Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Mi wywalało błędy jak przywiozłem sobie ze stacji. Może jakbym pojechał specjalnie na stację i zatankował od razu do ciągnika to byłoby inaczej ale jechać 10 km to trochę szkoda czasu i paliwa. Na stacji po ile teraz ? 
Jak dobrze pamiętam po ,,rabatach” za bańkę 18 l kupuje za 36 zl brutto. 

Nie wiedziałam że są w takich bankach. Nie brudzi się ta pompka i nie wywalą błędów? 

Nie mam żadnego problemu żadnych błędów nie wyrzuca , ceny nieznam ostatnio syn przywoził 

Opublikowano
37 minut temu, pietruszka123456789 napisał(a):

Byk rok ma. Moj simental ma 300 kg jak go upaść na 750 kg w ciągu kolejnego roku. Czy macie jakieś propozycje ciekawe

Pietruszki dużo musisz dawać 

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, pietruszka123456789 napisał(a):

Byk rok ma. Moj simental ma 300 kg jak go upaść na 750 kg w ciągu kolejnego roku. Czy macie jakieś propozycje ciekawe

Sianikiszonka kiszonka z kuku oscypka i np. sanbull i za rok 850 kg 

Opublikowano
13 minut temu, pietruszka123456789 napisał(a):

Jakos daje im to wszystko i efektu nie widać. Zamiast sanbull daje lidwrmix albo biofeed witaminy. Zdazaja się sztuki nawet po 550 kg 

A jak ci mają rosnąć jak ty im dajesz witaminy a nie białko 😂 sam tutaj napisałeś że zamiast sanbull co to jest białko dajesz im jakieś Witaminy 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pietruszka123456789 napisał(a):

Zioła i inne nowatorskie sposoby wprowadź 🤭

Ja nie wiem z czym ty masz problem. 

Na sianokiszonce z  habazi i mchu do tego kiszonka z  kukurydzy i hf w 19-20 miesięcy 600-700 kg 

Śrutu to dostawały jak było. To jakaś pulpa ziemniaczana jak byl to wywar gorzelniany. A Ty cudujesz Kowalski jak koń pod górę 

Edytowane przez szymon09875
  • Haha 2
Opublikowano

ja myślę , że tam jest pewnie inny problem , może ma cielaki jakieś zamorzone albo przechorowane i co z tego , że im daje jak może płuca zwapnione , łeb większy jak cała reszta to gdzie on będzie rósł ale to już sam właściciel wie jak jest 

• Like 3
Opublikowano
52 minuty temu, Supersebusiek napisał(a):

ja myślę , że tam jest pewnie inny problem , może ma cielaki jakieś zamorzone albo przechorowane i co z tego , że im daje jak może płuca zwapnione , łeb większy jak cała reszta to gdzie on będzie rósł ale to już sam właściciel wie jak jest 

Miakem takie jałówki, byk krył córki siostry...

Dobrze że się zorientowałem. 

UJ wie czy to na rzez czy do dolka bo w niedzielę nie rosło nawet. 

Opublikowano
1 godzinę temu, pietruszka123456789 napisał(a):

Jakos daje im to wszystko i efektu nie widać. Zamiast sanbull daje lidwrmix albo biofeed witaminy. Zdazaja się sztuki nawet po 550 kg 

Naprawdę zamiast tych witamin kup nawet śruty rzepakowej i zobaczysz różnicę. Albo odstaw te witaminy i kup sanbulla w to miejsce i zobaczysz. Opas mi się mieć białko i będzie rósł. 

Opublikowano
22 minuty temu, pawelmf napisał(a):

Naprawdę zamiast tych witamin kup nawet śruty rzepakowej i zobaczysz różnicę. Albo odstaw te witaminy i kup sanbulla w to miejsce i zobaczysz. Opas mi się mieć białko i będzie rósł. 

Ale od handlarzy się trafiają sztuki ze sa bardzo małe ale takie grube jakby piłki plażowe zjadły ze 100 ale co z tego skoro sa małe i nie chcą rosnac. 

Opublikowano
4 minuty temu, pietruszka123456789 napisał(a):

Ale od handlarzy się trafiają sztuki ze sa bardzo małe ale takie grube jakby piłki plażowe zjadły ze 100 ale co z tego skoro sa małe i nie chcą rosnac. 

Od rolnika kupuj... zapłać drożej ale z pewnego źródła...

Opublikowano
17 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

Jak kupujesz to patrz czy ma oddech wyrównany i spokojny to raczej ma zdrowe płuca i nie chorował , a taka piłka to raczej już 10 antybiotyków dostała 

Jak ja kupuje od handlarza to on mówi ten i ten i bierzesz pan nawet nie da do głosu dojść. I mówi ładne sztuki po czym on tak nie chce przybierać na wadze. Raz kupiłem to weterynarz kasę wziął i zdechł za 1300zl.

16 minut temu, slawek74 napisał(a):

Od rolnika kupuj... zapłać drożej ale z pewnego źródła...

Ale tak jak teraz to ciężko coś znaleźć niestety. Byczek ma dwa tygodnie mięsny i 2700 chce. Albo byk miesny limousine qlbo Angus 140 kg i 5200.

Opublikowano
4 minuty temu, Supersebusiek napisał(a):

To jak tak ci mówi to ty mów mu do widzenia i tyle w temacie , widzą , że jesteś mało konkretny(grzeczny) to ci wciskają co im zostaje , czego ludzie nie kupili .

Chodzi mi o to ze one jak sa małe to normalnie wyglądają. Tylko bliżej sprzedaży to kulki zwykle niestety. Akurat on mi zawsze te lepsze przygotowuje. Ale nie ma to jak gospodarza zakupić.

Opublikowano

handlarz, to gosc mocny w gebie i próbuje atakiem wymusic decyzję. jesli zwierze ci sie. ie podoba, to mowisz grzecznie panu handlarzowi: albo mi zostawiasz te ktore wybralem, albo wypier.....aj, tam jest brama. bedzie skakal, to idz do domu, trzasnij drzwiami, powiedz ze jesli sie zdexyduje na te, ktore chcesz to moze wejsc do domu, tylko niech buty zdejmie. on chxe sprzedac, ale na tyle chce ugrac by ci gowno wcisnac, a te dobre opyli innemu juz za lepsze pieniadze. koledzy dobrze ci radza, odpusc witaminy. bydlo samo w sobie jest w miare wystarczajace. wiekszosc witamin sobie same syntetyzuja. musialaby byc jakas superwydajna krowa mleczna ,by suplemetnacja miala znaczenie. mnie uczono, ze dieta to 95 do 99 sukcesu , suplementacja to ta reszta.

• Like 1