Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kiedyś w innym ciagniku miałem tak jak @tomek73 pisze więc tanim kosztem możesz to wykluczyć a czy to samo jest w każdym z 4 gniazd bo chyba jak podlaczysz w jedno gniazdo to podnosi dźwignią w górę a jak przełożyła w gniazdo równoległe to ta sama dźwignia będzie podnosić dzwignia w dół. A zobacz czy pod kabiną nie ma dźwigni na przewodzie żeby przełączyć na przednie lub tylne gniazda taki jakby trójnik z zaworem
Opublikowano (edytowane)

Kolego, mam taki sam,dodatkowy rozdzielacz jak U Ciebie na zdjęciu ,z tym,że jest on 4- r pozycyjny  -jak dźwignia jest na samym dole to oba gniazda są otwarte .

Jest możliwe ,że twój rozdzielacza jest 3-pozycyjny (   instrukcja podaje ,że montowano też takie ) i nie posiada pozycji "pływającej " to efekty przy opuszczaniu są takie jak opisujesz . Jeśli nie potrzebujesz drugiego gniazda tej samej sekcji,którą obsługujesz przyczepy ,a nie chcesz męczyć pompy  to proponuję podłączyć drugie gniazdo z otworem w skrzyni czy tylnym  moście . Podczas opuszczania  olej z 2 gniazda nie będzie   sprężany tylko trafi wolnym strumieniem do układu

Edytowane przez DarekD
Opublikowano
A więc tak... Wywrot działa :) Bartek933 miał rację... Trzeba mocno trzepnac wajcha na dół... Cały czas myślałem że mam 3 pozycje bo coś było chyba zacięte... Najpierw nie chciało iść ale trzeplem konkretnie bo już się lekko zdenerwowalem coś jakby strzelilo i działa heh dziękuję wszystkim za pomoc w rozwiązaniu problemu ;)
  • Haha 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez elektrotech
      czy ktos podjął się budowy czegos takiego?? gdzie zakupić tłok teleskopowy

ps
      mam zamiar zrobić cos takiego ale z dołożeniem 2 osi -blizniak koła 16 z Żuka... u mnie tłoków w domu duzo ale jak sie okazuje koniecznie jest obnizenie na max wysokości oraz zastosowanie tz kipra na tył ale tu problem skąd wziąc teleskopa-tłok..i ile taki ma max wysięgnik??
    • Przez misiu125cm
      Witam. Czy ktoś orientuje się czy przyczepy Autosan 616 wychodziły w wersjach z wywrotem, czy wyłącznie jako sztywne. Pozdrawiam.
    • Przez brutus44
      mam problem z hydrauliką zewnętrzną w c 330-mianowicie pompa hydrauliczna działa bardzo dobrze i praca np. przy wywrocie przyczepy przebiega bez zarzutu.Kłopot zaczyna się przy opuszczaniu przyczepy-opuszcza się bardzo powoli lub wcale-przy wysokich obrotach nie opuszcza się wcale a nawet minimalnie się podnosi.Myślałem,że to wina rozdzielacza(tego na błotniku) ale po wymianie na nowy jest tak samo.Gdy zgaszę silnik w ciągniku to tłok przyczepy opada szybko.
    • Przez EwelinaBurymuda
      Witam wszystkich posiadam zetora 8540 ,nie wiem jak się reguluje sprzęgło!
      Może ktoś pomoże?
    • Przez MariuszMasey
      Witam wszystkich. Mam pytanie. Czy da się dostawić pneumatykę do ciągnika Massey Ferguson 698t. Mój ciągnik pochodzi z Francji(chyba). Może ma ktoś ciągnik z oryginalnym systemem pneumatyki. Proszę o zdjęcia.
  • Dodaj nową pozycję...
v