Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

🤣 chyba mydłem antybakteryjnym 🤣 😷😷😷😷😷😷😷

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

kant podobnie jak mocznik ogólny

To fakt. Niestety muszę na takim moczniku z mleczarni korektę bazować, bo nowa pryzma wchodzi i badań paszy ani oceny narazie nie będzie. Żywieniowcy też tylko przez email i telefon😓

Opublikowano

Moj preparat mlekozastepczy drozszyo 600zł na tonie...😳

Opublikowano
przezuwaczka napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał:

kant podobnie jak mocznik ogólny

To fakt. Niestety muszę na takim moczniku z mleczarni korektę bazować, bo nowa pryzma wchodzi i badań paszy ani oceny narazie nie będzie. Żywieniowcy też tylko przez email i telefon😓

może badania paszy robią i można wysłać próbki 🤔 u mnie akurat po próbach a kolejne wycielenia za dwa miesiące trzeba może aparat do pomiaru mleka zakupic🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Primula94 napisał:

@przezuwaczka przez Internet zamawiasz witaminy dla zasuszonych z alltechu? Mi cos łożyska ostatnio zostaja i musze cos zmienic.

Teraz Magia z Ciechanowca jest przedstawicielem. Nawet zgodę na pakowanie po 5 kg dostali. Ja mam cały worek i na dłużej mi starczy.

3 godziny temu, Paulina1985 napisał:

Moj preparat mlekozastepczy drozszyo 600zł na tonie...😳

60gr na kilogramie to rozbój w biały dzień. Teraz pewnie pełne dużo taniej wyjdzie dla cieląt.

Może z premiksami być nieciekawie, bo niektóre składniki są niedostępne.

Opublikowano

Ok , dzieki. 

Z tym mlekiem ro samo w Polmass... 600 na tonie do góry... chyba ich po..bało...

Witaminy tez do gory , ale ja zdarzylem z 1,5 tyg temu wziac palete w normalnej cenie , to na 3-4 msc mi starczy.

Opublikowano
4 godziny temu, Pjotereł napisał:

Ostatnio słabo mi się kryją krowy jak i jalowki, dajemy mielone kiszone ziarna kukurydzy ale chyba brakuje im jeszcze Energii. Zamówiłem mauzer melasy. Pomoże? 

Co do jalowkek to obstawiałbym bardziej na jej nadmiar. 

Jaka masz sm w mleku i mocznik? 

Opublikowano
28 minut temu, marcinffff napisał:

Sano 333 i agrocentrum przygotowanie dla zasuszonych u mnie dostępne. Od jesieni na tych z agro. ładnie jest

widzisz widzisz widzisz 😝 my tez z agrocentrum przygotowanie jedziemy 😁 

A tak na marginesie, hfy to zuoooooo, nie mamy hf-ów...o czym swiadczy najlepiej zdjecie z poczekalni 🤣🤣🤣

20200317_145906.jpg

4 godziny temu, Pjotereł napisał:

Ostatnio słabo mi się kryją krowy jak i jalowki, dajemy mielone kiszone ziarna kukurydzy ale chyba brakuje im jeszcze Energii. Zamówiłem mauzer melasy. Pomoże? 

zetor dobrze gada. Ja odkad postawiliśmy jalowki na sianokiszonke ze słomą i trochę schudły to w koncu zaczełam wyczuwać szyjkę macicy przy kryciu i zaczely się zacielac 🤣🤣🤣 byc może za.miesiac jak bedzie dobrze to zrobię kolejne podejście do seksowanego nasienia 🤣

Opublikowano

Właśnie tak gadam na te hfy, a nagle zagladam na poczekalnię i taki widok 🤣 ale nie zdażylam, bo jedna czarna już wlazła do robota 🤣 a tak naprawdę to oczywiście HO/RW 😁😁😁 RW incognito 🤣

Opublikowano

Tanio :) . Prosta budowa,przy starej  oborze czyli jedna ściana odchodzi. 30m na 16m. 40 legowisk w dwóch rzędach. 2 ganki gnojowe i stół paszowy. Dój będzie w starej oborze. Będzie zgarniane turem albo ciapkiem. Bloczki betonowe do 2m reszta to siatka. 

Poniżej 300tyś 

Kuzyn ma koparkę i właśnie wybiera ziemie. Piasek na podłoże to z jednego pola się weźmie. Najdroższy to beton i cały dach 

Chyba nie warto eurofalii kupować tylko płytę obornicką. Ma ktoś opinie na ten temat 

Tylko te te przepisy to porażka. Musi być kierownik budowy. Musi zgłosić rozpoczęcie  budowy. Projektant musi jeszcze projekt i inne papiery zawieść do starostwa. A że mamy epidemie to nie będzie łatwo. Oby się udało bo staniemy.