Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jarku ale nie pisz posta pod postem , jeśli ponoszą Cię emocje to se łyknij i ochłoń

Istnieje takie coś jak EDYTUJ

Dam Ci na razie spokój w tym temacie poczekam na temat CENA BYDŁA 2019 i skan faktury

@AdamRo na taką spółkę mogę się zgodzić

TY dajesz kasę , ja załatwię bydło i transport

Edytowane przez soltys48
Gość łorawiok
Opublikowano

Wiko jest  lalką Sołtysa brzuchomówcy .

Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał:

Jarku ale nie pisz posta pod postem , jeśli ponoszą Cię emocje to se łyknij i ochłoń

Dam Ci na razie spokój w tym temacie poczekam na temat CENA BYDŁA 2019 i skan faktury

to ja widzę te ceny hf-6zł  MM-6,5 LM-  7

• Haha 1
Opublikowano

Fantastycznie;)

soltys48 napisał:

Dostałeś smsa z e-mailem;)

Opublikowano (edytowane)

Jarku miałem Ci dać spokój ale jednak nie mogę/

Mam pytanie-nie obraź sie proszę.Czy Ty przypadkiem nie masz jakiś ograniczeń intelektualnych??I w związku z tym masz problemy z czytaniem i zapamiętywaniem?

Wiem to bo sam tu napisał

1 godzinę temu, TelefonyRadom napisał:

wyśle ci sołtys SMS

@ab23 czy tanio to nie wiem , z reguły nie targuję sie u moich stałych dostawców

Ale skoro twierdzisz,ze to tanio ok ....

Ale popatrz z drugiej strony jak dorosną to też je tanio sprzedaje

Edytowane przez soltys48
  • Haha 1
Opublikowano

co wyśta  się tak Jarka uczepili? sprzeda , wstawi fakture jak obiecał, do tego zważy w domu i będzie wszystko białe na czarnym:D

z rok temu dawał treściwą lepszą niż nie jeden krowom , teraz gdzieś czytałem to zboże mocznik. Zaraz się okaże ,że jego byki mają zady z przodu i tyłu, a zimna woda wpływa na przyrosty

• Haha 2
Opublikowano

Nie mogę się doczekać jak Jarek wstawi fakturę, a wam aż oczy zeza dostaną z tej zazdrości 😜

nie że bronie Jarka czy coś ale jeżeli tak pisze to coś w tym prawdy musi być

Opublikowano

Jesteś kolejnym który mało kuma.. cenę dostanie ,w to nie wątpię... tylko cały urok wbc to osiągnąć cenę realne, i dosyć realne wybicie i oklasowanie.  A ze zbyt wysoka cena nie idzie w parze reszta 

Opublikowano

wiko napisał:

Jesteś kolejnym który mało kuma.. cenę dostanie ,w to nie wątpię... tylko cały urok wbc to osiągnąć cenę realne, i dosyć realne wybicie i oklasowanie.  A ze zbyt wysoka cena nie idzie w parze reszta 

Niedawno było że cena nie realna. Teraz że wybicie będzie słabe. Naprawdę zazdrosc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v