Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ciągniku będzie Ci niewygodnie , tnij gdzieś na zewnątrz .

Wydaje mi się że już było o tym . Po co pytać o to samo w nowym temacie ?

Opublikowano

A ja zapytam - skąd wytrzasnąłeś za dużą szybę i jaki to traktor ?

Opublikowano

To przerób ją tak żeby szyba pasowała . Jak hartowana to nie utniesz , a jak klejona to szukaj zakładu gdzie robią (docinają) szyby do okien . Mi znajomy klejoną dorabiał na wymiar . Nie wiem jak sprzęt do tego wygląda , ale mówił mi że idą dwa noże - jeden z jednej , a drugi z drugiej .

Opublikowano
hartowaną szybę (jak zaczniesz ciąć to nie jestem pewien) ale jak zaczniesz slifować jakąś kątówką to szyba rozpadnie się na kawałki jak groch i po szybie . kiedyś przerabiałem ten temat przy ciapku :-) z boczną szybą i skończyło się na zakupie nowej :-D
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Peron
      Jak zaradzić?
    • Przez marek3080
      Jaką długość mają siłowniki tylnej szyby przy ciągniku 3080? Jeśli ktoś ma u siebie oryginalne to czy mógłby zmierzyć i napisać jaką mają długość. Jeśli ktoś wie może pasują tam od czegoś innego? Dzięki za odpowiedzi
    • Przez sznajdik
      mam pytanie odnośnie szyby w drzwiach w mf 3060 dokładnie chodzi o to że mi wypadła bo puściła ta część gumowa która służyła jako zawias i nie mam pojęcia czym ją wkleić żeby działało na tej samej zasadzie kolega lakiernik samochodowy robił różne doświadczenia z klejami, silikonami itp. i nic. m Może ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać?
    • Przez Tomek9a1
      Witam chciałbym się dowiedzieć jak powinna być zamocowana tylna dolna szyba. Mój ursus był kupiony bez tej szyby a chciałbym ją założyć tylko nie wiem jak bo niema tam żadnej ramki . Jak by ktoś miał fotki jak to jest zbudowane. Z góry dziękuje
    • Przez pawel03
      Witam Forumowiczów.
      poszukuje prawiej szyby drzwi do swojego lambo. patrzylem po różnych sklepach i cena oscyluje w granicach 1100 - 1400 zł. mam pomysł na plekse ale nie wiem czy to wypali. jak sądzicie czy to dobry pomysł czy lepiej dołożyć i kupić jakąś prawdziwą szybę? jakieś rady gdzie szukać żeby cos taniej znależć?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v