Skocz do zawartości

Case MX - obsługa licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie przejrzałem moją skrzynkę i nic nie ma. Czasami tak bywa, że coś nie dojdzie. Jeśli możesz to wyślij jeszcze raz. Będe bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

Panowie jeśli ktoś już dotarł do tego to poproszę również jakieś info: kepa416@gmail.com

i ja bym prosil o tą instrukcję rafalzegan@gmail.com

Opublikowano

Jesli ktoś by mógł to poproszę skan strony 96 i 95. W angielskiej instrukcji niema wszystkiego, no w angielskiej jest napisane ze jest możliwość ustawienia zegarka kombinacjami różnych przycisków, i tylko tyle. Z góry dzięki. kataraktx@wp.pl

Opublikowano (edytowane)

W angielskiej instrukcji jest chyba z 7 stron o ustawieniu licznika, godzina, interwały wymian, szerokość maszyny, itp :D

Jutro zrobię wam mały tutorial z ustawieniem godziny :)

Edit:

A z resztą macie dzisiaj :D

Krok pierwszy

Naciśnij i trzymaj przyciski A oraz B, przekręć kluczyk w stacyjce przeciwnie do ruchu wskazówek zegara,należy trzymać ok 3 sec przynajmniej u mnie, puść przyciski, powinna zacząć mrugać aktualnie ustawiona godzina, w tym wypadku 9:30

post-42473-0-80112000-1388084087.jpg

Do ustawienie godziny na dużym wyświetlaczu ma być ustawiona liczba 1, jeżeli jest inna należy zmienić ją przyciskami A lub B na odpowiednią.

Krok drugi

Naciskamy ponownie przyciski A oraz B w równocześnie, w tym momencie wybieramy tryb pracy zegara 12 lub 24 godzinny, i tak więc jeżeli decydujemy się na tryb 12 godzinny naciskamy przycisk A, jeżeli na tryb 24 godzinny przycisk B. W momencie wyboru trybu pracy zegara wyświetlacz E nie będzie wskazywał godziny. Do zaakceptowania danego trybu pracy należy nacisnąć przyciski A oraz B i trzymać równocześnie przez 1 sec. Zegar na wyświetlaczu E z powrotem się pojawi

Krok trzeci

Teraz ustawiamy zegarek:

Naciskając przycisk A ustawiamy godzinę

Naciskając przycisk B ustawiamy minuty

Po zakończonym procesie naciskamy przyciski A oraz B i trzymamy równocześnie przez 1 sec.

Po tej operacji na dużym wyświetlaczu pojawi się liczba 2 (dla ciekawskich jest to tryb zmiany km na mile), nie robimy dalej nic bez instrukcji :)

Ustawiamy kluczyk w pozycję neutralną.

Cieszymy się ustawiona godziną na wyświetlaczu :)

Edytowane przez casemx110

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Konstanty
      Proszę o podpowiedź co tu dalej sprawdzać. Sprawdziłem ciśnienie spoczynkowe (tzw.low stand-by pressure) na złączu diagnostycznym kompensatora pompy hydraulicznej i wynosi ono ok. 50bar. Ciśnienie to powinno rosnąć przy uruchomieniu elementów układu hydraulicznego a nie rośnie. Zaczęło sie od tego, że ciągnik przestał skręcać. 
      z góry dziękuję za pomoc. 

• Przez Dawidcase885
      Witam panowie może ktoś mógłby pomóc jaka jest  długość bagnetu hydrauliki i na jakiej długości jest  stan oleju od początku bagnetu 
    • Przez pjurga61
      Hej czy ktoś posiada instrukcje do case mx170??
    • Przez Rafalk1990
      Witam potrzebuję porady Case 845 xl brak regulacji ramion albo tylko góra albo dół nie działa sensodraulic. I teraz na dole pod skrzynią idzie taki dekiel odpowiada też za sensodraulic i wcześniej otwór był zamknięty teraz po wymianie wytartego delikatnie kołka sprężystego widać go nieznacznie. Czy tak powinno być czy cały powinien być widoczny mógłby ktoś sprawdzić u siebie jak ma? Tylny przewód od hydrauliki wystarczy odkręcić i będzie widoczny. Przesyłam zdjęcia jak to u mnie wygląda i schemat. Według schematu kołek sprężysty ten co wymieniłem opiera się o wałek dolny ramion i nie ma nic dodatkowego żeby zwiększyć widoczność tego otworu.

• Przez Jasiek95
      Witam piszę post bo być może ktoś coś podpowie albo chociaż  naprowadzi na jakiś trop mianowicie ciągnik gubi gdzieś prad między potencjometrem na przycisku gazu a sterownikiem pompy wtryskowej pompa jak i sterownik są po kapitalnym remoncie potencjometr działa poprawnie a jednak nie steruje sterownikiem, po odkręcaniu sterownika i puszczeniu mu lewego pradu pompa się otwiera maksymalnie i ciągnik odpala jak i pracuje na maksymalnych obrotach było u mnie parę elektryków zabrali 10 tys i nic w sumie nie powiedzieli jedni zbudowali osobna instalacjie która spłonęła po 1h pracy inni tylko posiedzieli i pojechali. Z braku innych możliwości przewiercilismy sterownik i założyliśmy gaz na lince od malucha na zwykłych sprężynach i teraz ciągnik jezdzi i pracuje już tak prawie rok jednak jest to uciążliwe że nie ma możliwości ustawic odpowiednich obrotów itd,j eżeli ma ktoś jakiś pomysł co można sprawdzić lub spróbować proszę o jaką kolwiek podpowiedź lub jakiegoś elektryka który zna się na starszych modelach case, i znajduje sie gdzies blisko krakowa posiadam cały schemat układu sterowania gazem w tym modelu ciagnika

Pozdrawiam i z góry dziękuję 

• Dodaj nową pozycję...
v