Hodowla niosek pytania
-
Podobna zawartość
-
Przez Michał123
Dzień dobry, planuje zaczęcie hodowli krów mamek rasy hereford. Zastanawiam się czy utrzymam się początkowo z 10 mamek? Czy bardziej opłaca się opasać cielaki, czy sprzedawać odsadki, czy może odchowywać jałówki i sprzedawać do dalszej hodowli? Czekam na wasze propozycje.
-
Przez Gość BaszaPasza11
Witam. Interesuje się założeniem hodowli owiec kameruńskich. Na początek myślę nad 4 samicami i 1 samcem. Chciałbym się dowiedzieć jak do tego podejść. Co mogę im dawać oprócz trawy lub siana? A jeśli chodzi o siano to ile snopków z polskiej prasy Sipmy z224 potrzeba na wykarmienie tych 5 sztuk przez rok? Na pewno chciałbym zacząć je rozmnażać więc też proszę o porady. Pastwisko mam gotowe, oraz stajenke mam w planie postawić.
-
Przez mateusz1030
Witam kupiłem dwa miesiące temu 230 kury rasy legohorn zekomo 24 tygodnie. Kury wygladaly ładnie tak jak należy zaczęły sie niesc w okolice 80 jajek dziennie ale później dostsly jakieś choroby po konsultacji ze te choroba górnych dróg oddechowych dostsly odpowiednie leki niestety terezz po tej chorobie caly czas mam w okolicach 40 jajek dziennie większość nie zniosla moze jeszcze swojego pierwszego jaja co zrobic żeby te kury zaczely ske niesc mają pasze pełno wartościowa ziarno pszenżyta zgniecione wybieg Żwir krede wszystko co trzeba prosze o pomoc
-
Przez WojtekSprus
Witam mam kurnik ok120m2
za chwilke bedzie zima macie pomysł czym to ogrzać zimą ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Jaki obrotomierz na zastępstwo do C-330M? Brak oryginałów – polecan...
gniazda dla kur niosek