Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jednej rzeczy nie kupuję,czemu u nas u handlarzy cena na żywą taka sama jak rok temu a w ubojniach 0,7-1 zł niższa niż przed rokiem

Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

Jednej rzeczy nie kupuję,czemu u nas u handlarzy cena na żywą taka sama jak rok temu a w ubojniach 0,7-1 zł niższa niż przed rokiem

Teraz przeczytają i następny który Ci zaproponuje cenę za żywiec obniży o co najmniej 50 groszy;)

Opublikowano
38 minut temu, AdamRo napisał:

Bobienko, ja uważam Ciebie za jednego z bardziej kumatych na forum, nie zadaj takich pytań ; )

Każdy ma słabszy dzień 😆

Opublikowano
9 godzin temu, nikolas29 napisał:

z tego co wiem to zimy tam wogole nie ma

No takiej zimy jak u nas to nie ma.Temperatura bywa na minusie.Śnieg trafił się i tam-ogólnie paraliż masakra,ogólnie zaskoczenie.Ale to nasypalo na 2 godz i znikło.Zima to tam głównie jak mówią-deszczowo.

Gdy tam pracowałem właśnie zaczynał się sezon,gdzie ubojnia 200% więcej wyrabiała bydła niż w sezonie letnim.I taka duża produkcja szła przez około 4 miesiące.

Opublikowano

nikolas29 napisał:

48 minut temu, gortad napisał:

Chyba myśli o jesieni że wyprzedzają bydło przed zimą. Zima w Irlandii wygląda tragicznie deszcz codziennie przez 3 mies

z tego co wiem to zimy tam wogole nie ma

Czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją najmocniejszą stroną:(

Opublikowano

nie ma żadnej presji, cena stabilna 7-8zł netto a jak towar lux to wiadomo ze wiecej ....

Opublikowano

Sprzedane:

byk 634 kg. 7,81 z dżerseja ale ładny okrągły 

krowa 608 kg. hf. i 651 kg. 5,77 dżerseja, cena i waga brutto, firma Jarex.

byki od 7 do 9 zł. krowy od 5 do 7 zł. jest z czego wybierać tylko z tych średnich a dobrego bydła mało

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v