Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

A Ty zbierając słomę i ścieląc pod krowie ogony jesteś całe życie do tyłu. Ale zazdroszczę ha ha 

I w jaki sposób wyliczyłeś że jestem tysiac w plecy ?

A to nieważne co ja robię to już inny temat .

Obliczyłem jak byś słomę sprzedał,  no fakt jak ty słomę zamiast obornika dajesz to u ciebie te zboza lichutkie trzy bele z hektara to niema zysku że sprzedaży.

Opublikowano
39 minut temu, robert1226 napisał:

A to nieważne co ja robię to już inny temat .

Obliczyłem jak byś słomę sprzedał,  no fakt jak ty słomę zamiast obornika dajesz to u ciebie te zboza lichutkie trzy bele z hektara to niema zysku że sprzedaży.

20 bel po 50 zł to jest 1000 zł. Tyle dostane za sprzedanie. Ale jak zetnę ta słomę to przecież ona wartość też ma, jakieś składniki też wprowadzi do ziemi. 

• Like 2
Opublikowano

Tutaj każdy chce pokazać jaki jest mądry i znajdzie wyjście z sytuacji a prawda jest taka że produkcja rolna będzie redukowana ze względu na koszty i tu sprzedaż słomy wiele nie pomoże. Pójdziemy na zakupy i tam się przekonamy co to oznacza...

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, ThePerkins napisał:

Pełnoporcjówki nic nie tanieją, a ba protmalik poszedł w górę znowu... Trzeba będzie zacząć mieszać samemu z komponentów bo to się zaczyna robić bez sensu... 

Protamilk to sam mocznik z rzepakiem zmieszany i chcą jeszcze za to kosmiczne pieniądze. Pewnie za ten napis sano na worku tyle sie placi

4 godziny temu, ThePerkins napisał:

3500zł/t

3500zł/t

O chłopie... Praktycznie każda konkurencja ma odpowiednik protamilku pareset zł taniej

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, krzychu121 napisał:

Z Sano się opłaca brać tylko drożdże. Wychodzą tanio i mają dobry skład 

Oj tak, nie wychodzą strasznie drogo, produkowane na ddgesie a nie na otrębach, i skutecznie działają.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Luki99 napisał:

Za drogi lepiej najtańszy za 400 kupić 

Jak na dostawcę Piątnicy to Ty  sknera jesteś. No chyba że tak bardzo szanujesz pieniądz.

Edytowane przez Troker1979
Opublikowano
2 godziny temu, Troker1979 napisał:

Jak na dostawcę Piątnicy to Ty  sknera jesteś. No chyba że tak bardzo szanujesz pieniądz.

A po co mi najdroższy wycielacz jak najtańszym to samą zrobię? 🤔

To że jestem dostawcą najdroższej mleczarni nie znaczy że muszę wszystko najdroższe brać. 

Opublikowano

Widać że nie miałeś za dużo do czynienia z ciężkimi porodami. Ja mam jeden z tańszych i teraz bym dołożył i kupił ten droższy. U znajomego kiedyś pomagałem i miał coś podobnego do tego co xawier wstawił. I jest ogromna różnica. W moim dwie nogi idą na raz i co za tym idzie potrzeba dużo większej siły przy wyciągnięciu. U znajomego szła raz lewa noga raz prawa. Moim zdaniem było to dużo bezpieczniejsze i łatwiejsze. A niestety przy większym stadzie zdarza się kilka cięższych porodów 

Opublikowano

Chyba Slawka74 z tym przymrużeniem oka. Udaje wielkiego znawcę wszystkiego. 

Opublikowano

kiedyś pewnie ze 20 lat temu tak wyciągaliśmy ciele raz za jedną raz za drugą nogę bo krowa wąska...ogólnie tanie rzeczy często nie są tanie bo nie raz dwa razy trzeba kupić ....

Przemek daj link i jak to ciągnie...?

Luki99 napisał:

Chyba Slawka74 z tym przymrużeniem oka. Udaje wielkiego znawcę wszystkiego. 

ćwiartkę wypij ...humor Ci się poprawi...😉

Opublikowano

Ja jak pisałem u znajomego miałem okazję zobaczyć jak działa właśnie ten ciągnący raz lewa a raz prawa nogę i według mnie jest dużo lepszy. No ale tylko raz widziałem jak to szło. Znajomy chwali 

Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

kiedyś pewnie ze 20 lat temu tak wyciągaliśmy ciele raz za jedną raz za drugą nogę bo krowa wąska...ogólnie tanie rzeczy często nie są tanie bo nie raz dwa razy trzeba kupić ....

Przemek daj link i jak to ciągnie...?

ćwiartkę wypij ...humor Ci się poprawi...😉

Nagram Ci film przy okazji 

Miałem wcześniej garażowe rzemiosło z korbą u góry,jakiś tam wyciągnął ale do czasu ......