Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dla spokojności przyjmij 100l na całość bo naprawdę ciężko mi tak na oko stwierdzić ale wydaje mi się,  że przy 2000l więcej jak 80l wody nie powinno iść.  Ciepłej tak jak piszesz przy moich ustawieniach idzie tak 50/50. 

Edytowane przez kokoman0
Opublikowano
11 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Sianokiszonka u mojego imiennika jakaś długa była w tej pryzmie, na dodatek wyrywana łyżko-krokodylem. Ten keenan ma jeszcze jakieś noże?

Tak to jest jak ludzie mieszają

Opublikowano
radekz200 napisał:

Przeciez mówił ze przyczepa sąsiada a na ujęciu z drona było widać ze stała w silosie u niego 😛 tez właśnie widziałem ze tmr długo pocięty, ale 33 średnio od sztuki doi 

3250 dziennie od 130 sztuk ma . To 25 l doi

Opublikowano

90 w jednej i te 40 sztuk, ktorych mialo być.50, ale ktoś spitolil przeganianie 😁 słabo kolega oglądał 🤣

Opublikowano

A lepiej według Was kupić wannę czy samomyjacy cysterne? Różnica w cenie 8 tyś zł. 

Cysterna fajna bo się sama umyje ale znów koszty używania większe bo wody sporo więcej weźmie, płynów też więcej, wodę z odzysku zabierze i potem więcej trzeba grzać do mycia dojarki. 

Cysterny dobrze się same domywaja? Bo słyszałem że czasem jakaś dysza lubi się zapchać czy coś i zbiornik nie umyje się dokładnie i potem cyrki z bakteriami

Opublikowano
8 minut temu, damianzetor9540 napisał:

A lepiej według Was kupić wannę czy samomyjacy cysterne? Różnica w cenie 8 tyś zł. 

Cysterna fajna bo się sama umyje ale znów koszty używania większe bo wody sporo więcej weźmie, płynów też więcej, wodę z odzysku zabierze i potem więcej trzeba grzać do mycia dojarki. 

Cysterny dobrze się same domywaja? Bo słyszałem że czasem jakaś dysza lubi się zapchać czy coś i zbiornik nie umyje się dokładnie i potem cyrki z bakteriami

Nawet nie myśl o wannie.  Bierz samomyjacy.  Po pierwszym odbiorze mleka docenisz tą wygodę.  Koszty to nie wszytko 

Opublikowano
12 minut temu, damianzetor9540 napisał:

Cysterny dobrze się same domywaja? Bo słyszałem że czasem jakaś dysza lubi się zapchać czy coś i zbiornik nie umyje się dokładnie i potem cyrki z bakte

jakieś bajki. My mamy duży basen i po odbiorze wężem tylko pianę spłukujemy. Bakterie 10tys. 

Opublikowano

I włączamy mycie!!!! żeby nie bylo, ze tylko oplukujemy 😁

Opublikowano

@kr9292  i @przezuwaczka w pryzmie miał strasznie długą tę sianokiszonkę, gdy jeszcze pokazywał jak to wygląda. Źdźbła miały ze 30 cm jakby niepocięło. Co do samego zbioru przyczepa może jego tylko kolega za kierowcę robił. 

@damianzetor9540 myślisz o wannie póki jeszcze rodzice pewnie ją myją. Jednak jak Ci samemu przyjdzie myć to będziesz pluł w brodę. Ile u Ciebie kosztuje taki samomyjący? Jakby coś to @soltys48 dałby Ci namiar na człowieka z okolic Piły. 2 tys cysternę kupiłbyś poniżej 10 tys.

Opublikowano (edytowane)

Ja też lubiłem samomyjący dopóki sterownik za 2700 złsię nie wysypał przed samymi świętami. Oficjalnie wolę wannę. Wlejesz trochę wody,  trochę płynu, poszurasz szczotką i wiesz, że umyty. A w samomyjącym pompki, czujniczki, elektrozawory.

Edytowane przez kokoman0
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

Tyle lat ludzie myją, wdychają i każdy żyje i nic nikomu nie jest

I dalej pier.. sz aby pierd.. ć głupoty. Prowadzisz badania, znasz ludzi, ich choroby? Mam przykład po mojej mamie astma i sarkoidoza obie II stopnia. To obojętne dla zdrowia nie jest. Skończ więc klepać głupoty.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Thomas2135 napisał:

I dalej pier.. sz aby pierd.. ć głupoty. Prowadzisz badania, znasz ludzi, ich choroby? Mam przykład po mojej mamie astma i sarkoidoza obie II stopnia. To obojętne dla zdrowia nie jest. Skończ więc klepać głupoty.

Nie, nie pier**lę bo piszę :)

Maskę do mycia można zakładać np. taką

https://allegro.pl/oferta/maska-chemiczna-gazowa-3m-6200-opryski-pestycydy-8113369969

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

Poodychaj sobie w tym godzinę czy dwie bez zdejmowania. Zobaczymy czy wytrzymasz. Widzę, że zawsze musisz mieć ostatnie zdanie choćbyś miał napisać kolejną głupotę. 

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Tyle lat ludzie myją, wdychają i każdy żyje i nic nikomu nie jest

Brak słów.   Masz przyklad  co Tomek pisze.  Moja mamę też zawsze po myciu głową od tych opar bolała.  

@kokoman0 jak dla mnie to żaden koszt te 2700 zł patrząc ma to że zbiornik chodzi 24 godziny na  dobę przez cały rok.  Zrobisz raz i kilka lat spokój.  U nas jest już z 10 lat samomyjacy i nikt by nie wrócił do mycia zbiornika.  To tak jakby wywalac gnoj ręcznie a mieć wyciąg 

Z tego co widzę to wannę kupują ci co jej nie myją.  Jakby pomyli przez pewien okres to zdanie by zmienili 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Thomas2135 napisał:

Poodychaj sobie w tym godzinę czy dwie bez zdejmowania. Zobaczymy czy wytrzymasz. Widzę, że zawsze musisz mieć ostatnie zdanie choćbyś miał napisać kolejną głupotę. 

to ty 2 godziny zbiornik myjesz ? umycie zbiornika 550l zajmuje chwilę więc skąd te 2 godziny ci się wzięły ?

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano (edytowane)

Każdy ma swoje. Cysterka jest wygodna ale jeśli ktoś myśli,  że jest bezobsługowa to się myli. Ostatnio zauważyłem,  że coś bakterie zaczęły rosnąć (delikatnie ale jednak) a okazało się że głupi przewodzik od zasady tak skruszał od płynu,  że poprostu przy wymianie bańki z płynem pękł i płynu pompka nie dawała rady zaciągnąć ile trzeba. 

Ps.  Mam sterownik Winmastera, bodajże na płycie głównej pisze Prominox CL-2. koszt podany przezemnie to sama płyta główna cały sterownik to koszt 3700netto bodajże. I jeśli kupuje się nową to potrafi przyjść uszkodzona. Ja zamawiałem ją z Wrocławia prosto z Eurotanka bo nigdzie na Podlasiu nie było. Przyszła przed świętami uszkodzona, odesłałem.  Druga sprawna przyszła po nowym roku. Przez ponad 2 tygodnie nurkowałem złoma myć w środku więc coś niecoś mogę powiedzieć. 

Edytowane przez kokoman0
Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

@kr9292  i @przezuwaczka

@damianzetor9540 myślisz o wannie póki jeszcze rodzice pewnie ją myją. Jednak jak Ci samemu przyjdzie myć to będziesz pluł w brodę. Ile u Ciebie kosztuje taki samomyjący? Jakby coś to @soltys48 dałby Ci namiar na człowieka z okolic Piły. 2 tys cysternę kupiłbyś poniżej 10 tys.

Wannę akurat myję często sam, więc się pomyliłeś. 

W grę wchodzi tylko nowy, różnica między wanna a samomyjacy jak pisałem 8 tys