Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Adamqq3 napisał:

Słuchajcie mam pewien problem z jałówka około 9 miesięcy nie zaciemnia  w kojcu zbiorowym inną jałówka ja cyckala I  kurde ma powiększone  dwa tylne cycki przyjchal wet kazał to to zdoic no i leciało Jak to nazwał "mleko czarownic" na moje oko raczej ropa kazał dac Masti jet.  Ale jest problem bo ma mała strzyki i nie idzie podać leku.  I moje pytanie brzmi czy będzie coś z tej jałówki czy już po wymieniu jest ? 

ja bym odstawiła od grupy jalowkę, ktora ssie przede wszystkim. A tą zostawić w spokoju jeśli tuba nie wchodzi. Jak wymię zlapie obrzęk to na leki wstawić i smarować przeciwobrzekową. Przepali mleko, zacielic i czekac na cielaczka. 

28 minut temu, Troker1979 napisał:

Ja w tym roku miałem 3 takie sztuki z zatykającymi się strzykami po wycieleniu. Doisz 3 strzyki wydojone a 4y twardy.Myślisz zapalenie. Odłączasz zdajasz i farfuncel wylatuje. Podłaczasz i krowa się wydaja(za 1,2,3razem). Badasz mleko po pary dniach i ok. Mocznik 300+

mocznik 300+  to niestety zmora...🤮

Opublikowano
1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

Ketoprofen pierwsze słyszę. To antybiotyk ogólny ?? 

seeeeeriooooooo???????????? 😱 

czlowiek sie cale zycie uczy 😁   

@slawek74 chcialeś kupić? dunkę? 🤪  czy kupiłeś ? 😱😱😱😱

Opublikowano
3 godziny temu, Adamqq3 napisał:

Słuchajcie mam pewien problem z jałówka około 9 miesięcy nie zaciemnia  w kojcu zbiorowym inną jałówka ja cyckala I  kurde ma powiększone  dwa tylne cycki przyjchal wet kazał to to zdoic no i leciało Jak to nazwał "mleko czarownic" na moje oko raczej ropa kazał dac Masti jet.  Ale jest problem bo ma mała strzyki i nie idzie podać leku.  I moje pytanie brzmi czy będzie coś z tej jałówki czy już po wymieniu jest ? 

Ale jak to mleko wyglądało jak woda  z mlekiem czy gęste i zółte , ja w takich przypadkach jak jest miękka ćwiartka to zdajuje i podaje leki na zasuszenie , nie wsadzisz tam tuby jedyny sposób to taki że przystawiasz do zwieracza koncówkę tubki i pokręcasz tubką wkoło i wtedy zwieracz się otworzy delikatnie przytszymujesz i wpuszczasz lek .

Opublikowano

1. NAZWA PRODUKTU LECZNICZEGO WETERYNARYJNEGO Ketofen, 100 mg/ml, roztwór do wstrzykiwań dla koni, bydła i świń 2. SKŁAD JAKOŚCIOWY I ILOŚCIOWY SUBSTANCJI CZYNNEJ(-YCH) Ketoprofen 100 mg/ml o to chodzi. Wet nic takiego nie podawał. Tylko czemu karencja na mleko jest zero dni ?? 

Takie właśnie coś potrzebuje. Bo zasuszam na wieki   jedną ćwiartkę. Ale jest twarda i antybiotyk ogólny i przeciwzapalny słabą pomagają. 

Opublikowano (edytowane)

Musze to mieć 😮

Wiem tylko tyle że ludzie biorą ketonal. 

Ja to tylko na ból głowy coś wezmę jak mnie rwie. Apap 

Paulina1985

Słuchaj jutro podaje ostatni raz tą poline. Zdoić wtedy czy prosto z mostu wlać 😮

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano (edytowane)

Właśnie dentysta mi się przypomniał. Rok temu byłem na wierceniu. Pytałem się czy dziura jest mała. Pani doktor odpowiedziała. że mała. To powiedziałem.  bez znieczulenia proszę . Podczas wiercenia okazało się, że dziura jest duża. Trochę łez poleciało i dobrze bo miałem 200zł w kieszeni, a tyle kosztowała usługa bo plomby wyszło dużo. 

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano

😂😂😂😂 ja dziś byłam u dentysty na wymianie plomby , dopiero co znieczulenie odeszło 😂😂😂  ja nawet kamień ze znieczuleniem bierę 😂   

Opublikowano
Paulina1985 napisał:

1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

Ketoprofen pierwsze słyszę. To antybiotyk ogólny ?? 

seeeeeriooooooo???????????? 😱 

czlowiek sie cale zycie uczy 😁   

@slawek74 chcialeś kupić? dunkę? 🤪  czy kupiłeś ? 😱😱😱😱

nie tylko film mi sìę wyświetlił a mam taką teraz na wycieleniu

Opublikowano

zapodaj zdjecie 😁😁😁😁😁😁😁 bedziemy podziwiać 🤩

Opublikowano

tak, w kregosłup, ale to na ostatnie minuty się dostaje i przy okazji zakladanie szwów 😂  Nastepne tygodnie po porodzie chyba ból i "przygody" gorsze niz sam poród 😂  ale polecam, polecam 😂

Opublikowano

u dentysty to mnie najbardziej boli podawanie zastrzyków znieczulajacych 😂 a reszta to niech grzebie sobie 😁

Opublikowano

u nas tez vetaprofen się sprawdza, ale na gorsze rzeczy Biovetalgin z karencją. 

A propos masci ktoś jakąś chłodzacą ma fajną ? moze z OverVet ktos cos stosuje?🤔🤔🤔