Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A w serwisie powiedzieli mi że mam wymienić czujnik ciśnienia od skrzyni biegów PODOBNO JEST małe ciśnienie w skrzyni  . Podobno ten czujnik ma się znajdować nie daleko rozdzielaczy po lewej stronie.

Opublikowano

Witam koleżanki i kolegów. Pacjent to Lamborghini champion 135 z 2004r. Wyświetla błąd Transmision alarm. 017 a na wyświtlaczu od biegów przed numerem biegu wyświetla literę "E" i zaczął szarpać pszy ruszaniu. Proszę o pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Witam. Posiadam Lamborghini nitro R 120 T4i i dzisiaj pojawił mi się błąd M91, co to może oznaczać??? Coś od silnika ale co??? Pomóżcie

Edytowane przez mario061990
Opublikowano

u mnie w df 5090.4 g m 91 oznacza niskie ciśnienie w układzie paliowym - inaczej mówiąc te badziewia z pod znaku sdf nie zasysaja paliwa ze zbiornika jak jest niska temp otoczenia i paliwo jest gęściejsze ( paliwo zimowe przy -12 ma już większą lepkość ) spróbuj kolego czy po pod pompowaniu pompką ręczną błąd ustąpi. jak ustąpi to pozostaje Ci ciepłe paliwo wlewać lub dobry specyfik lać. powodzenia

Opublikowano
Dnia 26.02.2018 o 20:47, Piteriiv napisał:

u mnie w df 5090.4 g m 91 oznacza niskie ciśnienie w układzie paliowym - inaczej mówiąc te badziewia z pod znaku sdf nie zasysaja paliwa ze zbiornika jak jest niska temp otoczenia i paliwo jest gęściejsze ( paliwo zimowe przy -12 ma już większą lepkość ) spróbuj kolego czy po pod pompowaniu pompką ręczną błąd ustąpi. jak ustąpi to pozostaje Ci ciepłe paliwo wlewać lub dobry specyfik lać. powodzenia

Mam 5115,4G HD i jeszcze mi żaden błąd nie wyskoczył od nowości 570Mtg

• Like 1
Opublikowano

Witam. Czego może dotyczyć następujący błąd: Warning. Low oil pressure sterring whel. Dodam że pierwszy raz wyskoczyło mi to 3 miesiące temu jak podczas jazdy z prędkością ok 50 na godzinę na skrzyżowaniu gość na mnie wymusił pierwszeństwo i musiałem hamować tak że mało z fotela nie spadłem i od tamtej pory był spokój do tera jak w tygodniu od rana do nocy bez żadnej przerwy orałem w naprawdę ciężkich warunkach że na pewno tam w nim wszystko było na maksa nagrzane i w czasie powrotu do domu wystarczyło że przy zbliżaniu się do skrzyżowania lekko nacisnąłem hamulec lub zmieniłem półbieg na niższy że ciągnik trochę szarpnęło w przód i już wyskakiwał ten alarm. I wtedy musiałem się zatrzymać odczekać trochę zgasić i zapalić i już nie było błędu.  Czy może to być jakaś awaria orbitrolu bo według mojego angielskiego to chyba chodzi o to że jest niskie ciśnienie w układzie kierowniczym a właśnie chyba orbitrol odpowiada za te ciśnienie?? Dobrze to rozkminiam? CZy może to wina jakiegoś czujnika?? 

Opublikowano

A możesz mi napisać przy awarii orbitrolu jakie mogły by być tego oznaki i zmiany w pracy ciągnika bo mi ciągle chodzi po głowie że to może coś z tym orbitrolem skoro wyskakuje tam w tym komunikacie że jest małe ciśnienie .

Opublikowano

ciężko chodzi kierownica lub ucieka sam w którąś stronę lub da się skręcać tylko w jedną ogólnie orbitrol jest zaworem kierunkowym i do niego podłącza się ciśnienie np. 160bar i on ma za zadanie puścić to ciśnienie w dane wyjście a lub b i tyle jak wyskakuje błąd ciśnienia to może być to związane z tym że albo orbitrol jest faktycznie uszkodzony i wali całe ciśnienie na przelew albo jest uszkodzona pompa, zatkany filtr, uszkodzony zawór ciśnienia o ile występuje no i oczywiście sam czujnik ale zauważ że błąd pojawia się w momencie zejścia na niższe obroty przez co spada wydajność pompy i pyk błąd obstawiał bym na początek filtr mógł się zatkać lub był wadliwy