Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tego co czytałem to wełna szklana chłonie wilgoć, i ciężko ją oddaje, a po każdym nasiąknięciu i osuszeniu powoli traci swoje właściwości , więc myślę że to słaby pomysł

wolałbym do tego celu użyć pianki natryskowej, albo po prostu użyć styropianu

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez KAROL0905
      Stłukłem leeko o bala i poszły szklane drzwi od mego DX 6.05 W Jaryszkach pod Poznaniem gości zaoferował mi te szybę za 900 zł. Nie wiecie gdzieś jakiegoś tańszego zamienika.
    • Przez bartek25
      Witam. Mam pytanie. Gdzie znajdę duży wybór siłowników gazowych do drzwi ciągnika (Deutz k100) 2006 rok prod. ?
    • Przez sznajdik
      mam pytanie odnośnie szyby w drzwiach w mf 3060 dokładnie chodzi o to że mi wypadła bo puściła ta część gumowa która służyła jako zawias i nie mam pojęcia czym ją wkleić żeby działało na tej samej zasadzie kolega lakiernik samochodowy robił różne doświadczenia z klejami, silikonami itp. i nic. m Może ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać?
    • Przez JANCZAK1176
      Witam. Dla chcących zrobić sobie użądlenie do bielenia obór (chodzi 5 lat)

• Przez bob124a
      Witam Panowie mam poważny problem chce ocieplić beton w oborze u świń dlatego bo mam na nim zboże.Chce to zrobić tanim kosztem i myślałem od spodu przykleić styropian 5 cm , na belki 3cm na klej i do pewności przykręcić kołkami zaciągnąć klejem i siatką a łączenia miedzy nimi do pewności  zakleić pianką .Tylko teraz moje pytanie  czy przez takie coś nie bedzie przechodzić wilgoć? i czy nie będzie się skraplać?  Beton ma wymiary 15 na 15  i  oprócz ścian jest podparty na 4 filarach pośrodku i był dawany gruby drut żeby można było sypać dużo zboża.. Teraz sąsiad przyszedł i stwierdził ze to będzie źle .Wiec jest jeszcze inna propozycja  ale już droższa dać styropian i folie u góry ale trzeba robić wylewkę i dawać zbrojenie żeby styropian się nie zapadł pod ciężarem.Ja bym wolał na dole dlatego że będzie  taniej i bym wykorzystał puste  pola niepotrzebne miedzy belkami tylko czy będzie dobrze .Powiedzcie mi jak wy byście to zrobili i co myślicie o tym styropianie na suficie.  Dodam że na betonie po żniwach mam około 50ton zboża  a myślę że do 100  to tam spokojnie wsypę filary sa grube  belki mocne tylko problem z tą wilgocią
  • Dodaj nową pozycję...
v