Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, ws71 napisał:

My mamy szefa od sprzedaży świń[około 30 osób] i na razie jest b.dobrze,terminowy odbiór z podwórka,wszystko poubojówka ,kasa 4dzień a w naszym przypadku terminowy najważniejszy

20 minut temu, ws71 napisał:

My mamy szefa od sprzedaży świń[około 30 osób] i na razie jest b.dobrze,terminowy odbiór z podwórka,wszystko poubojówka ,kasa 4dzień a w naszym przypadku terminowy najważniejszy

A cena jaka?

Opublikowano

U nas gość ma 1,5 tyś i z tego co mi wiadomo to w chwili wstawienia miał cenę gwarantowaną 6,20 E także ich raczej nie ruszy tak szybko,po d*pie dostaną tacy do 1000szt rocznie czyli szczególnie chronione gospodarstwa rodzinne:223_speak_no_evil: i z tego co mówił weterynarz,który opiekuje sie dużymi fermami prawie wszyscy z chwilą zasiedlenia podpisują cenę gwarantowaną zbytu ,która przed świętami wynosiła powyżej 6,00 za E

Opublikowano
13 godzin temu, ws71 napisał:

U nas gość ma 1,5 tyś i z tego co mi wiadomo to w chwili wstawienia miał cenę gwarantowaną 6,20 E także ich raczej nie ruszy tak szybko,po d*pie dostaną tacy do 1000szt rocznie czyli szczególnie chronione gospodarstwa rodzinne:223_speak_no_evil: i z tego co mówił weterynarz,który opiekuje sie dużymi fermami prawie wszyscy z chwilą zasiedlenia podpisują cenę gwarantowaną zbytu ,która przed świętami wynosiła powyżej 6,00 za E

kolego  w nakladczym taka stawka  bo  kolega ma 2 tysie swoje miał dostawic na 3 tysie i nie stawia narazie cena ponizej 4.5 u niego za tyle sztuk

Opublikowano

W nakładczym to dostajesz od sztuki a cena prosiaka czy tucznika Cię nie obchodzi jesteś parobkiem u siebie 

:22_stuck_out_tongue_winking_eye:

A cena jaka?

Opublikowano (edytowane)

W nakładczym to dostajesz od sztuki a cena prosiaka czy tucznika Cię nie obchodzi jesteś parobkiem u siebie 

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano

To co opisałem to   nie jest tucz nakładczy,sam kupujesz warchlaka ,skarmiasz własną paszę i sprzedajesz,jeżeli kupisz np. 800szt warchlaka od firmy możesz w dniu zakupu warchlaka wybrać cenę gwarantowaną sprzedaży tucznika, lub sprzedać na wolnym rynku w cenie rynkowej

Opublikowano

Co z tego e podpiszesz jak towar nie spelni oczekiwań odbiorcy i tak zapłacą co chcą

Opublikowano

Podpisujesz z firmą od której bierzesz warchlaki i to ona jest gwarantem ceny zbytu,tylko nie wiem czy takie umowy są osiągalne dla przeciętnego śmiertelnika,u nas powiecie jest jeden taki i odstawia pow 10 tyś rocznie ,pod koniec stycznia będzie u mnie weterynarz który zajmuje się tego typu fermami to wypytam się oszczegóły

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, staszek131415 napisał:

Sasiad trzyma tak ponad 10 lat i jest bardzo zadowolony. Nie obchodzi go cena tylko wie ze co miesiąc ma pewne pieniądze.

Polnocna wlkp kuzyn w czwartek zawozil 3.9 netto

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Cena gwarantowana w cargilu też jest i dają nawet na 100sztuk. Pasza i warchlak termin płatności 120dni tucznika sprzedajesz przez nich i oni sobie kompensuja co ich reszta trafia do ciebie na konto. Plusem jest też to że taki skiba płaci więcej mi przez cargill niż koledze co jest w grupie. Gwarancja cenowa jest ruchoma. Jeśli sprzedaż drożej niż gwarant to dostaniesz 80% różnicy między gwarantem a cena rynkową. 20% bierze cargill. Plusem jest to że cena gwarantowana jest pewna. Wyliczana indywidualnie w zależności od ceny warchlak i od tego czy jedziesz na gotowej paszy czy robisz ja sam. Masa znajomych przechodzi do nich. Sam z nimi współpracuje i jestem zadowolony.

Opublikowano
12 godzin temu, Dawid727 napisał:

Cena gwarantowana w cargilu też jest i dają nawet na 100sztuk. Pasza i warchlak termin płatności 120dni tucznika sprzedajesz przez nich i oni sobie kompensuja co ich reszta trafia do ciebie na konto. Plusem jest też to że taki skiba płaci więcej mi przez cargill niż koledze co jest w grupie. Gwarancja cenowa jest ruchoma. Jeśli sprzedaż drożej niż gwarant to dostaniesz 80% różnicy między gwarantem a cena rynkową. 20% bierze cargill. Plusem jest to że cena gwarantowana jest pewna. Wyliczana indywidualnie w zależności od ceny warchlak i od tego czy jedziesz na gotowej paszy czy robisz ja sam. Masa znajomych przechodzi do nich. Sam z nimi współpracuje i jestem zadowolony.

ten cargil działa na terenie całej pl   warchlak dun czy niemiec

Opublikowano

Dzwoniłem w piątek do food service do rawy, i termin odbioru "już" 22 stycznia. Masakra, tak jeszcze nie było. Cena niby 5,2 za E przy kilku sztukach. Ale to cena na Piątek. Zobaczymy ile będą oferować za tydzień. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v