Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A ja Ci powiem kolego ze coś słabo mierzyles. Jeśli chodzi o mnie to od kiedy zacząłem handlować za trochę niższa cenę nagle gdy na sznurku pokazywało powiedzmy jałowce 550-560kg waga pokazywała nawet o 50 kg więcej. Wcześniej było z reguły od 30 do 50 mniej....

223 cm to na mojej miarce jakieś 790 max 800kg

Edytowane przez KamilSokoowski
  • Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Dziś był pan Grajewski z Warmi i daje mi na WBC 14.70 + VAT ale w paszporcie musi byc LM. Chyba 5sztuk tam oddam i zobaczymy. Oceniał wagę byczkow na 800+.

To wyjdą około 10,20 brutto 

Opublikowano
18 godzin temu, rolnik115 napisał:

Ktoś mu przy wadze majstrował. Takiemu to i ja bym sprzedał 😄 kiedys pojechałem z tatą po worek węgla  żeby sprawdzić jak się pali nasypalismy zaniosłem go na wagę a tam na wadze 80kg. No nic jako że do małych nie należę to wrzuciliśmy go w domu do piwnicy i tata mówi że za lekki ten worek na 80kg wkładamy na wagę a tam 58kg. Takie cuda się zdarzają. 

Kolego, duze wagi samochodowe a szczegolnie te w skladach wegla zaokrąglają do 20. Nikt nie powiedzial, ze Twoja waga w domu wazyla idealnie. Ale powiedzmy worek mogl wazyc 65 na skupie a waga zaokraglila do 80. Zwroc uwage, ze w wiekszosci skupow wegla nigdy nie widac na wyswietlaczu wagi typu 801, 803 tylko zawsze skacze do np 820. Kwestia ustawienia. Ale jeszcze nie spotkalem duzej wagi ktora by sie bawila w takie jednostki. Jak mowie: wszystko kwestia ustawienia wagi.

Opublikowano

Kupca szukasz? Agrostar bierze, ale chyba max do 300 kg. Znajomy im oddawałz bo handlarze mało dawali. Przyjechali, zapłacili ze 300 zł na szt więcej i mu pasowało. To był jakiś mieszaniec czarny.

Opublikowano
15 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Nie przeliczalem na żywą. Mówił że oni wstawiają mięso do Lidla i dlatego LM musi być.

do lidla wstawiał sokołow a do biedronki biernacki  mi lepiej ito duzo lepiej smakowało do tej pory z biedronki  od biernackiego 

Opublikowano
47 minut temu, Thomas2135 napisał:

Kupca szukasz? Agrostar bierze, ale chyba max do 300 kg. Znajomy im oddawałz bo handlarze mało dawali. Przyjechali, zapłacili ze 300 zł na szt więcej i mu pasowało. To był jakiś mieszaniec czarny.

Nie, kupiec szuka takich. Kiedyś mu sprzedaliśmy 2szt, a teraz ze znajomym się zgadałem, który do niego oddaje i chwali. Ale za taką kasę to chyba i u nas do hodowli wezmą chlopy. Zastanawiam się czy warto się w to bawić dlatego pytam... 

Opublikowano

Dojechał. Niedawno był się reklamować, ale w nocy to już musiał pytać o drogę. 

Opublikowano

sylwekbarca2 napisał:

17 minut temu, JarekBazydlo napisał: Do Kowalczyka teraz nie dzwoniłem bo do niego cały skład trzeba mieć żeby dalej przyjechał a nie masz znajomych żeby Ci dopakowali do składu? Kolega niedaleko mnie ma opasy ale narazie nie ma nic na oddanie. Tak więcej sztuk nikt nie chowa w okolicach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v