Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ale do Agencji musi być podany nr kolczyka i klasyfikacja poubojowa więc w papierach i tak jest wbc tylko rolnik śpi spokojnie bo go nikt niby nie oszukał przy wybiciu:)

Opublikowano
4 godziny temu, krzychuuuuu napisał:

W agencji mają tylko wagę mięsa z konkretnego byka, czy też jego wagę żywa?

koledzy w agencji jest waga zywa i waga na haku ale to powtórze po raz kolejny  WAGI PODANE DO AGENCJI SA Z KAPELUSZA PRACOWNIK UBOJNI MUSI PODAĆ  w ciagu 7 dni od uboju TO  PODAJE  JAK CHCE TEGO NIKT NIESPRAWDZA Z AGENCJI  i dziwi mnie to ze ludzie na tym forum cały czas uwazaja ze w agencji jest prawdziwa waga byka podana.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 18.02.2018 o 22:09, wiko napisał:

uczciwej to pojecie wzgledne w tym temacie, w miare uczciwej.. juz lepiej brzmi,o Wegrzynowie sie nie wypowiem,a o Chrzanowie podpowiadam ze koniecznie trzeba 

Edytowane przez pit17
Opublikowano

U nas w agencji jest tak ze jak ktos sprzeda bydlo handlarzowi to agencja nie udzieli informacji jak sie byk wybił a jak ktos sprzeda bezpośrednio do ubojni to agencja moze podac informacje o wadze i wybiciu byka

Opublikowano
1 godzinę temu, Azor07 napisał:

Jak myślicie ile mogę dostać za te sztuki ?

IMG_20180226_152024.jpg

Zależy też od wagi bo z tego zdjęcia nie widać ,to simentale?

Maja powyzej 700 kg to Dostaniesz za nie 8.70 maksymalnie, najpredzej skończy się na 8.50

Opublikowano

pablo6234 Brzegowy ma podjechać ,odkąd skupuje bydło to nie słyszałem aby kogoś oszukał z wagami niema problemu bo koło mnie w odległości 3-4km jest 3 najazdowe .A handlowałeś z Pulnikiem lepiej płaci z tego co mi znajomi mówili .

Rasa to SM waga 750kg+ 

Opublikowano
10 minut temu, Azor07 napisał:

pablo6234 Brzegowy ma podjechać ,odkąd skupuje bydło to nie słyszałem aby kogoś oszukał z wagami niema problemu bo koło mnie w odległości 3-4km jest 3 najazdowe .A handlowałeś z Pulnikiem lepiej płaci z tego co mi znajomi mówili .

Rasa to SM waga 750kg+ 

Nie z Pulnikiem nie handlowałem jeszcze, pasuje mi Brzegowy bo zawsze jak byki bierze to od razu świnie zabiera i jest wszystko za jednym razem. Ja też sprzedawałem 2 SM to waga po 800kg a MM 2 sztuki po 750kg   spodziewałem sie że SM będą miały więcej ale widać rzadkie mięso hehe

• Like 1
Opublikowano

Właśnie jutro ma brać maciorę ,mam jeszcze jednego słabszą ma budowę ale większy .Ze świń muszę zrezygnować bo podobno nie wolno z bydłem trzymać ,a na to miejsce wstawię więcej bydła .

• Like 1
Opublikowano

Można ale w innym budynku żeby były hehe     Witam w klubie ja też koniec ze Świniami tylko bydło zostawiam no i zwiększam systematycznie a po za tym  truskawka i troche usług.

Opublikowano

Ten rok jeszcze zapłaci bo zapasów nic nie ma a za rok to nie ciekawie sie zapowiada bo dosadzone do oporu jest     no i żeby zbierać miał kto bo non stop jakieś zmiany ale to już nie ten temat to nie ma co pisać

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v