Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

tych srubek nie podciagalem, nie wiem nawet do czego one sa, mam je podciagnac ? a wymieniac czesci tak na oko kazda po kolei to tak nie zabardzo bo wydaje sie kase na marne.

Opublikowano

Odkręć dekiel i zobacz czy sprzęgło ci się wysprzęgla, czy słoneczko pracuję, powinno chodzić przynajmniej z 1,5 cm.

2 czy tarcza odskakuję od docisku, lub koła zamachowego, bo może masz frez wyrobiony i tarcza nie przesuwa się na wałku.

Czy jak zakładałeś nową tarczę to sprawdzałeś frez, i nasmarowałeś tarczę i frez smarem?

Te śruby z kontrą to nie są czasami od żółwia, 8mm.

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Tak samo jak wszystko inne :D. Odpowietrznik masz na górze skrzyni pośredniej na takiej kostce do której dochodzę przewody od wysprzęglików.

Edytowane przez Marcin91
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Witam.Panowie mam takie pytanie czy da radę wymienić łożysko wałka wstecznego biegu od str. skrzyni bez jej odjerzdrzania ?Jestem na etapie wymiany wzmacniacza momentu i skrzynia pośrednia jest wyciągnięta ale widzę że mam następne zajęcie chodzi dosłownie o 1cm?

Opublikowano

Mam taki problem z moim 904.Mianowicie rozchodzi się o to że gdy jest zimny olej biegi przełącza się fajnie a, gdy już się nagrzeje olej to nie idzie przełączyć na wsteczny i wbić też obojętnie którego biegu.Nie ma różnicy czy wysprzęglam podwójnie czy nie.Czy to może być wina zaspawanego wzmacniacza i taśmy hamulca? Bo w 1214 nie ma wzmacniacza i tam nie ma możliwości aby był zgrzyt.Nawet można przełączyć z wstecznego na szosowe podczas gdy ciągnik jeszcze się lekko toczy do tyłu.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez undisputed
      Witam, planuję kupić ładowacz czołowy do ursusa 1634 i mam kilka dylematów. Tur ma pracować przedewszystkim przy ładowaniu ziarna na tiry toteż zależy mi na jak najwyższej wysokości podnoszenia. Szukam nowego, w miarę solidnego i w przystępnej cenie. W ciągu roku bedzie miał do załadowania 300-400 ton ziarna no i troche nawozów, nic poza tym. Co polecacie, najbardziej pasuje mi ten tur 18 z hydrametu bo podnosi na wysokość 4,4 m. Trochę się obawiam czy konstrukcja ciągnika na nim nie ucierpi. Co polecacie? i czy warto brać amortyzator drgań i joy-a. Wszelkie rady i wskazówki mile widziane
    • Gość peres100
      Przez Gość peres100
      czy szostka z turbo 140 koni da rade z obrotowym azurowym plugiem 5 skibowym na 234klasie ziemi???
    • Przez Radosllaw
      Witajcie!
      szukam szukam i znaleźć nie mogę. Przypadkowo na allegro natrafiłem na takie wnętrze:

Czy ktoś ma pomysł gdzie szukać takiego "siedzenia pomocniczego dla pomocnika" ?
      a może ktoś zrobił już w tej jednoosobowej kabinie dodatkowe siedzenie?

za sugestie bardzo dziękuję
    • Gość PP61
      Przez Gość PP61
      Ursus 1614 vs. Ursus 1634
      Który z wyżej wymienionych ciągników jest według was jest lepszy i dlaczego?
      Rocznik ciągników z lat 1993-2001.
    • Przez adam519
      Witam może ktoś wie czy w tych modelach była skrzynia 4 biegowa? jeśli tak to czy to było tylko na zasadzie "szybkiej skrzyni" czy normalnie jak w 4 cylindrowych? czy to od czegoś zależało? czy po prostu od któregoś roku robili z skrzynią 4 biegową. Prosił bym o odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v