Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mój zapalił pochodził i zgasł.... ;) paliwo zamarzło :D a grzałka w serii 5020 jest w okolicy rozrusznika umiejscowiona w miejcu gdzie znajduje się zaślepiony korek o średnicy około 5-6 centymetrów i nie sa montowane w stanrardzie :D

Opublikowano

Na zimę polecam paliwa premium czyli Lotos Dynamic, Orlen Verva itp. Nie mają biokomponentów jako dodatków. Dziś rano było u mnie -27 st.C, kanister stał na mrozie, a dolewane paliwko było rzadkie jak przy +27 st. C ;)

Opublikowano

no czy ja wiem czy lekka przesada, my mamy w ciągnikach pozalewane zwykłą ON z lotosu i jest problem bo przy -15 robi się za gęsta i jazda staje się trudna, a jak zaleje Verwe to tak jak @b0gdan pisze nie ma problemów z zamarzającym paliwem

Opublikowano

Nie wiems skąd bierzesz ten zwykly on stacja stacji nie równa. Ja zawsze tankuje zwykły on na orlenie i nigdy problemów nie ma czy to w aucie czy ciagniku czy busie. Jednak jak się zbliża do - 30 to poprostu dolewam płyn który zapobiega zamarzaniu i problemów nigdy nie ma zreszta nawet n ainnych stacjach mówią ze mają np do -29 i wiesz co kupujesz.

Opublikowano

kupowany był (bo już stację zmieniliśmy) na największej stacji w okolicy, dodatek też był dolewany ale jakiś kiepski chyba bo też duże mrozy galareta z niego wyszła, i to nie tylko u nas tak się dzieje bo u znajomego który kupuje paliwo z innej stacji też 3-4 letni JD zgasł na polu bo paliwo mu zamarło

ps. co dolewasz do paliwa??

Opublikowano

Kupuje dodatki nazwy ci nie powiem bo generalnie biore jaki jest ale działa jak się galareta zrobiła to nie wiem co to za paliwo u mnie w okolicy nie słysząlem zeby komuś zamarzałono ale skoro jest aż tak źle to może faktycznie verve zalej.

Opublikowano

W Skandynawii we wszystkich sprzętach mają grzałki i nie mają problemu z uruchomieniem ciągników i samochodów. A druga sprawa to że nawet w nowych Valtrach zakładają takie grzałki nie ze względu że nie odpali tylko żeby silnik się tak nie zużywał. Także widzicie że tam seryjnie to montują. U nas też powinni tak robić.