Skocz do zawartości

Przedni napęd do C-360 [połączone]

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
siema c-360 nie ma wyjscia pod przedni naped ale niewiem czy to taki dobry pomysl naped 4x4 do c-360 skrzynia podobniez za slaba lepiej kupic juz cos lepszego z napedem jesli kogos stac pozdro

Głupoty piszesz, w skrzyni jest zaślepką, jeśli się ją zdemontuje to można wprowadzić wał napędowy przedniej osi.

Opublikowano

moim zdaniem to tak jak z samochodami...niektorzy u mnie ze zwyklego sedana przerabiaja na cabrio np malucha...znam takich gosci i jest to glupota. Tak samo jest z ta 60....to nie jest ciagnik przystosowany do tego zeby dorabiac mu przedni naped. po pierwsze i co najwazniejsze skrzynia jest za slaba i predzej czy pozniej beda z tego problemy. za jakis czas ktos moze napisac ze dorobil trzecia os do ciagnika..tak jak ma to ten najwiekszy fend :) :)

Opublikowano

hej coś wam ludzie powiem ułatwie wam wasze problemy z napędem mój somsiad miał zetora starszy model z napędem chciał go sprzedać niedało sie no to wpadliśmy na pomysł ze przerobimy go na C 360 4x4 efekt był zabujczy wystarczyło kupić obudowy za 3tyś i dać ogłoszenie a ludzie sie oniego bili w tych starszych modelach to silnik i podzespoły produkcja ursus\ zetor stęd te zawirowania ze C 360 i napęd 4x4

Opublikowano

Ach jo jak się da założyc do można i niech mi nikt nie mówi że jest za słaby czy tez skrzynia za słaba jak T-25 może mieć przodek to czemu nie C-360 przecież ma mocniejszą skrzynie(nie mowie że rusek ma słabo skrzynie chodzi o to że C-360 ma mocniejszą)

Opublikowano

Ja mam tez U c-360 ale rzadko go uzywam bo kupiłem sobie New Hollanda i **60** przez dwa lata w stodole. Dopiero w tym roku wyciagałem ja i odpalila z akumalatora z samochodu co mnie zadziwilo. A wracajac do tematu to moja **60** jest za stara na przedni naped (79 rok) ;)

Opublikowano

witam fanów popularnych 60 :)

czy ktoś wie może gdzie można kupić kompletny przedni napęd do tego ciągnika?

może ktoś robi takie cudo prywatnie?

najlepiej w okolicach Wrocławia

pozdrawiam :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o przedni napęd do ursusa c360, przeróbka i montaż wspomagania układu kierowniczego możecie to zrobić na terenie śląska pod nr tel. 667838894 proszę dzwonić po 19 lub na e-mail miczo25@wp.pl

Opublikowano

Jeszcze nie spotkałem się z Ursusem C-360 z przednim napędem czy wyjściem do przedniego napędu , może wyszła seria z przednim napędem lub wyjściem do przedniego napędu. Wiem że na pewno przedni napęd mają Ursusy C-362 De lux ( ale też nie wszystkie ).

Gość Profil usunięty
Opublikowano

JA jezdzilem c360 4x4 i powiem tak nie ma lepszego tego typu ciagnika 4x4 nawet te wasze zetory 77xx wysiadaja:)Ursus c360 4x4 nie ma lepszego:)

Opublikowano
tylko że zetory 52xx i 72xx oraz 77xx bardzo sie różnia od 360, więc napewno walałbym tego 7745 niż C-360 4*4

różnia sie silnikiem i to jest jedna seria ze jest wszystko identyczne tyle ze ma przedni naped!!! i niech nikt nie wypisuje głupot ze sie nie nada przedni naped bo sie nada!!! tyle czy to sie opłaca????

Opublikowano

najszybciej do C-360 spasuje napęd od zetora 6945 :D a te zetory które wymianiłem różnią się bardzo od 360, bo to niejset tak samo jak np. 914 i 8145 lub 1224 i 12145

Opublikowano
Nie różnią się tylko silnikiem z c-360 ale też wieloma innymi rzeczami.

to podaj przyklad czym sie róznia??? wystarczy jeden. oprucz silnika. JEST JEDEN MODEL ZETORA IDENTYCZNY JAK C-360 TYLE ZE Z PRZEDNIM NAPEDEM!!!

Opublikowano
to podaj przyklad czym sie róznia??? wystarczy jeden. oprucz silnika

Skrzynia biegów... jak masz jakieś wątpliwości to rozkręć sobie i zobaczysz.

edit: C360 vs np. 5211/5245 (podobnej mocy)

Opublikowano
no bo jak orginalna C- 360 ma np. wałek na 540 i 1000 obtotów??? sprzegło 5 min WOM-u??? dodatkowy siłownik do TUZ-u??? miękki przód??? wspomaganie??? itp

PORÓWNAJ C-360 DO ZETORA O TEJ SAMEJ MOCY. wtedy pisz!!!!