Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, tyran3 napisał:

Koledzy ja proponuje te chore świnie przywieź na strajk do warszawy i wpuscić do parlamentu  za 2 tygodnie będzie kolejne ognisko z padłymi 560 świniami:D

z tego co się orientuję to tam siedzi 460 darmozjadów 

co do bydła to ostatnio gadałem ze znajomym co skupuje bydło to obawiają się jakiejś choroby guzowatej  jeśli się pojawi to cały eksport szlak trafi 

Opublikowano
1 godzinę temu, szczypka napisał:

z tego co się orientuję to tam siedzi 460 darmozjadów 

co do bydła to ostatnio gadałem ze znajomym co skupuje bydło to obawiają się jakiejś choroby guzowatej  jeśli się pojawi to cały eksport szlak trafi 

parlament to 460 z sejmu i 100 z senatu, o lobbystach, urzędnikach, i sprzedajnych dzienikarzach niewspominam bo to raczej szczurza nacja niż świńska

Opublikowano (edytowane)

Witam ,podobno jest jakiś program do obliczania wysokości doplaty na rekompensatę do swin. Wie ktoś może jak się to nazywa? 

Cena żywca 3,9 N. Puławy 

Edytowane przez grzesiekrolnik
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, grzesiekrolnik napisał:

Witam ,podobno jest jakiś program do obliczania wysokości doplaty na rekompensatę do swin. Wie ktoś może jak się to nazywa? 

Cena żywca 3,9 N. Puławy 

a po cholere ci program???? program ma sens jak chowasz mało i program wylicz ile dni miałes 50 sztuk swiń w grupie tuczników. Jezeli sprzedałes powyzej 50 sztuk to masz program tyran3 - płacimy Ci ochłapy 133 zł do tucznika do wysokości 50 sztuk  przez 3 lata  a jak miałeś wiecej do goń sie frajerze :D

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

Nie do końca tak jest jak napisałeś,ponoć po konsultacjach spolecznych miał być zwiększony limit sztuk,jest na to kasa przeznaczona 1,2mld złotych,rząd się tłumaczy że nie może sprawy popchnąć dalej bo unia bada czy to zgodne z unijnym prawem,czyli,, czeski film"

Opublikowano
13 minut temu, ws71 napisał:

Nie do końca tak jest jak napisałeś,ponoć po konsultacjach spolecznych miał być zwiększony limit sztuk,jest na to kasa przeznaczona 1,2mld złotych,rząd się tłumaczy że nie może sprawy popchnąć dalej bo unia bada czy to zgodne z unijnym prawem,czyli,, czeski film"

To niech sobie bedzie zwiekszenie limitu sztuk po 133 zł to starczy rekompensaty za 1 mln tucznika przez 3 lata wiec  zapłaca rekompenstate za 300 tys sztuk tucznika rocznie a mamy w polsce 11 mln!!!!!. podsumowujac  rekompensaty dostanie 3% rolników hodujacych swinie w całej polsce. A wiec program tyran3 ochłapy i goń się frajerze obowiazuje

Opublikowano
Dnia 27.05.2018 o 22:33, tyran3 napisał:

To niech sobie bedzie zwiekszenie limitu sztuk po 133 zł to starczy rekompensaty za 1 mln tucznika przez 3 lata wiec  zapłaca rekompenstate za 300 tys sztuk tucznika rocznie a mamy w polsce 11 mln!!!!!. podsumowujac  rekompensaty dostanie 3% rolników hodujacych swinie w całej polsce. A wiec program tyran3 ochłapy i goń się frajerze obowiazuje

Nic nie obowiązuje tylko rolnicy dają się dymać kolejnym rządom poszkodowani powinni wystąpić o odszkodowania wmpozwie zbiorowym

Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

Nic nie obowiązuje tylko rolnicy dają się dymać kolejnym rządom poszkodowani powinni wystąpić o odszkodowania wmpozwie zbiorowym

to są te dopłaty do świń czy nie bo już w końcu nie wiem?

Opublikowano
6 godzin temu, Remek55 napisał:

to są te dopłaty do świń czy nie bo już w końcu nie wiem?

Remek są ale na papierze to raz po drugie tylko dla tych którym weterynarz zakaże produkcji jezeli zlikwidujesz sam stado przed jego oficjalna decyzją to znaczy ze zlikwidowowałes z przyczyn ekonomicznych a nie chorobowych i niedostaniesz wtedy nic. Ludzie słyszą ze sa odszkodowania i juz teraz likwidują swinie myslac ze potem dostana odszkodowania  a jak przyjdzie w końcu do nich weterynarz i zobaczy pustą chlewnie to im pokarze gest kozakiewicza a nie odszkodowania

Opublikowano
16 godzin temu, Esab200 napisał:

Po ile teraz tucznik w wschodniej Wlkp ? 

dzwoniłem ostatnio to 4.20 plus vat, a możesz polecić jakiegoś dobrego co bierze może płaci lepiej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v