Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
32 minuty temu, bobienko napisał:

Wczoraj jakiś głupi był handlarz.szukał bydła,pytał po ile sprzedaję.to palnąłem tak co ślina na język.przyniosła ze po 14,60 netto za R.a on ze mało i że da po 8 na żywą:ph34r: jak to rozkminić?xD 

14,6 za U pod warunkiem że to mocny handlarz , dostanie . Za R niemożliwe. Czyli nieodchodny, U klasowy i można się pokusić.

Opublikowano
40 minut temu, bobienko napisał:

Wczoraj jakiś głupi był handlarz.szukał bydła,pytał po ile sprzedaję.to palnąłem tak co ślina na język.przyniosła ze po 14,60 netto za R.a on ze mało i że da po 8 na żywą:ph34r: jak to rozkminić?xD 

bobienko a jakbyś rozkminił to???? dziś u mnie było 5 handlarzy  czterem uprzednio wysłałem foty byków i podali mi mniej wiecej cene jaką za te byki dadzą jak przyjachali na podwórek przed oborą waga stoi  wchodzą do obory i cena 50 gr zaraz w dół. 

Opublikowano (edytowane)

pisałem już w zależności od sztuki ale szału nie było w stosunku do mieszańców

średnio 56-57 oddają , liczę z wagi na gospodarstwie bez odliczania okarmienia

@AdamRo mocny gracz z mocnym handluje to i cena mocna

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

różne od hf prze ncb SM/MO po dobre MM

Dnia 31.08.2018 o 20:52, bobienko napisał:

Tak 

byki od 670 do 915

jałówki dwie dziadostwo jedna z kobylina NIemka 670(30 miesięcy 3 wrzesnia)druga kiepski hf 560

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

sołtys a poprzednie wybicia w jakich przedziałach były chodzi mi gównie o hf???

Opublikowano

Kurde bo ja za moje 9 sztuk to  średnią cene dostaje 7,3 i nizej a to jest 5 HF i 4 średnie NCB  i  strasznie mało mi sie wydaje tym bardziej ze jak wysle foty to cena wyższa a jak ktoś przyjedzie zobaczy wage to zaraz w dół leci i coraz bardziej skłaniam sie przez znajomego tak jak ty puścić na wbc i jebać handlarzy

Opublikowano

tu masz te ostatnie od biernackich bo potem miałem jeszcze jedną odstawę do brzegowego

Dnia 6.07.2018 o 22:24, soltys48 napisał:

byk 75% LM

waga żywa 768kg  wbc 445,5kg  klasa U 1 - cena 14,2

byk 100% SM

waga żywa 814kg wbc 448kg klasa R 1 + cena 13,8

byk 50% SM

waga żywa 822 wbc 468,5 klasa R 2 + cena 13,95

Na żywo waga bez odliczeń taka jak na wadze u mnie, cena wbc netto, bydło oddane oddane do biernackich przez dużego dostawcę,

Dnia 15.07.2018 o 17:58, soltys48 napisał:

byki oddane w piątek

-byk HO 705kg  WBC 395kg klasa R 2  cena 13,9

-byk MM(HO/AN) 687kg WBC 406kg klasa U 2- cena 14,3

-byk MM(HF/LM)716kg WBC 394kg klasa R 2 cena 13,9

waga żywa z mojej wagi bez odliczania okarmienia, cena netto, oddane do biernackich przez dużego dostawcę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v