Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

A co premier ma zrobić jak POprzednicy nas sprzedali Chińczykom?

Teraz lament a jak do ue wchodziliśmy to wiadome bylo że dopłaty nie są za darmo

Chłopie ile ty masz lat że takie pierdoły opowiadasz,przed wejściem do UE sprzedawałem świnie po 5,40, ale sprzedawałem też za 2,10,więc nie pitol że wszystko przez wstąpienie do UE jak nie pamiętasz jak było przedtem

Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

Chłopie ile ty masz lat że takie pierdoły opowiadasz,przed wejściem do UE sprzedawałem świnie po 5,40, ale sprzedawałem też za 2,10,więc nie pitol że wszystko przez wstąpienie do UE jak nie pamiętasz jak było przedtem

A teraz nie wiecej jak za 5 a bendzie ponizej 4 a gdzie inflacja i jaka wartosc zlotowki poprostu dymaja nas jak moga czas skonczyc z hodowla 

Opublikowano

Sam mam świnie i wiem jak jest ciu....o ale nie pitolcie o tym że żywności mamy nie produkować bo Unia tak chce,jak na razie jesteśmy coraz wiekszym producentem wołowiny,nabiału,warzyw,owoców,nie widzicie tego że np,francuzi mają problem z cenami mleka,hiszpanie  oliwek,pomarańczy itd.Ja też bym chciał w końcu dobrze zarabiać,bo jest żle,ale to nie powód by siać na prawo i lewo pierdołami.

Opublikowano
1 godzinę temu, daryjusz10 napisał:

Cena z dziś... 3.50 + VAT kujawsko pomorskie

I właśnie  z powodu  takich  ,,pięknych''   cen i  wymogów  z kosmosu  ostatnie  pojechały z miesiąc temu...

Opublikowano

no własnie nie ma co hodować jak taka cene dostajecie, ja już dawno bym odpuscił. wogóle tacy co maja kilka sztuk co jakiś czas dostaliście w tym roku aby raz 5 zł ? Albo chociaż aby raz 4,5 netto ?? 

Opublikowano
4 godziny temu, kopin napisał:

Sam mam świnie i wiem jak jest ciu....o ale nie pitolcie o tym że żywności mamy nie produkować bo Unia tak chce,jak na razie jesteśmy coraz wiekszym producentem wołowiny,nabiału,warzyw,owoców,nie widzicie tego że np,francuzi mają problem z cenami mleka,hiszpanie  oliwek,pomarańczy itd.Ja też bym chciał w końcu dobrze zarabiać,bo jest żle,ale to nie powód by siać na prawo i lewo pierdołami.

Ch yba świnie jeszcze za drogie bo tuczarnie rosną jak grzyby po deszczu podobno efekt skali ma znaczen ie śmieać się chce

Opublikowano

Pewno się ludzie naczytali Twoich wróżb , jak to świnie mają drożeć , a pasza tanieć i się za budowę wzięli ...

Opublikowano

Sam widzisz Sawicki sprzedał polskich rolników teraz mamy tego konsekwencje nie opłaca się nie hoduj a nie narzekać tylko potrafisz zajmij się czym innym na  świni świat się nie kończy ludzie zrozumcie to no ale jak ktoś nie myśli i kredytów nabrał to jego problem

Opublikowano (edytowane)

koledzy ludzie nie likwidują świn bo ci co mają  cykl zamkniety to co by nie  mówić nie dokładają jeszcze do interesu. Liczyłem wam w zeszłym roku ze przy 24 odchowanych prosiakach do roku i ziarnie na poziomie 600 zł za tone to na zero wychodzi sie przy cenie 3, 8. Tylko cholera jak długo mozna robić 6 miesiecy przy swiniach dla 20-50 zł zysku od sztuki.

A teraz Duńczyką sie d*pa pali i istotnie zamiast gazować prosiaki sprzedaja polaką za 90 zł sztuke. Podobno rzuciły sie na te rarytasy firmy na tucz kontraktowy. Wiec teraz dojada rolników kontraktowych kosztami leczenia i małymi przyrostami i przejmą ich gospodarstwa, przy okazji dojadą i normalnych rolników bo zaden za 90 zł prosiaka nie wyprodukuje. 

STASZEK A TWOJE MÓWIENIE  O PO I PSL ORAZ SAWICKIM JEST WNERWIAJACE BO DO CHOLERY CYMBALY Z PIS RZADZA JUZ 3 LATA. PO 3 LATACH POWINNY BYC ZMIANY W PRAWIE PRZYWRACAJĄCE OPŁACALNOŚĆ A SAWICKI POWINIENJ JUZ DAWNO PIERDZIEC W PASIAKACH.

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

Państwo może zadbać , żeby półki w supermarketach nie były zawalone wyrobami mięsopodobnymi i niespełniającymi żadnych norm . Normy też może ustalić .

Opublikowano
4 godziny temu, kopin napisał:

jakie pierdoły? Kolega maszyn nabrał za 2 bańki bo dawali a teraz czasem na paliwo nie ma. Drugi 8mln zadłużenia. Na opryski nie miał

Opublikowano
11 minut temu, saszeta napisał:

jakie pierdoły? Kolega maszyn nabrał za 2 bańki bo dawali a teraz czasem na paliwo nie ma. Drugi 8mln zadłużenia. Na opryski nie miał

Nie wiedziałem ze to Unia jest winna temu że nie umieją spłacić kredytu bo przeinwestowali

Z tym jak z jedzeniem i piciem wódki nie żresz i nie pijesz ile wlezie bo można ,trzeba myśleć by się nie zachlać albo też jak przyjdzie zapłacić zć na to kasę 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Pewno się ludzie naczytali Twoich wróżb , jak to świnie mają drożeć , a pasza tanieć i się za budowę wzięli ...

Szkoda, że staszek nie jest żyrantem kredytów na te stawiane chlewnie, nawet by się na agrofoto nie zalogował ze strachu przed komornikiem.

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Sam widzisz Sawicki sprzedał polskich rolników teraz mamy tego konsekwencje nie opłaca się nie hoduj a nie narzekać tylko potrafisz zajmij się czym innym na  świni świat się nie kończy ludzie zrozumcie to no ale jak ktoś nie myśli i kredytów nabrał to jego problem

Zadałem Ci wcześniej pytanie, za jakich rządów doszło do finalizacji przejęcia Pini przez chiński Smithfield? Płacą ci za pisanie tych głupot? Jeżeli tak, to ile? 50 groszy?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
jednak chów krów jest bardziej wymagalny ale opłacalność lepsza,fakt roboty w ciul ale rolnicy maja pewne pieniądze co miesiąc.te świnie to katastrofa u mnie na wsi gdyby nie muslili trzymać do biznesplanu dawno by to gowno zlikiwdowali... cena 3.80 a moze byc jeszcze gorzej
Opublikowano
13 godzin temu, Kazik80 napisał:

Szkoda, że staszek nie jest żyrantem kredytów na te stawiane chlewnie, nawet by się na agrofoto nie zalogował ze strachu przed komornikiem.

Zadałem Ci wcześniej pytanie, za jakich rządów doszło do finalizacji przejęcia Pini przez chiński Smithfield? Płacą ci za pisanie tych głupot? Jeżeli tak, to ile? 50 groszy?

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/13925-22-10-2018-ceny-skupu-tucznikow-i-macior-kolejne-obnizki-a-moze-byc-jeszcze-gorzej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v