Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Który ciągnik lepiej wybrać?   Chodzi mi o codzienna pracę ale również o eksploatację.  Który będzie tańszy w utrzymaniu? W razie jakieś awarii naprawa skrzyni biegów w którym ciągniku będzie mniej kłopotliwa i tańsza?  

Opublikowano

Kwestia do czego pojdzie. Jezeli do wszystkiego to case a jak tylko ciezka orka i uprawa to john bonseria 7x00 to juz naprawde kolosy a po drugie naprawde paliwozerne wiec tylko pelne obciazenie caly czas  i w tedy wychodzi paliwo na normalnym poziomie. Jezeli do wszystkiego ma byc a chcesz bardziej johna to 6800 bedzie bardziej racjonalny....

Opublikowano

Tylko nie 7600, ma mały silnik z którego nie można więcej wyciągnąć. Jak już to 7700 a lepiej 7710  one są trochę inne i lepsze. Ale MX będzie lepszym wyborem tańszy w naprawach i bardzo mało pali, mniej od Ursusów 

Opublikowano
ja mam johna wlasnie 7600 zadowolony jestem bardzo ale tak jak pisza wyzej. to duuuze ciezkie traktory ktore wogole nie nadaja sie do transportu czy lzejszych prac :). sasiad ma mx135 wlasnie. tez sa zadowoleni gabarytowo jest on mniejszy fajne spalanie ma i uciag mozna powiedziec taki sam. ja przeliczalem spalanie johna w orce wychodzi mi 16l/ha przy glebokosci 27cm, predkosci 8-9km na klasach ziemi 4a/4b. 6800 johna ma kuzyn. jego moge polecic jak najbardziej .... to traktor do wszystkiego gabarytowo sporo mniejszy od serii 7xxx. fajny promien skretu ma. no jedyny minus ze jak dla mnie za lekki. byl u mnie siac z moim agregatem uprawowo siewnym to przod prawie caly czas w niebo .... i to przy zlozonym na hydropaku. wszystkie trzy traktory to bedzie dobry wybor :) moim zdaniem mx135 najlepszym cenowo.
Opublikowano
Niedawno stałem przed podobnym wyborem jak Ty. Zastanów się, do czego będziesz go głównie potrzebował. Jeżeli ma być głównym ciągnikiem to zastanów się nad Case Mx150. 15km nie wpłynie aż tak znacząco na spalanie. A to już większy gabarytowo ciągnik :)
Opublikowano

135 mx a bardzo dobra  Polska 1634 to moc podobna, MX trochę silniejszy. 

Jak kupiłem 150 MX a teściu  ma super 1634 to jak przepieliśmy  kompaktora  Farmeta  4 metry  w polu z 1634 do Mx 150 to tesciu zaniemówił jak zobaczył jak Mx sobie radził i tylko wyszeptał że mi do Mx to 6 metrów bo z 4 to nie mam co robić.

Też bym radził  szukać 150 km bo znając życie po paru latach zaczyna mocy brakować. Mi w pługu  spala 14-14,5 l/ha obroty zawsze powyzej 2 tyś.

Opublikowano (edytowane)

https://www.otomoto.pl/oferta/case-ih-mx-135-ID6yVUmj.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8   

https://www.olx.pl/oferta/case-mx-120-CID757-IDrjG7F.html#60742d38cc

https://www.olx.pl/oferta/case-mx-120-nie-puma-new-holland-maxxum-john-deere-CID757-IDqRxJn.html#60742d38cc

co o nich myślicie na pierwszy rzut oka?   Wiem że ze zdjęcia za dużo nie można wywnioskować ale może jakieś sugestie.   Warto byłoby się w to pakować czy lepie coś młodszego.   Mimo wszystko trochę skrzyni się boję

Edytowane przez lajkzxc

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v