dalej nie wiedzą co i jak ;)

Opublikowano

Ja u siebie zlozylem wniosek. Nie chcialo mi pobrac listy krow i bydla do doplat wiec wpisalem je recznie.

Niestety u ojca nie moge zalozyc konta. Podczas weryfikacji sie cos zacielo. Po odświeżeniu wyskakuje ze konto jest juz zalozone i nie moge nic zrobic.

Opublikowano

15.03 i 16.03 wszystko śmigało bez problemu, 17.03( wczoraj) już tylko logowanie bez problemu i komunikat "ładowanie .....", dziś "nieprawidłowy login.....". Trzeba chyba się przygotować na składanie wersji papierowej.

Opublikowano

W tej chwili jest komunikat, że trwają prace. Też wyskakuje komunikat niepoprawnego loginu.

Ale ważne, że dziękują za wyrozumiałość:D 

Idę oglądać kombinację norweską znaczy skoki narciarskie:D

Opublikowano

Uprzejmie informujemy, iż od godziny 16:00 w niedzielę  (18-03) do godziny 05:00 w poniedziałek  (19-03) aplikacje e-WniosekPlus (Wniosek przez Internet), PA (Platforma Aplikacyjna) będą niedostępne. 

Przerwa spowodowana jest koniecznością przeprowadzenia prac konserwacyjnych systemu.

Za utrudnienia uprzejmie przepraszamy.

Tak więc panowie przerwa na piwko. Kto stawia?:tw_beer:

Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

15.03 i 16.03 wszystko śmigało bez problemu, 17.03( wczoraj) już tylko logowanie bez problemu i komunikat "ładowanie .....", dziś "nieprawidłowy login.....". Trzeba chyba się przygotować na składanie wersji papierowej.

U mnie zrobiło się identycznie jak u Ciebie.

Opublikowano
37 minut temu, Renault85-15TX napisał:

Ten kto dostał dopłaty całe z 2017 roku :D

Pewnie nikt się nie przyzna:D

Kombinacja norweska się nie powiodła - postawię piwko sobie sam:P

Gość łorawiok
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez łorawiok
Opublikowano
Dnia 16.03.2018 o 16:02, Renault85-15TX napisał:

Panowie a jak wpisuje się zwierzęta to trzeba dodawać na początku PL czy same cyfry wystarczą?? Jeszcze Jedno pytanie czy trzeba mieć zasiane minimum 1ha np. koniczyny czy może być mniej żeby starać się o płatność do upraw roślin pastewnych??

Aby starać się o płatność do upraw roślin pastewnych minimalna powierzchnia tej uprawy musi wynosić 0,1 ha.

Dnia 17.03.2018 o 08:05, Karolina94 napisał:

U mnie dalej nic, zgłosiłam im błąd i cisza, spytali tylko jaka wersja przeglądarki :/ Próbowałam z trzech przeglądarek Chrome,firefox,edge. Zainstalowałam i dodałam do przeglądarki  adobe  acrobat, nie pomogło Na żadnej nie działa. Korzystał ktoś z wyboru doradcy? Jakbym wybrała jakiegoś doradcę to  oni mogą wypełnić za nas wniosek? 

btw. A wniosek demo u mnie dobrze śmiga, więc raczej to nie wina mojego kompa czy netu 

Jeżeli wybierze pani doradcę może on zaakceptować pani prośbę, ale nie musi ma na to 7 dni. Po zatwierdzeniu, że przyjmie pani wniosek do wypełnienia musi się pani i tak udać do swojego ośrodka doradztwa rolniczego do wybranego przez panią doradcę i wtedy doradca na swoim koncie wypełnia pani wniosek. Po wypełnieniu wniosku wylogowuje się doradca z pani konta wtedy pani loguje się na swoje konto i wysyła wniosek.

20 godzin temu, Tom6666 napisał:

ok dzięki usunąłem brak rosliny uprawnej i moglem usunąć działkę.Czy jesli mam poniżej 10ha to musze na każdej dzialce rozrysowywać wszystkie uprawy?

Jeżeli ma Pan poniżej 10 ha nie trzeba na każdej działce rozrysowywać wszystkich upraw. W takim przypadku należy z listy upraw wybrać pozycję ,,Oświadczenie o braku uprawy - JPO.

Czytając Wasze komentarze zauważyłam,że sporo z Was ma problem z pobraniem z ARiMR listy zwierząt. Z informacji jakie posiadam ( a jestem cały czas na bieżąco, gdyż jestem doradcą rolnym) wiem, że do 21 marca nie będzie takiej możliwości aby listy były załadowane - dlatego wpisujecie ręcznie. Wynika to z tego, że aplikacja na chwilę obecną nie ma wprowadzonych wszystkich dostępnych funkcji. Więc jeśli chcecie aby listy zwierząt były załadowane przez agencję trzeba się z tym wstrzymać do 21 marca.

Opublikowano (edytowane)

Większość działek w nowej aplikacji ma pomniejszone MKO w stosunku do poprzednich lat.

Przyjmujecie to co proponują czy wpisujecie tak jak było w poprzednim roku i wpisujecie powód rozbieżności?

Dodatkowo jak usunąć błednie dodany obszar EFA?

Edytowane przez machtomi
Opublikowano

Też tak miałem. Kiedyś nadali mi login bo chciałem rejestrować zwierzęta przez internet. Poszedłem do ARiMR dzwoniąc wczesniej, oni odnaleźli mój login. A hasło to już można zmienić.