-
Podobna zawartość
-
Przez POLKOP
Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
-
Przez Dosiunia92
Witam!
Ostatnio zainteresowała mnie uprawa szparag. Bo głębszym przeszukiwaniu nic niestety nie mogłam znaleźć konkretnego. Interesuje mnie opłacalność i zbyt. Najlepiej skupy lub przedsiębiorstwa skupujące szparagi.
-
Przez ocean
Witam, chcialem się dowiedziec jaka jest (o ile w ogole jest) opłacalnosc gosp. rolnego, areal troche ponad 20ha, ile i czego nalezało by hodowac, by w ogole myslec o tym, i ile mozna by bylo hodowac na takim areale? jakies 12 ha to ziemie (slabe, 5 klasa moze) reszta to laki, niewielkie perspektywy na wydzierzawienie wiekszej ilosci ziemii, woj, slaskie.
-
Przez maniek146
Witam
jestem młody i chciałbym się dowiedzieć od kogoś doświadczonego, kto już się zajmuję hodowlą dłuższy czas czy to jest opłacalne czy lepiej szukać jakiejś pracy gdyż pochodze z mazowieckiego i praca zawsze jakas sie znajdzie. posiadam około 20h ziemi i sprzęt rolniczy min. kombajn, belarka, traktory, ogólnie troche sprzętu jest w miarę nowego, rodzice trzymają kilka krów i nie jest to tak zbytnio opłacalne i własnie pytam czy hodowla bydła mięsego jest bardziej opłacalna
pozdrawiam
-
Przez masa24
Witam, która z roślin strączkowych i motylkowatych jest najbardziej opłacalna? Myśle o przerwaniu monokultury zbozowej, rzepaku nie chce siac.
Chce cos zasiac pod wieksza doplate, ale dobrze by było jak juz siac to i zebrac
ktore rosliny z tych grup preferujecie i jak wyglada tego oplacalnosc?
-