Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Teraz dużo osób oddaje bo susza przynajmniej tak handlarze mówią bo dzis 3 zajechalo ze pewnie cos chce sprzedać bo susza i pewnie paszy nie mam oczywiście ładnie podziękowałem

jak sami przyjerzdają to znaczy ze sezon wyprzedarzy sie skończył. Ludzie jak sa na musiku to sami do handlarzy dwonią ze chcą sprzedac, a jak oni zajerzdzaja to  znaczy ze zaczynaja woźić powietrze

Opublikowano
5 godzin temu, tyran3 napisał:

no to znaczy ze kto miał byki sprzedać z musu bo kasa na zniwa potrzebna sprzedał a teraz ceny pójda delikatnie do góry. spadać pewnie będą krowy bo karmy niema wiec najgorsze pod nóż

Jeszce nie wszyscy wyprzedali dziś miałem ofertę kupna niedorostków w śmiesznych pieniadzach, jak pójdą duże to jak znalazł w zastępstwo sie przywiezie

Opublikowano

ja czekam bo tez chce sprzedać ale jak szłysze skomlenie handlarzy ze ceny spadają to grzecznie mówie ze niech sie odezwą jak cena pujdzie w góre to zaraz dziwnie rozmowa innaczej wyglada. ale puki co czekam

Opublikowano
jak 100% lm z papierem do 24m to cena bez zmian nadal 9,3 netto
Opublikowano
5 minut temu, Pikus2182 napisał:

Dzisiejsza wycena za LM 8.50zł/kg netto Brzegowy 

To słabo, oddaj na wbc i wyjdą po 9 netto spokojnie 

Opublikowano

Chyba w Nibylandii po tyle wyjdą .

3 minuty temu, wiko napisał:

To słabo, oddaj na wbc i wyjdą po 9 netto spokojnie 

Opublikowano
jak dobre to i 9,5 mogą wyjść. czego się dziwisz?
Opublikowano
14 minut temu, zetorki12 napisał:

Chyba w Nibylandii po tyle wyjdą .

Mam zasadę- jak nie mam o czymś pojęcia to spokojnie stoję z boku i wysluchuje, nie odzywam sie- podpowiadam Ci teraz,skorzystaj z mojej zasady ....

Opublikowano

Koledzy z cenami bydła jest od widzi misie kupujacego. W listopadzie sprzedałem byki i był u mnie na podwórku przectawiciel Biernackiego i zaproponował mi za moje mieszańce 7, 5 za kg. A miesiac temu miałem oczywiście nielegalnie dostęp  do kopi dokumentów księgowych gościa który który sprzedał w Listopadzie i grudniu ponad 100 sztuk byków Biernackiemu i patrze na ksero faktur i za kg ....... 12 zł netto , widziałem zdjecia równierz byków i kuźwa dokładnie takie jak moje. czyli Biernacki jest stanie zapłacić 4 zł wiecej niz normalnie jak potrzebuje. Jakbym niewidział dokumentów to bym za cholere nie uwierzył.

Inna sprawa ze gość czekał za kasą do czerwca i omal komornika niezaliczył zanim kase od niego dostał prawie 700 tys tego było

Opublikowano
5 godzin temu, tyran3 napisał:

Koledzy z cenami bydła jest od widzi misie kupujacego. W listopadzie sprzedałem byki i był u mnie na podwórku przectawiciel Biernackiego i zaproponował mi za moje mieszańce 7, 5 za kg. A miesiac temu miałem oczywiście nielegalnie dostęp  do kopi dokumentów księgowych gościa który który sprzedał w Listopadzie i grudniu ponad 100 sztuk byków Biernackiemu i patrze na ksero faktur i za kg ....... 12 zł netto , widziałem zdjecia równierz byków i kuźwa dokładnie takie jak moje. czyli Biernacki jest stanie zapłacić 4 zł wiecej niz normalnie jak potrzebuje. Jakbym niewidział dokumentów to bym za cholere nie uwierzył.

Inna sprawa ze gość czekał za kasą do czerwca i omal komornika niezaliczył zanim kase od niego dostał prawie 700 tys tego było

Jak tak czytam Twoje komenty, to ty żeś głupi jak but jest. Piszesz takie głupoty, że zostałeś legendą tego forum. Jest takie coś jak cena rynkowa. Jak Cię dupsko boli to trzymaj 100szt i zaproś Biernackiego, zamróz kasę i zobaczymy.Sąsiad miał 90 Szt dobrego byka to max dostał 9.5. Admin to już powinien Ciebie wywalić bo przez takich imbecyli jak Ty wszyscy myślą jak to super jest w gospodarstwie i jak można kombinować. Nie pozdrawiam !!!

Opublikowano

3 krowy hf

-750kg- 7zl 630 kg- 6.2zl 470kg- 4.3zl ceny i wagi btutto.

Za byki hf waga ok 700kg 15 sztuk po 7.7zl brutto propozycja. Ale poczekaja do pazdziernika. Wtedy zawsze cena lepsza niz w wakacje

Opublikowano
9 godzin temu, wiko napisał:

Mam zasadę- jak nie mam o czymś pojęcia to spokojnie stoję z boku i wysluchuje, nie odzywam sie- podpowiadam Ci teraz,skorzystaj z mojej zasady ....

Fajna zasada , tylko co mnie to obchodzi . Najpierw trzeba nauczyć się przeliczać poubojową , na żywą .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v