Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zobacz te pompę najpierw tzn wyjmij ją i jeszcze raz załóż zwracając uwagę łącząc ja na sprzęgle ma być tak samo jak było wcześniej przed remontem

Jeżeli nie będzie grać to możesz mieć za duże ciśnienie ustawione na wtryskiwaczach jak to kolega pisał.

Jak nie masz jak sprawdzić jakie jest ciśnienie najlepiej wyjmij wtryskiwacz i podłącz go do pompy jak będzie rozpylał jest ok ale to jest taka prowizorka ;)

Edytowane przez Adriano1232
Opublikowano

Ja miałem podobny problem wczoraj z 8011 (to samo co 385). Są nowe wtryski, filtry paliwa, wyczyszczony i uszczelniony filtr powietrza.

I zapalaliśmy ją wczoraj drugi raz od tego, a wcześniej była tylko raz palona dzień przed i do dłuższym kręceniu zapalił.

Ale wczoraj kręciliśmy jak z 8 razy po 10 sekund bo mamy ten chiński rozrusznik i biały dymek z rury i nawet nie pierdnęła. I co to może być ?

Tata obstawia pompę, że nie robi dobrego ciśnienia. Wtryski ustawione były na ponad 170 tak mówił mechanik, czy to nie za dużo ?

Opublikowano

A układ paliwowy odpowietrzony? Czyli pompując pompką ręczną paliwo wraca przelewem do zbiornika?

I czy układ wysokiego ciśnienie (pompa, wtryski)także nie zapowietrzony?

Opublikowano

Jeżeli pompa jest dobrze założona to zrób jak pisałem wyjmij jeden wtrysk z głowicy i podłącz do pompy paliwowej i zakręć rozrusznikiem jeżeli rozpyli to trzeba będzie szukać gdzie indziej a jak nie to dwa wyjścia albo zmniejszyć ciśnienie na wtryskiwaczach albo pompa do roboty.

Opublikowano

Wiem że tak można sprawdzić ale nie patrzyliśmy, byliśmy przekonani ze odpali.

Mam jeszcze jedno pytanie bo mam w nim jeden aq, czy mógłbym podpiąć drugi ale o innej mocy tak na próbę ?

Opublikowano (edytowane)

Byliśmy spróbować ze suszarką i dalej nic;// dym leci a dusza sie nie odzywa

Mam jeszcze jedno pytanie. Jak się kręci rozrusznikiem czy powinna sie lać ropa przelewem ?

Edytowane przez Murphys
Opublikowano (edytowane)

Dlatego pytałam czy układ wtryskowy odpowietrzony, Jak nie jesteś tego pewien to trudno szukać innej przyczyny.

Poluzuj jeden przewód do wtrysku i kręć do momentu tryskania paliwa i odpalenia.

Inny aku. zamiast tamtego możesz podpiąć. Tylko nie zakatuj rozrusznika, nie kręć za długo i rób przerwy. Jak ci słabo kręci to wiadomo silnik po remoncie stawia troszkę więcej oporów bo nie dotarty. Rozrusznik nie nowy i może już dawać o sobie znać. Pomóż mu ciepłym powietrzem bo sam mówiłeś że lżej kręci.

Tak paliwo powinno iść na przelew bo pompa zasilająca podaje więcej paliwa niż pompa wtryskowa wykorzystuje.

Edytowane przez sawo10
Opublikowano

kolego to popuść na wtryskach przewody co idą od pompy pokręć rozrusznikiem aż w każdym przewodzie zobaczysz tryskające paliwo następnie dokręć przewody na wtryskach i spróbuj odpalić. Z tymi akumulatorami jaka masz tam instalację? jeżeli 12V to możesz podłączyć drugi akumulator tylko tak jak przy podłączaniu złodziejek czyli (+ do +) a (- do -). w ten sposób masz większą moc akumulatora.

Opublikowano

nie znalazłem nic o tym ursusie z takim problemem na tym forum. co może być przyczyną ciężkiego palenia jak i na zimnym tak i na ciepłym silniku dodam że jak na zimnym po czuje troche samostartu to pali lepiej ale na ciepłym silniku samostart nic nie działa filtry są ok paliwo też pewne mocy mu nie ubyło w silniku nic nie stuka nic nie puka jak go po kręce dłużej to wali z tłumika czarny dym a nie chce zapalić a jak już chwyci to jak by lokomotywe zapalić:) a jak zapiąć go w pług to dymi normalnie co o tym sądzicie? zawory nie wyregulowane pompa i wtryski do beki czy sprężania brak i trzeba pierścienie wymienić?

Opublikowano

jeśli to stary silnik to może być też wałek rozrządu... znajomy miał podobnie, że cięzko paliła czy zimna czy ciepła... próbował wszystkiego od pompy po głowice aż spróbował wymienić wałek rozrządu...

odrazu wszystko się skonczyło i na obroty się wkręca szybko, bo przedtem to jak dało się gazu to wolno się rozkręcał... ja teraz jak bede robił w jakimś ciągniku kapitalke silnika to wałek idzie do wymiany...

Opublikowano (edytowane)

Wszystko co koledzy pisaliście : olej zimowy ,dobre akumulatory i idealny układ wtryskowy to podstawa . To i tak granica -5 jest w tych silnikach jest nie do przeskoczenia !!! ,opowieści ze przy -20 to se babci gadać. Rozruch mam używam dobra rzecz jak kiepskie akumulatory , o 1-2 lata odwlekamy wymianę .Samostart to nie logiczny syf tylko wtedy przydatny jak mamy pompę szmelc (silnik kreci puszcza siwy dymek a nie odpala). Jedyna zdrowa rzecz dla silnika to Grzałka inwestujemy niewyobrażalnie gigantyczna kwotę 70zl + kabel z wtyczka od starego prodiża (piekarnika) i ewentualnie gniazdko z programatorem czasowym dla śpiochów. :D

Po co odkopujesz stary temat?

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

Witam, posiadam ursusa 912 i odkąd go mam jest problem z paleniem. Gdy silnik jest rozgrzany rozrusznik nie ma siły kręcić ale ciągnik z rozciągu pali dobrze wystarczy puścić sprzęgło i odrazu zapali. Dodam że akumulatory mam nowe.

Opublikowano

może w rozruszniku ci się tulejki pokończyły, może zainwestuj w rozrusznik planetarny to będziesz miał spokój, tylko taki lepszy kup. A poza tym te ciągniki zima czy lato na zaciąg to tak pięknie palą B)