Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cena Polowczyka 3, 8 zł a Zimowskiego waga minus 5-10 kg na tuczniku, hehehe więc realna cena 3, 4 )))))))))))))))))))))))))))).

Opublikowano
1 godzinę temu, TheRolnik1992 napisał:

Dobrze że mi zostało tylko 3 ostatnie, płakać za nimi nie będę. Ile można przy gównie grzebać za darmo. Zboże się sprzeda i tyle choć tylko połowa tego co w zeszłym roku. 

Ale  cena wyższa plus pomoc suszowa to wyjdzie lepiej jak w zeszłym roku

Opublikowano
13 minut temu, krilan06 napisał:

Wbc netto 5,62

ile sztuk i kto tyle placi

4 godziny temu, sumek666 napisał:

Ja nie mam świń. ;)

Zimowski+Polowczyk

Jak to @tyran3 napisał "waga zimowskiego + cena polowczyka = wszy na łbie i pusty garnek" 

Wet co przyjechał pisać świadectwo stwierdził, że trzeba być bogatym żeby świnie trzymać 😛

Niech sie cieszy ze ta trzoda jest bo z pieskow i kotkow to by mial wyplate glodową

Opublikowano
24 minuty temu, kiko80 napisał:

ile sztuk i kto tyle placi

Niech sie cieszy ze ta trzoda jest bo z pieskow i kotkow to by mial wyplate glodową

Mówisz o weterynarzy? Myślę, że Ci mali rolnicy to tylko problem mu sprawiają i czas zajmują  ;) 

Opublikowano

kiko a zdziwiłbys sie ile ludzie sa stanie na kundla i pchlarza zapłacić i to na wsi. sam. Jade po leki do weterynarza to widze  w gabinecie ma albo rolników po leki albo same kundle i koty i tam same 100 zł lecą. z pół roku temu sam byłem swiadkiem jak starsza pani leczyła jakiegoś wyliniałego psa  i weterynarz daje jej lek za 50 zł i mówi ze trzeba powtarzać co 2 tygodnie przez pół roku. Normalnie kopara mi opadła. U mnie taki wyliniały karakan dostał by łopatą i takie było by leczenie

Opublikowano

Dokładnie u nas ktoś znalazł kota potrąconego przez samochód zamiast ulżyć mu w cierpieniu zgłosił ekoterrorystom gmina zapłaciła za leczenie 1500 zł

Podobnie z psami każdy pies pełne szczepienia wszystko na koszt Gminy

Opublikowano

staszek gmina to gmina  ale ludzie sa porąbani. U mnie w wiosce jest stara panna i ma 2 kundle i te psy jedzą lepiej niz ja!!! kupuje im wołowinne, mieli łopatkę a sama dla siebie kupuje   porcje rosołowe i najtańsze parówki bo ja nie stać na zycie, normalnie bym nie uwierzył  ale kiedyś przywiozłem  jej drewno ciagnikiem to jak zobaczyłem co te psy mają w misce to ja na talerzu nie mam. Psy tłuste świecące a kobita chuda wiatr ja prowadza

Opublikowano

A czemu niby głodzone? Już parę razy pisałem, że mam umowę na rok z zakładem, przy danej partii jeżeli średnia mięsność wynosi powyżej 56% to dostaję premię do każdej sztuki z klasą E i S, przy tej odstawie wszystkie sztuki przeszły w E, to i premia była do wszystkich sztuk

Opublikowano
40 minut temu, krilan06 napisał:

No bez przesady, ale nie tydzień głodówki 

ja nie żebym nie wierzył, ale jeśli masz jakiś dokument który potwierdza wybicie na poziomie 83% to proszę wstaw bo w całym swoim krótkim życiu nie spotkałem się z wybiciem ponad 82% nie mówiąc o 83. Pozdrawiam

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v