-
Podobna zawartość
-
Przez sebek6544
Witam grupowiczow mam problem z zaczynaniem beli w prasie john deere 550 problem polega na tym że często zapycha się podbierak i ciężko ma obrocic proszę o pomoc z czym może być związany ten problem
-
Przez Sebastian1264
Koledzy bałagam o pomoc skosilismy przyczepę owsa i jest troszkę zielonego a jest suchy ma 12% czy to zaszkodzi jakoś dojrzałemu na kupie proszę o jak najszybsze odpowiedzi
-
Przez backspace
Witam wszystkich, mam mały problem z prasą NH 648 z 2002 roku.
Średnica beli na sterowniku była ustawiona na 110 cm, a mimo to wychodziły 120. Nie było to problemem, gdyż akurat taka wielkość mi odpowiadała.
Problem pojawił się w momencie kiedy chciałem zwiększyć średnicę.
Na początku ustawiłem 130, lecz zapisana wartość na sterowniku cały czas pokazywała 110. Postanowiłem to sprawdzić i wyjechać w pole. Wyskoczyła mi belka 110 cm.
Ponownie zmieniłem na 130, lecz i tym razem nie chciało się zapisać. Przejechałem kawałek i następna belka wynosiła już niecały metr.
Spróbowałem 140 cm, dalej wskazywał 110, lecz teraz belki miały na oko 70-80 cm.
Ktoś wie jaka może być przyczyna takiego zachowania ?
Z góry dziękuję, pozdrawiam.
-
Przez unipasz
siema mam prasę rolując deutz fahr GP 2.30 i ucina mi sznurek w połowie beli raz na 4 ,5 beli
-
Przez AgroLaik
Witam
Czy samojezdny wóz paszowy może samodzielnie rozdrabniać bele, tak jak pobiera z pryzmy, czy potrzebny jest pojazd z widłami do załadunku?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ustawienie clas consul do zbioru zyta przeczyta i owsa
Saxonia A201