Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Xawier napisał:

Tak z ciekawości co byście zrobili z mlekiem powiedzmy z 2 odbiorów tj 4 dni jakby mleczarnia nie odebrała?

przerabiać samemu, jeśli zabraknie na półkach

Opublikowano
Dnia 25.08.2022 o 10:56, JanR napisał:

Staram się nie dyskutować z ludźmi którzy chcą mnie uczyć hodowli a sami są z tym 30 lat wstecz. Żegnam. 

Ty jak takie stare ciotki, najpierw przy stole już się żegnają, potem jak ubierze buty, później już w kurtce i na koniec jeszcze tylko pół godziny w korytarzu i można się żegnać 🤣

Dnia 25.08.2022 o 11:55, JanR napisał:

Przeliczyłeś się to fakt bo nie mamy o czym rozmawiać. Ja nie udzielam rad i nie będę Ciebie uczył. Napisałem swoje zdanie i widać że nie osiągniesz takiego poziomu więc o co mamy się sprzeczać ? 

Jak tak czytam te wywody to pewnie coś nie pyklo i teraz się próbujesz dowartościować pisząc te dyrdymały 🤣 

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano

Co by my zrobili... Czekalibyśmy na "sucholodowe+" Ten rząd nie zostawi was samych. Już raz dostaliście dziesiątki tysięcy złotych covidowego, gdy spadki cen były symboliczne i chwilowe. 

Opublikowano

Głupich ludzi tam nie ma. Zastanawia mnie po co te celowe wywołanie paniki. Czy naprawdę chcą zamknąć przetwórstwo zwierzęce i wywołać głód bo tak się ekooszołomom uwidzialo. Czy to celowa zagrywka żeby spółki państwowe ( azoty) wyciągnęły grubą kasę od spółdzielni , ubojni itd bo nasz rząd widzi że zakłady mają kasę i po co mają płacić rolnikowi np 30 gr za mleko więcej jak mogą zapłacić azotom x2 za CO2. I kasa na rozdawnictwo kolejna będzie przed wyborami. Bardziej ten drugi wariant obstawiam 

• Like 4
Opublikowano
DANDYS napisał:

Xawier napisał:

Tak z ciekawości co byście zrobili z mlekiem powiedzmy z 2 odbiorów tj 4 dni jakby mleczarnia nie odebrała?

przerabiać samemu, jeśli zabraknie na półkach

to przerób tylko 100L na dzień 🤦‍♂️

Opublikowano
22 minuty temu, krzychu121 napisał:

Głupich ludzi tam nie ma. Zastanawia mnie po co te celowe wywołanie paniki. Czy naprawdę chcą zamknąć przetwórstwo zwierzęce i wywołać głód bo tak się ekooszołomom uwidzialo. Czy to celowa zagrywka żeby spółki państwowe ( azoty) wyciągnęły grubą kasę od spółdzielni , ubojni itd bo nasz rząd widzi że zakłady mają kasę i po co mają płacić rolnikowi np 30 gr za mleko więcej jak mogą zapłacić azotom x2 za CO2. I kasa na rozdawnictwo kolejna będzie przed wyborami. Bardziej ten drugi wariant obstawiam 

Masz wątpliwości że chcą wydoic ile się da?  SM są warte mld zł i inne takie prywatne zakłady.Wystarczy powalić je na kolana i w ramach pomocy państwo je przejmie aby ratować. Toć to ogromny majątek do przejęcia i rozdania pisowskim scierwom. 

Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

W beczkę asenizacyjne i do najbliższej placówki PiSu może by się napaśli .

Każdemu o kim wiem, że na PiS głosował dziennie beczółkę rozlać po obejściu. ;) Temperatury potem zrobią już swoje.  

2 godziny temu, krzychu121 napisał:

.Czy naprawdę chcą zamknąć przetwórstwo zwierzęce i wywołać głód bo tak się ekooszołomom uwidzialo. 

Każda ideologia to tylko fasada. Za każą stoi interes ekonomiczny lub polityczny. 

Opublikowano

@robert1226 Nie chcę mi się z tobą kłócić, ale napisz mi proszę, jak inaczej mam przesłać link do zrzutki??? I co by dały Ci zdjęcia? 

Opublikowano
9 godzin temu, xxx12345 napisał:

@robert1226 Nie chcę mi się z tobą kłócić, ale napisz mi proszę, jak inaczej mam przesłać link do zrzutki??? I co by dały Ci zdjęcia? 

Czy się z tobą ktoś kłuci co ty pi......sz o to chodzi że już było kilka takich prób na litość ,i ta też nie jest jasne , nowe konto pierwszy post i odrazy zrzutka to już brzydko pachnie.

Opublikowano

@Qwazi Liczne poparzenia i byk uderzył go w bok.

@robert1226 Może jestem i nowy ( od ponad roku), ale to nie jest mój pierwszy post. Możesz sam dokładnie sprawdzić

Opublikowano

Ode mnie kilka złotych poleciało. Ja nie zbiednieje a chłopakowi chociaż trochę pomoże. Nikt z nas nie chciałby się znaleźć w takiej sytuacji. Na marginesie to znalazłem w necie artykuł na temat tego pożaru, na jakiejś lokalnej stronie. Pisali, że prawdopodobna przyczyna to zwarcie instalacji fotowoltaicznej znajdującej się za budynkiem. Linku nie podrzucę bo tak wczoraj gmerałem jak miałem chwilę przerwy na łące

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, slawek74 napisał:

nie wiem czy coś jest na rzeczy ale w pobliskim rejonie był pożar stolarni prawdobodobnie też od fotowoltaiki też w tej gmnie ....

Może montowała ta sama firma, wyłoniona przez gminę i cieli koszty wysługując się podwykonawcami. Ja zakładałem dwa lata temu, bez żadnego udziału naszych władz. Sam sobie znalazłem i wybrałem firmę. Zrobili mi to w ciągu jednego dnia. Sąsiad wziął przez gminę to robili mu dwa tygodnie i brało udział trzech podwykonawców. A gość, z którym była podpisana umowa był firma jednoosobową. Podwykonawcy mieli chyba średnie pojęcie o tym co robią bo co zmiana podwykonawcy to poprawianie po poprzednim. Na koniec sąsiad i tak jeszcze wziął porządnego elektryka, żeby mu to wszystko sprawdził. I ten też jeszcze musiał poprawić, bo stwierdził cyt ” psu w d*pę z takimi fachowcami”. Chłopak cały dzień wszystko mierzył i sprawdzał

Edytowane przez Qwazi