Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta jasne. Naszrzad to interesuje jak zeszloroczny snieg. Teraz wprowadzenie bioasekuracji w zwiazku z asf. W kogo to uderzy? W mysliwych? Dalej nie ma odstrzalu iwektory asf dalej niszcza pola I rozmnazaja w najlepsze. Zle Sir dzieje I bedzie jeszcze gorzej 

Opublikowano

No i gdzie ta dobra zmiana ? Rolnik jak zwykle dostrzegany przy wyborach , a tak to w czarnej d....ie . Jak żyć ....?

Opublikowano
Dnia 13.02.2018 o 11:28, robertzim napisał:

Ja od jakiegoś czasu sprzedaje do Chobotu i z ceną nigdy nie było problemu. Na prawdę można się dogadać.  Ceny lepsze niż u handlarzy i nikt nie oszukuje na wadze. 

Przynajmniej jeden zadowolony ,, z ceną to nigdzie nie ma kłopotu , i tak dostaniesz tyle ile chcą i mogą ci dać . co do tego że ceny są leprze jak u handlarzy to nie był bym taki pewien , chyba że u ciebie jeżdżą handlarze idioci to się zgodzę . a z tą wagą  to fajnie że tak myślisz , jedno pytanie , gdzie ważycie ? u ciebie na podwórku czy na zakładzie 

Opublikowano
18 minut temu, johny1991 napisał:

Witam,

Jakie ceny obecnie w łódzkim za ncb ok 700kg?

I w jakich cenach chodza jałówki odsadki lm ok 300kg?

Z jakiego rejonu jesteś i kto u ciebie jeździ u nas rakòw do 8brutto handlarzyki do 8,50brutto ogòlnie każdy mòwi gdzie dzwoniłem to nie za ciekawie i chyba w dòł bedzie

Opublikowano

U mnie zqzwyczaj brakWitam,

I w jakich cenach chodza jałówki odsa

10 godzin temu, Gringo1 napisał:

Z jakiego rejonu jesteś i kto u ciebie jeździ u nas rakòw do 8brutto handlarzyki do 8,50brutto ogòlnie każdy mòwi gdzie dzwoniłem to nie za ciekawie i chyba w dòł bedzie

U mnie zazwyczaj bral podyma...rozne o nim opinie ale u mnie jest ok...jak z nim rozmawialem to mowil ze cena jest taka jak byla...w tygodniu ma podjechac zobaczyc

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, reno82 napisał:

Pytanie dnia : czy zna ktoś handlarza albo zakład mięsny w którym mówią za drożeje bydło 

odpowiedź dnia ,, ja znam 

20 minut temu, johny1991 napisał:

U mnie zqzwyczaj brakWitam,

I w jakich cenach chodza jałówki odsa

U mnie zazwyczaj bral podyma...rozne o nim opinie ale u mnie jest ok...jak z nim rozmawialem to mowil ze cena jest taka jak byla...w tygodniu ma podjechac zobaczyc

Podyma jest mądrym kupcem , poco ma ci mówić że poszło dwadzieścia czy trzydzieści gr do dołu , jak i tak kupi po tej cenie która jest obecnie , skąd będziesz wiedział czy ten zwierzak wart jest 8,5 lub 8,2 , zawsze coś się znajdzie żeby zbić parę groszy . opinie o kupcach były są i będą zawsze różne , ile głów tyle rozumów . najciekawsze jest to że dużo rolników obrobi d*pę kupcowi a potem idzie do niego sprzedawać .,,,,,,,,, w tym tygodniu cena była bez zmian pomimo oporowej ilości szczególnie byka 

Edytowane przez slawek2301
Opublikowano
Ja u Podymy za kasa miesiąc czekałem. Codziennie dzwoniłem i już niby księgowa pieniądze wysłała. Cenę za bydło ma dobrą, ale jak uzgodniliśmy że kasa za dwa tygodnie to za dwa tygodnie, a nie po miesiącu
Opublikowano
43 minuty temu, bodzioman18 napisał:

Ja u Podymy za kasa miesiąc czekałem. Codziennie dzwoniłem i już niby księgowa pieniądze wysłała. Cenę za bydło ma dobrą, ale jak uzgodniliśmy że kasa za dwa tygodnie to za dwa tygodnie, a nie po miesiącu

Ja zazwyczaj tez czekam...piszemy 2 tygodbie ale nowie mu ze do tego i tego musza byc pueniadze...przed tym terminem musze ze 2 razy zadzwonic i pieniadze sa...

Ale mozna sie z nim dogadac...placi wedlug mnie dobre pieniadze i nie ma problemu zeby jechac na wage ogolna jak to jest u niektorych handlarzy

Opublikowano (edytowane)

Wpiszcie sobie wieści rolnicze i tam są ceny firm na dane dni i widać jak byk że cena spada jest tam ten wasz biernacki beef itp

Edytowane przez zkordalski
Literowka
Opublikowano

widać korekte w cenikach bo dopłatowcy sprzedają bo kasa na prace polowe potrzebna a dopłaty jak co roku za rządów pis po zapłaceniu zaliczek zamarzły

Opublikowano
6 minut temu, rolnikw napisał:

A co ty teraz za prace polowe robisz?

jeszcze nic ale za miesiac juz beda wiec nawozy sie chyba juz kupuje????

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v