Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Germańcy +1

Raczej plus 1

Opublikowano

No bo różnica jest - jedno to dodaj , a staszek napisał plus :D

Opublikowano

Koledzy tragedia nasz kochany minister Jurgiel podał się do dymisji!!!! co my biedni teraz zrobimy ola boga nieszczęscie, armagedon. 

Opublikowano

Tymczasem http://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/szacowanie-szkod-lowieckich-przeprowadzi-mysliwy,79149.html

I to nawet bez obecności rolnika może to i lepiej bo nie będziesz się denerwował a jenak zielona mafia działa nadal

A można było by wprowadzić dla  kół łobuzerskich obowiązek ubezpieczenia od szkód i problem byłby z głowy

Koła w końcu prowadziły by sensowną gospodarkę łowiecką bo wypłata odszkodowań wiązałaby sie ze wzrostem składek na ubezpieczenie

Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

Koledzy tragedia nasz kochany minister Jurgiel podał się do dymisji!!!! co my biedni teraz zrobimy ola boga nieszczęscie, armagedon. 

kara bożo, żeby był jakiś porządny itd. jak już na polsacie narzekają na to jak rolnikowi płacą wiedz że coś się dzieje

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Tymczasem http://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/szacowanie-szkod-lowieckich-przeprowadzi-mysliwy,79149.html

I to nawet bez obecności rolnika może to i lepiej bo nie będziesz się denerwował a jenak zielona mafia działa nadal

A można było by wprowadzić dla  kół łobuzerskich obowiązek ubezpieczenia od szkód i problem byłby z głowy

Koła w końcu prowadziły by sensowną gospodarkę łowiecką bo wypłata odszkodowań wiązałaby sie ze wzrostem składek na ubezpieczenie

staszek to i lepiej ze mysliwi będą szacowac. Bedziesz miał dwa wyjscia; nizgłaszać szkody bo szkoda nerwów albo brać odrazu biegłego rzeczoznawce i walić sprawe do sadu. Ja w kazdym razie bym tak robił  a nie czekał na ich szacowanie.

Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

staszek to i lepiej ze mysliwi będą szacowac. Bedziesz miał dwa wyjscia; nizgłaszać szkody bo szkoda nerwów albo brać odrazu biegłego rzeczoznawce i walić sprawe do sadu. Ja w kazdym razie bym tak robił  a nie czekał na ich szacowanie.

Nic to nie da trzeba wyczerpać drogę prawną nie da się iść na skróty

Opublikowano
2 godziny temu, tyran3 napisał:

A  sędzia  myśliwy  i i tak  d..a  blada....

Opublikowano
5 minut temu, Szymi40 napisał:

A  sędzia  myśliwy  i i tak  d..a  blada....

szymi40 rozumiem ze jak ci dziki zjedzą  5 ha kukurydzy to niezrobisz nic tylko mysliwego po pietach pocałujesz aby zamiast 500 zł dał 700

Opublikowano
5 godzin temu, bojuc21 napisał:

ja kupuje ale z pomorskiego

To po jedną mi raczej nie pojedziesz, 😀

Dobra to umówmy się na tak 

Za tydzień w jadę nad może na urlopie to zamiast rodzinki wpakuje do auta maciore i Bałtyk mój, że jak będę miał wracał to ci ją wysadze 😊😂😂😂

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v