Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Krzyżanowski z gralewa brał ode mnie kiedyś bydło do puki nie przeważyłem sztuk na pierwszej 70 kg mniej zrobiłem awanturę pow ze waga krzywo stała poprawił i się znalazło jednak podziekowalem bo aby 2 sztuki na 10 miałem ważone. Teraz wszystko sprzedaje na ogólną ale krzyzanowskiemu podziekowalem za współpracę.
Opublikowano
7 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Kto daje 14 netto? To chyba czysty towar LM i na statek

Toś teraz wyskoczył-chyba nie czytałeś wzceśniejszych postów.14 netto na wbc to taki szał?;)

Opublikowano
9 godzin temu, asus921 napisał:

@redbull

Wlasnie jeden kierowca znajomy mnie przestrzegal, zeby nigdy na wage nie wchodzic. Wchodzisz na wage pokazuje 100kg, kierowca taruje te 100kg na jednym okienku i krowa wchodzi na wage. Krowa w rzeczywistosci ma 700kg, ale przez to tarowanie pokazuje 600kg. Wchodzisz na wage do krowy i waga pokazuje 700kg i wydaje ci sie, ze wszystko sie zgadza. Ale to tylko opowiesci, nie wiem czy prawda.

z tym się zgadzam ale przeważnie nie jestem sam, a jak sam to uważam co robi ale sporo znajomych tam jeździ także spokojnie

Opublikowano
1 godzinę temu, redbull napisał:

z tym się zgadzam ale przeważnie nie jestem sam, a jak sam to uważam co robi ale sporo znajomych tam jeździ także spokojnie

Nie ma co kombinować czy dobrze zważone czy nie, żeby kakao nie bolało po handlu zalecam kupno własnej wagi. I tak trzeba się pilnować bo handlarze mają różne sposoby żeby Cię oje**ć. U mnie jak jest więcej niż 5kg różnicy każe wy******ać z podwórka.

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

bez przesady te 10-15 kg wg mnie jest w tolerancji

Mówię o wadze w tym samym czasie. Jak mi cos nie pasuje to wazymy na mojej. Przeważnie zawsze sie zgadza, różnica występuje ok.2kg. 15kg na 10sztukach to sporo sie uzbiera.

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

zgadza się

u mnie to wygląda inaczej bo ważę jedna czasem wiecej sztuk kilka dni wcześniej stąd większa tolerancja

Sprzedaję nieraz cielaki i waże na tej wadze. Nigdy nie było problemów z wagą.

Opublikowano
8 godzin temu, tobi866 napisał:

A jak to jest z waga musi mieć legalizację czy nie? Bo taka zwykła stara wagę można już kupić za 2 tyś albo i taniej a z legalizacją już będzie sporo drożej i trzeba by brać nową. 

legalizacja kosztowala mnie 500 zl za wage tez dalem 500

Opublikowano
11 godzin temu, redbull napisał:

BEEF MAREK ja tam na nich nie narzekam, w moich stronach każdy do nich sprzedaje a wiadomo są różne krowy i różne ceny, a co do wagi to zawsze nawet każą zważyć się samemu przed wejściem krowy i z krową więc nie wiem jak tu niektórych na wadze niby rolują

co prawda byka jeszcze żadnego im nie sprzedałem zawsze zabiera je TARBOJ  z Rzepnik, a co o nim powiecie ciekawego ktoś mu jeszcze odstawia?

Poczytaj https://www.agrofoto.pl/forum/topic/13286-oszukiwanie-na-wadze/

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

macie wiazane czy luzem? nie wyobrazam sobie lapac bykow tylko po to zeby zwazyc. ten stres dla nich to kilka kilo w dol jesli kierowca nie przyjedzie w pore.

I luzem zawsze coś przeważe , jaki to problem pół cm vetaxyl'u i idzie jak piesek na smyczy

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Tak Panowie z ubojni DUDA -juz nie biją bydła, ubojnie przejął Brzegowy

Ważysz na swojej , potem na jego waga nie gra to wyjazd i tyle.Od kąd mam wagę-bez legalizacji to tylko raz jeden odbiorca próbował mnie jebnąć na 70kg tak to zgadza sie do ok 15kg z moją , o to nigdy szumu nie robiłem bo jest albo na plus albo na minus

Choćby dlatego,ze dostaniesz lepszą cenę

15 kg roznicy i uciebie to jest ok umnie 1-3

Opublikowano

U mnie przez lato chodzą na luza. Potem są wiazane. Każdy sposób dobry by sie nie dac opie********c. Tepic i gonc zlodziei. Po jasku strasznie leja i byk bedzie sporo lzejszy chyba ze go nie beduzesz handlowal w ten dzien, chociaz sam stosuje jak ich wiaze z luza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v