Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Jest ciężko z ceną świń i do tego jeszcze kantuja na wadze. choć jeden taki mądry gospodarz u mnie śmieje sie ze tak tanio świnie sprzedajemy ze można wiecej wyciągnąć ale pytanie jak? ,podobno w łódzki jest tyle skupow co płacą lepiej niz. w opolskim i musza po świnie podjechać i on tam ma wtyki.
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, gomez181 napisał:

Jest ciężko z ceną świń i do tego jeszcze kantuja na wadze. choć jeden taki mądry gospodarz u mnie śmieje sie ze tak tanio świnie sprzedajemy ze można wiecej wyciągnąć ale pytanie jak? ,podobno w łódzki jest tyle skupow co płacą lepiej niz. w opolskim i musza po świnie podjechać i on tam ma wtyki.

No jest ale czy tak jest? USA już bierze nasze swinki

Edytowane przez nikolas29
Opublikowano

A to zależy chyba tylko od Ciebie ...

Przed chwilą, Krzysiek3110 napisał:

ciekawe, kiedy znowu kupie prosięta ;)

Opublikowano

micro303 napisał:

Nie koniecznie rekord bo sprzedawałem w tamtym tygodniu po 4.9 netto tez lokalna mała masarnia i mam średnią cenę z roku powyżej 5zl netto

cena kosmos i jakoś w nią nie wierze,lata trzymam świnie i takich cud nie widziałem.

Opublikowano
6 godzin temu, sumek666 napisał:

Mówisz o weterynarzy? Myślę, że Ci mali rolnicy to tylko problem mu sprawiają i czas zajmują  ;) 

Oj kolego to sie mylisz.Ale niech ci bedzie.

Opublikowano

gomez181 napisał:

micro303 napisał:

Nie koniecznie rekord bo sprzedawałem w tamtym tygodniu po 4.9 netto tez lokalna mała masarnia i mam średnią cenę z roku powyżej 5zl netto

cena kosmos i jakoś w nią nie wierze,lata trzymam świnie i takich cud nie widziałem.

Wierz lub nie twój problem zdjęcie faktury mogę wstawić .

Opublikowano
Są dwa takie małe lokalne zakłady i roznica jest między nimi 20 gr na netto cenie ale nie narzekam jestem zadowolony i najważniejsze pieniądze do 3dni na kącie . Najważniejsze to kolejkę se zapisać odpowiednio do przodu bo nie biją więcej jak 20 do 40 w tygodniu sztuk.
Opublikowano
7 godzin temu, krilan06 napisał:

Wbc netto 5,62

Przy przeliczeniu na żywo tyle nie wychodzi ,żeby wszystko pasowało średnia wbc musi wynosić ok 5,80[ 5,62-20%=4,49] co tak jest najlepszą ceną w regionie z jaką się spotkałem

Opublikowano (edytowane)

4,8 to bardzo ładna cena na ten czas. Gadałem z jednym gospodarzem z mojej wsi co chowa w cyklu zamkniętym od 7 loch to ma na dzień dzisiejszy  3,6 + VAT cenę i nikt więcej nie da. Są  też tacy handlarze co mniej jeszcze dadzą. Pow. Kartuski.

Edytowane przez TheRolnik1992
Opublikowano

gomez181 napisał:

wstaw foto fakury,przynajmiej zobaczymy ze komus sie opaci te świnie trzymać i moze i my kiedyś takiej ceny dozyjemy.

W mojej galerii masz fakturę bo nie wiem jak przez aplikację dodać tutaj.

Opublikowano
12 godzin temu, micro303 napisał:

Są dwa takie małe lokalne zakłady i roznica jest między nimi 20 gr na netto cenie ale nie narzekam jestem zadowolony i najważniejsze pieniądze do 3dni na kącie . Najważniejsze to kolejkę se zapisać odpowiednio do przodu bo nie biją więcej jak 20 do 40 w tygodniu sztuk.

to własnie jest sprzedarz bezpośrednia  gośc poszedł w jakośc nie ilość i dostał jakimś cudem wszystkie pozwolenia.

Panowie takie uboje powinien mieć możliwość robić kazdy z nas ale to potrzebne sa zmiany w prawie a Ardanowski jak poprzednicy ma to w pizdzie. w latach 90 aby otworzyć masarnie wystarczyło mieć pomieszczenie 20 m2 wyłorzone kafelkami z dostepem bierzacej wody i szambo. I tak powinien wygladać ubój gospodarski i sprzedarz bezposrednia. zobaczylibyście w tedy ile ubojnie duze by płaciły za zywiec tylko dlatego abyś nierobił im konkurencji

Opublikowano
14 godzin temu, TheRolnik1992 napisał:

4,8 to bardzo ładna cena na ten czas. Gadałem z jednym gospodarzem z mojej wsi co chowa w cyklu zamkniętym od 7 loch to ma na dzień dzisiejszy  3,6 + VAT cenę i nikt więcej nie da. Są  też tacy handlarze co mniej jeszcze dadzą. Pow. Kartuski.

Wiadomo Kaszubi 🧐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v