Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a no taka różnica  ze im wiecej sztuk to chetniej jadą na wiosce znajomy tez tak robi byc moze u ciebie kazdego dnia jezdza ale umie kupujących duzo ale jak masz wage na podworku to cena taka da ...... a ci co lepiej płaca planuja na trasie komplet i dopiero jadą 

Opublikowano

soltys48 napisał:

@zkordalskiNIe do końca się z Tobą zgodze chociaż masz sporo racji, moje zastrzeżenia dotyczą sie drugiej części Twojej wypowiedzi.Tomek dostał O.

Widziałem tą sztukę na zdjęciach ,źle oszacowałem jej wagę jednak od razu mu powiedziałem że nie mniej jak 50%Od dawna podaję ceny jakie dostaje duży dostawca u dziada biernackiego , to na forum kiedyś mało mnie nie zjedli bo co kogo obchodzi duży dostawca.Podobnie @AdamRo nie tak dawno podawał ceny dla pośredników i sa niższe niż podają tu zwykli mali rolnicy więc coś jest nie halo kwestia tylko co?

@JarekBazydlo jakiej kłótni ?Jeśli masz rację pochylę głowę i przyznam racje

Tak pochylisz głowę jak bym Cię nie znał. A do kogo Ty oddajesz bydło?

Opublikowano

Nie znasz mnie

Bydło w tym roku oddawalem 3 odbiorcą 

Każdemu więcej niż 1 raz. Mam różne bydło i każdy z nich powiedzmy potrzebuje inny towar. Ze współpracy jestem raczej zadowolony

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/byczki-odsadki-miesne-11-sztuk-CID757-IDxSEuM.html

Kojarzy ktoś tego sprzedawcę?  Często ma dość dobry towar i w niskich cenach,ten jeden 'byczak' to bardziej pokemon😉 ale reszta jak za 2i pol to cena ok

27 minut temu, soltys48 napisał:

Nie znasz mnie

Każdemu więcej niż 1 raz. Mam różne bydło i każdy z nich powiedzmy potrzebuje inny towar. Ze współpracy jestem raczej zadowolony

Nie zna Cie?!  Co Ty sołtys opowiadasz? Jarek wszystko wie najlepiej, ma wszystko najlepsze i zna wszystkich też najlepiej,odpowiada na to co mu pasuje A Ty smiesz mu wmówić że Cię nie zna.. Soltysie 😉

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
49 minut temu, soltys48 napisał:

Nie znasz mnie

Do Pana Biernackiego tez oddajesz a tak narzekasz:)

Opublikowano
9 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ale potem byki ida tam gdzie napisałem a on tak narzeka... szkoda pisania.

I po tym stwierdzasz ,ze soltys leci w ch ja.. ciekawe

Opublikowano
4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Za byki tez nie daja na WBC po 14.70 nie?:P Szkoda pisania i klawiatury mi wole popisac tu z normalnymi ludzmi co sa bez zazdrosci czy nie wiem jak to napisac. Bez odbioru:)

jarek.. Ty trochę bredzisz...oddajesz do tego samego miejsca co Thomas który wczoraj napisał jak to ładnie wydymali i zły jesteś na innych którzy mówią że Twoja cena przy dobrym wazeniu jest na dzień dzisiejszy niemożliwa. ja rozumiem że można się z kimś nie zgadzać i spróbować samemu i się przekonać...ale po co te jakieś insynuacje że Ty coś wiesz o sołtysie..ale nie powiesz żeby mu przykrości nie robić? dziecinne nieco nie uważasz?

sołtys oficjalnie mówi że oddaje przez kogoś bo sam by takiej ceny nie dostał A tak ma cenę i pewna wage

• Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Pierwszy raz oddałem i ojebali na wszystkim. Zważona u mnie i miała 740 kg. Po dojechaniu ok 70 km na zakład zostało na niej 681 kg. Od tego jeszcze za***ali 9% strączki. Zostało więc 607 na czysto. Z tego wyszło 309 kg mięsa i wybicie 48,5 %. Jako, że nie dała 320 kg mięsa z proponoqanych 11 zł netto dali 10,90. Taki to interes. Jakbym nie zważył u siebie to pewnie byłbym fest zadowolony i nic się nie kapnął. 

Nie posłuchałeś mnie. Mnie kiedyś tak samo i widać że nic się tam nie zmieniło

Opublikowano
55 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Do Pana Biernackiego tez oddajesz a tak narzekasz:)

Oddaje ale tak jak mówią przedmówcy przez dużego rolnika czyli de facto to oni sprzedają je Biernackim 

O tej firmie nigdy dobrego zdania nie miałem i szybko też się to nie zmieni

Opublikowano
13 minut temu, robert123farmer napisał:

Nie posłuchałeś mnie. Mnie kiedyś tak samo i widać że nic się tam nie zmieniło

Pamiętałem dobrze. Za pierwszym podkreślam razem wujek dostał dobrą zapłatę, Ty też, ktoś inny chyba @kali2107 tam oddał pierwszy raz to jako tako wyszło. Liczyłem, że i pierwszy raz to i ja dostanę dobrą zapłatę jak wszędzie, żeby klienta złapać. Myliłem się. Nie mam nic do ukryciaz niech każdy wie jak jest. Kto by pomyślał, żeby zaje..ć 9%  na ubojni. Nikt tego nie robi.

Opublikowano
14 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Czyli co ten duzy rolnik doklada do Ciebie? Jak mowisz ze Biernacki to zlodziej itp itd?

Jarek Ty czytać nie umiesz?

A dlaczego ma znajomy  dokładać?

Mamy układ on ode mnie kupuje pi tyle co wyjdą u Biernackich a ja w zamian jak tylko coś potrzebują to pomagam ,a to bydło przewioze na bazę a to rogi pomogę ciąć 

Opublikowano
41 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Czyli co ten duzy rolnik doklada do Ciebie? Jak mowisz ze Biernacki to zlodziej itp itd?

nie uważasz że ktoś co w roku oddaje 10, 20 czy nawet 30 sztuk ma się nijak do takich co tygodniowo oddają po 20?

Opublikowano
31 minut temu, Thomas2135 napisał:

Pamiętałem dobrze. Za pierwszym podkreślam razem wujek dostał dobrą zapłatę, Ty też, ktoś inny chyba @kali2107 tam oddał pierwszy raz to jako tako wyszło. Liczyłem, że i pierwszy raz to i ja dostanę dobrą zapłatę jak wszędzie, żeby klienta złapać. Myliłem się. Nie mam nic do ukryciaz niech każdy wie jak jest. Kto by pomyślał, żeby zaje..ć 9%  na ubojni. Nikt tego nie robi.

Ja to jeszcze się cieszę, że tylko krowa tam poszła. Mówiłem Panu G , że mam jeszcze 5 byków ale najpierw krowa pójdzie na spróbowanie. Nas traktują jak chcą. Oddawałem 3 lata tam świnie i było bardzo dobrze. Tylko , że to szło przez spółdzielnie 

Opublikowano
jednak w tym Biskupcu coraz większe skurwysyństwo. zobaczymy co u jarka wyjdzie. niedawno do mnie ten przedstawiciel dzwonił i mówi że teraz jak to oni śmiesznie mówią " dilerów " szukają do dostarczaniai żebym mógł powiedział jacy handlarze tu u nas kupuja a ja w śmiech i że chyba sobie kpi. widać że u rolników są już przegrani. chciałbym żeby ich koniec był bliski. po tym jak jarkowi zapalaca.
Opublikowano

Po takiej cenie jaka mu proponują i to jeszcze do negocjacji na + to zapewne z całe auto ostawi raz na tydzień. A tak z innej beczki żebys kurde ich miał nie wiem z 50 na raz takich ładnych jak masz to może by ci dali kase ale 4 sztuki coc to h*j nie odstawka  mi się zdażało wypchać np na wiosne  12 sztuk na raz(krowy i byki szły) inaczej wtedy z tobą gadają to fakt ale nie przy takich ilściach jesteśmy i ty też JESTEŚ za cienki w uszach dla takich cwaniaków jak handlarze czy tam firm biorące na WBC . Nikt Ci tu nie zazdrości ani ceny ani tych sztuk pracowałeś przy nich tak jak każdy przy swoich i tyle. Teraz pozostaje nam czekac na twoją relację z zwiedzania ubojni i rozliczenia które już przesuwasz o miesiąc .....A już jechały już ty jechałeś już kierowca jechał alkohol już był kupiony . Już prawie była impreza . Sam bym chciał sprzedawac byki po 8000zł ale jakos nie mam do tego ani rasy  ani wagi a tym bardziej takiej ceny . 

Opublikowano

I co z tego? Co to ma do wagi na żywo i i wybicia jak nie sprzedane?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v