Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, zetor50super napisał:

Na początku ważysz się sam a jak byk już stoi na wadze to na niego wsiądź i zobaczysz czy tyle samo ważysz. 😊

nic Ci to nie da bo jak byk będzie ważył np 700kg to waga odetnie np 5% i jak Ty wejdziesz to dojdzie Twoja waga 

Opublikowano
1 minutę temu, Karollorak93 napisał:

Wiec i z twojej wagi powinna odciąć 5 % idąc twoim tokiem rozumowania. 

nie bo to odcina po pierwszym przekroczeniu a potem musi się wyzerować, pytałem sie jak to działa na targach i mi opowiedział jeden z producentów 

Opublikowano
7 minut temu, Karollorak93 napisał:

Można tak wykombinować że będzie się miało i wyższe ceny i rzetelną wagę przynajmniej raz z każdym kupującym 😛

Pograj tak np.z handlarzykami z kieleckiego, wśród nich takie rzeczy rozchodzą się lotem błyskawicy. 

Opublikowano

Witam ja też bede miał na sprzedaż 10 sztuk tylko Byki z luzu i zastanawiam się czy nie zważyć całościowo samochodu na pusto i  po załadunku na wadze samochodowej tak chyba najlepiej by było.

Opublikowano
35 minut temu, pablo6234 napisał:

Witam ja też bede miał na sprzedaż 10 sztuk tylko Byki z luzu i zastanawiam się czy nie zważyć całościowo samochodu na pusto i  po załadunku na wadze samochodowej tak chyba najlepiej by było.

Niby już lepiej, ale jak sie trafi chytry handlarz i nie uważny sprzedajacy to dalej cie skubnie na całości, nawet z 300kg.. No chyba że masz wagę pod domem, bo po drodze różne cuda sie dzieją 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, antoni69 napisał:

Niby już lepiej, ale jak sie trafi chytry handlarz i nie uważny sprzedajacy to dalej cie skubnie na całości, nawet z 300kg.. No chyba że masz wagę pod domem, bo po drodze różne cuda sie dzieją 

Nie no to wiadomo  o co chodzi. Wagę mam  nie daleko a po za tym zawsze można jechać drugim samochodem z tyłu to widać co i jak.

• Like 1
Opublikowano

Ten temat wag,to jest już tyle razy wałkowany ze staje się wkur........Ja to jestem tego zdania ze jeżeli macie duża ilosc sztuk w ciągłej rotacji to zainwestujcie w wagę.A poziomy kombinacji handlarzy sa różne.Sam mam znajomego co on nie wierzy żadnej wadze( taki typ),zawsze dogaduje się z sumą należną,tyle że ma nie wielką ilosć bydła.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, AdamRo napisał:

Widzę że na temat ważenia macie nikłe pojęcie😁

bardzo;)

4 godziny temu, ab23 napisał:

oświeć  nas

po co ??

4 godziny temu, AdamRo napisał:

Pograj tak np.z handlarzykami z kieleckiego, wśród nich takie rzeczy rozchodzą się lotem błyskawicy. 

Oj masz racje ...jak oni spierdalają z chlewa jak usłyszą "ważymy na mojej"i jej wcześniej nie widzieli

3 godziny temu, AdamRo napisał:

Tak źle i tak nie dobrze. 

U dla rolnika od 13,2 do 14 w zależności od zakładu i sposobu rozliczania.

duży dostawca w poniedziałek u biernackich za R miał 14 netto, odstawa 32 szt

Opublikowano

Tydzien temu sprzedane 16 bykow. 8.2 zl brutto. 6,% skitki. 12 hf, 4 hf/sm. Waga od 690- 840kg. 

13 jalowek 7.5zl brutto 6 % skitki 8 hf 5 hf/sm waga 590- 700kg 

Wazone najpierw na swojej wadze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v