Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

już nie ma. 

@GrzesiekAgro Ty Ty Ty... gdybym ja jeszcze miała jakis wplyw na cokolwiek u nas....to mogliby przedstiwiciele sypać "suwenirami" 😆😆😆😆 Ale....oni chyba nie wiedzą, że ja nie mam nic do gadania 😆😆😆😆

Opublikowano

A propo żywienia. Z jakiej firmy polecacie żywieniowca? Mój obecny naciąga mocno na dodatki a efektu w mleku nie widać. Bez niego mialem taką samą wydajność a w portfelu zostawało więcej. 

Opublikowano
2 minuty temu, Farmer8821 napisał:

A propo żywienia. Z jakiej firmy polecacie żywieniowca? Mój obecny naciąga mocno na dodatki a efektu w mleku nie widać. Bez niego mialem taką samą wydajność a w portfelu zostawało więcej. 

Może jakiegos animalsa.. Oni wiedzą jak hodować. 

Opublikowano

Niestety jak widać z powyzszych przykladów zalezy od czlowieka i jego podejscia a nie od firmy, bo w roznych okolicach jedna firma ma wielu przedstawicieli, najednego narzekają, a z innego zadowoleni. Najlepiej pytać regionami. My w warm - maz. jestesmy zadowoleni z żywieniowca z Agrocentrum. 

Opublikowano

Pewnie raczej chodziło o brak poprawy wydajności 🤔 

Mogą na rozne dodatki namawiać...tluszcz chroniony,pasze pelnoporcjowe, koncentraty...

Opublikowano

Czy to mozliwe zeby po zamianie pryzmy na swiezo cieta zielonke z qq mocznik skoczyl z 250 do 400?Bialko i tluszcz bez zmian ilosc mleka chyba troche spadla. 400 wyszlo mi dzisiaj z probki ze zbiornika.

Opublikowano

wszystko jest możliwe...to była zmiana z kiszonki z qq na zielonkę z qq?? stopniowa przez kilka dni? czy z dnia na dzień zmiana? krowy to nie psy czy koty, kazda zmiana ma wpływ.

Opublikowano

Ciekawe co będzie następne. Może paniusie w szpilkach i pseudo dżentelmeni pod krawatem ustalą nam kiedy, ile razy i czym możemy lub nie możemy karmić swoich krów.

A może krowy których nie udało się zacielić lub wyeksploatowane będziemy trzymać do zdechnięcia. Taki przytułek dla emerytek trzeba będzie utworzyć.

Opublikowano

Przecież te wszystkie fundacje typu "otwarte klatki" nie rozwiążą się same, a ich wolontariusze, którzy całkiem nieźle żyli z tego, nie pójdą na kasę do biedry.

Teraz zamiast "otwarte klatki" i "pomoc" norkom przebranżowią się w otwarte: kurniki, chlewnie, obory itp....

Opublikowano (edytowane)

Mnie najbardziej wkur....ją decydenci prawa którzy nie znają tematu nad którym dywagują a przede wszystkim chcą się wylansować na kontrowersyjnych tematach. Przykład pani poseł z lewicy  i temat koni ciągnących turystów po górach(morskie oko). Pani staje w obronie zwierząt, optuje za zakazem takiego wykorzystywania zwierzaka do biznesu ale nie zastanawia się co się stanie z tym zwierzęciem jak góral zamknie biznes( czyt. kto go zje). Można pomóc np. ustalić ile  turystów może być na wozie i jaki ma być ten wóz. Najlepiej jednak zamknąć biznes i wysłać  górala na zasiłek.

PS Tak debilnej władzy to chyba jeszcze nie było od zalania dziejów. Rozumiem unia cisnęła na dostosowania się do prawa europejskiego w wielu przypadkach, ale żeby samemu się ograniczać i bata na siebie kręcić to woła o pomstę do nieba

Edytowane przez Troker1979
literówka
  • Like 1
Opublikowano

Co do krowiarzy wydaje mi się , że wystarczyłoby teraz nie wydawać pozwoleń na budowę uwięziówek i byłby jakiś kompromis. Nie wyobrażam sobie jak zapewne 90% obór w Polszy będzie przerabiać na wielostanowiskowe obiekty, które defacto ciężko tak zmodernizować ...  

Opublikowano
Przed chwilą, damiano12332 napisał:

Da radę cos z nia jeszcze zrobic, krowa cielna ponad 3 miesiace, wet dawal jakies witaminy i nic

20200917_214645.jpg

Zadzwoń po innego weterynarza,  może warto zerknąć innym okiem. Mi to wygląda na jakiś uraz ale same witaminy w tym przypadku raczej nie pomogą