Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnie mnie to zastanawia czego tak mało 6 albo 10 zł. Bo szybko licząc przy cenie 265 zł za rolkę foli z czego mamy około 27 balotów już mamy 10zł a gdzie paliwo?, zarobek?

Opublikowano

To ile w twojej okolicy wołają za owijanie? Ciągnik na godzinę spali np. 3l to jest 17zł a belek owinie no nie wiem ile bo nigdy nie mierzyłem ale 20 na pewno.

W takim razie pytanie do innych userów:ile bierzecie za owijanie?

Opublikowano

Wg mnie 10 zł za owinięcie belki to nie jest tak mało. Ja ciapkiem w godzinę owinąłem ok 20 belek (a wiadomo ursus c 330 ma słabą wydajność pompy no i wolniej się owija) i spalił z 3 litry.

Opublikowano

Owijanie za 6 zł jest bardziej opłacalne niż prasowanie za 12 zł a folia oczywiście klienta. Osobiście nawet bym nie chciał własną folią owijać bo poźniej jakby się psuła kiszonka to wiadomo do kogo by były pretensje że folia zła albo za mało owinięte.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

U nas w okolicy są 3 owijarki.Klienci już teraz przychodzą się pytać.A będziemy brać 5-6zł.

Opublikowano

u nas przez to że nasz claas stoi i czeka na części to nam znajomy robił żyto w kulki to za sprasowanie i owinięcie 40zł od sztuki wziął. Ale bale porządnie pozbijał i byłem zadowolony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
  • Dodaj nową pozycję...
v