Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebuje opini na temat agragtów firmy Agromasz

chodzi mi o szerokość 3.6 i 4.2 na prostych zębach

Z jakimi ciągnikami u Was współpracują itp.

Sam osobiście mam Fiata 780 4x4 i z agragatu 3.30 to sobie po prostu nic nie robi :P a ciekawi mnie czy ktoś ciągnikiem 80 Km ciągnie 4.2 (np. mtz, bo ursusa to taka szerokość od razu pewnie dławi - ten 3.3 zetora 8145 to bardziej dławił jak zetorka 7211 ;) )

A myśle ze Fiat by te 2-3 lata przepekał z tym agregatem 4.2 zanim kupie cos większego no chyba że sie myle.

Opublikowano

Potrzebuję agregatu uprawowego do C360. Pracować będzie na areale 20ha, na ziemi średniej i ciężkiej.

Najbardziej podoba mi się agregat firmy Dziekan Apollo w ciężkim wałem dociskowym. Cena atrakcyjna, a i ten wał dociskowy zwrócił moją uwagę bo w innych agregatach nie widziałem tego typu rozwiązań. Niestety czytając opinie o tym agregacie mam mieszane uczucia bo opinie są podzielone i nie wiem co o nim myśleć. Z tej firmy zauważyłem, że pojawił się również model Herkules z przednim wałem i na oko solidniejszą konstrukcją. Teraz pytanie czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych agregatów ? A może zna ktoś solidniejsze agregaty innych firm to może się podzelić swoją opinią. Podobne agregaty widziałem z firmy henryk batyra i bomet, ale jakoś nie przyciągnęły mojej uwagi.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
      Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
      Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez elux
      Witam
      Czy spotkał się ktoś z suszeniem kukurydzy z zastosowaniem nagrzewnic elektrycznych jako źródło ciepła?
      Temat o tyle ciekawy że z wykorzystaniem fotowoltaiki energia prawie na free, jednakże brak info i doświadczeń w zakresie wydajności suszenia przy niskich temperaturach powietrza suszącego...
      Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia/wiedzę w temacie to proszę o info tutaj lub na priv- myślę o takiej małej suszarni u mnie
    • Przez rumcajsm10
      Witam, zna ktoś ceny siewników pneumatycznych do qq, interesuje mnie 4 rzędowy w budżetowej cenie (RMG), może są jakichś Polskich producentów?
    • Przez agropiotrmosz
      Witam
      Zastanawiam się nad kupnem agregatu uprawowego do C-4011.
      Nie wiem który będzie lepszy - z przednim wałkiem czy bez..
      patrzyłem na te agregaty:
      2,4 m
      https://agromil.pl/agregaty-uprawowe-apollo/2423-agregat-apollo-o-szer18m-.html
      2,1 m
      https://agromil.pl/agregaty-uprawowe-apollo-z-walkiem-z-przodu/2434-agregat-apollo-o-szer-18m.html

Pola mam płaskie, bez górek. III-IV klasa. Agregat nie może być za ciężki, żeby mi przodu ciągnika nie podnosiło.
  • Dodaj nową pozycję...
v