Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W takim razie jak tego używać? z tyłu nic nie mam za sitami ani na wytrząsaczach. Powinna być chyba jakaś blacha? do czego może być to pokrętło. Jak miało by to wskazywać straty?

Opublikowano

pytałem kolegów z rol-transu ale oni z czymś takim się nie spotkali a troche tych kombajnów przerzucili, to starszy model także nie ma wielkiego problemu, żeby dojść do czego to jest, ale uważam, że powinieneś przed napisaniem na forum rozebrac półkę i zobaczyć do czego jest to podłączone(polecieć po kablach), czy to trudne>?, fakt, że ktoś może coś takiego by miał ale skąd masz pewność, że do tego samego podłączone jest u Ciebie>? powiedz do czego podłączone, co jest na drugim końcu i będziemy myśleć...

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem -to jest od czujników strat ziarna prosty układ z dwiema lampkami .Ma jak widać jakiś kabelek to idź jego "tropem" po centymetrze gdzie on prowadzi -bo może po drodze jest gdzieś po drodze przycięty czy zaizolowany to by oznaczało że to - było kiedyś zamontowane pod czujnik strat.

Na tej fotce widać jakieś napisy między lampkami -napisz co tam jest napisane bo ze zdjęcia nie widać.

Edytowane przez Jacek62
Opublikowano

napisz co tam jest napisane bo ze zdjęcia nie widać.

jest napisane: fran, till, ljudsignal. co po szwedzku znaczy: z, do, audio. Jak już pisałem wczesniej na audio piszczy.

pytałem kolegów z rol-transu ale oni z czymś takim się nie spotkali a troche tych kombajnów przerzucili, to starszy model także nie ma wielkiego problemu, żeby dojść do czego to jest, ale uważam, że powinieneś przed napisaniem na forum rozebrac półkę i zobaczyć do czego jest to podłączone(polecieć po kablach), czy to trudne>?, fakt, że ktoś może coś takiego by miał ale skąd masz pewność, że do tego samego podłączone jest u Ciebie>? powiedz do czego podłączone, co jest na drugim końcu i będziemy myśleć...

nie wiedziałem że to taka tajemnicza skrzynka, myślałem że ktoś będzie wiedział. Na razie jest koszenie i ciężko jest kombajn przesmarować i bieżące usterki naprawiać, a nie szukać po kabelkach gdzie to jest podłączone. Po żniwach jak najbardziej można rozbierać i szukać. Dodam, że u mnie od wielu dni już nie padało i żniwa pełną parą

Opublikowano

Witam, może mi ktoś powiedzieć czy w Waszych Deutz - ach w moim przypadku m770 też tak gwałtownie opuszcza sie heder? Nie wiem czy to tak juz musi być choć w to wątpie czy idzie jakoś temu zaradzić? Mimo że delikatnie staram się przesunąć gałkę to heder leci gwałtownie w dół. :wacko:

Opublikowano

Wydaje mi się że to może być wina zaworu dławiącego który ma za zadanie ograniczać przepływ oleju a co za tym idzie w miare powolne i równomierne opadanie hederu.Heder powinien Ci sie szybciej podnosić niż opadać

Opublikowano (edytowane)

U mnie również szybciej opada jak podnosi ale bardzo łatwo się steruje. Jak dam delikatnie do dołu to i tak opuszcza.

Edytowane przez akmaly
Opublikowano

U mnie w M660 rozdzielacz jest na prawej ściance jak otworzysz pokrywe tam gdzie jest silnik.
Zawsze dotrzesz sobie do rozdzielacza po cięgnach które Ci idą od dźwigni sterowania hydrauliką
Może ktoś doradzić jak mocno ma być naciągnięty łańcuch co napędza bęben młócący bo u mnie jest on dosyć luźno i nie wiem czy tak to ma być czy trzeba go naciągnąć bardziej
Może ktoś doradzić jak mocno ma być naciągnięty łańcuch co napędza bęben młócący bo u mnie jest on dosyć luźno i nie wiem czy tak to ma być czy trzeba go naciągnąć bardziej

Opublikowano

Jeśli chodzi o ten filtr powietrza silnika to żaden problem wyjmujesz dolne naczynie z olejem wylewasz stary olej zalewasz nowy wysypujesz jeszcze kusz z takiego kubka nad filtrem powietrza.

Opublikowano (edytowane)

Ja zamiast oleju w ostatnim sezonie lałem do tego filtra powietrza zamiast oleju letni płyn do spryskiwaczy który dostałem gratis przy przeglądach samochodu i ciągników :D on również wyłapuje kurz. Odnośnie hedera u mnie też szybciej opuszcza niż podnosi.

Edytowane przez kowal1234
Opublikowano

Masz racje że tam ma być olej, nie zachęcam nikogo aby wlewał tam płyn do spryskiwaczy czy chłodnicy, znam też człowieka który nie wlewa tam nic tylko wysypuje kurz z filtra ale tak nie powinno się robić bo jest to szkodliwe dla silnika.

Opublikowano

koledzy, jak wymienić te dolne sito oczkowe bo do łubinu chcę założyć z większymi oczkami. próbowałem je wyciągnąć ale ono tam mocno siedzi chyba na tych uchwytach po bokach. a tak nawiasem jakiej wielkości macie założone sita na żyto i owies?

Opublikowano

Witam
Panowie taka pilna sprawa
w moim deutz fahr M660 rozebrałem pompke paliwa żeby zmienić uszczelnienia i z pośpiechu nie zwróciłem uwagi że śruby które trzymają weże paliwowe w pompie (zasilinie i wyjście do filtra) mają inne otwory znaczy jedna ma tylko jeden otwór na wylot a druga ma więcej dziur i teraz pytanie która ma gdzie być wkręcona ma to jakieś znaczenie?

Opublikowano

Panowie takie pytanko jakie sita będą dobre do koszenia przenicy i owsa zaznaczam że tylko te zboża będe kosił. Co sądzicie żeby 9mm do przenicy a 11 do owsa oczywiście żeby to w miarę czyściło. A może da się to kosić na tym samym sicie tylko na jakim? I tylko regulować wiatrem

Opublikowano

<p>Koledzy taka przykra sprawa</p>
<p>Zauważyłem wyciek oleju z pompy hydraulicznej pompa boscha. Cieknie po bokach koło tych odlewanych części. Co robić? Ta pompa jest w ogóle rozbieralna? Jak się do tego zabrać bo żniwa się zbliżają</p>
<p>Pomocy</p>