Skocz do zawartości

Przedni napęd do C-360 [połączone]

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Przy frezie który wchodzi w pokrywę piasty.

Dodam że stare piasty były na wzór typu 8145 tzn były dwa krzyżaki przez co był lepszy skręt, teraz w obydwóch kołach są założone od 7045 i właśnie teraz pękają przy frezie bo wcześniej w oryginalnych poszły te łączenia od krzyzaków. Po zmianie na półosie 7045 jest mniejszy skręt bo to wygląda jak wałek przekaźnika mocy

Edytowane przez tomi382
Opublikowano

kolego takie małe pytanko. jak w most od 5748 upchałeś półośki od 7045. one są o wiele grubsze. no i jeżeli dobrze zrozumiałem to nie ukręcają ci się półosie tylko wałki koła. półoś jest umieszczona od kosza satelit do krzyżaka, a od krzyżaka w piastę wchodzi wałek koła. to jeśli możesz sprecyzuj nam co dokładnie ci się ukręca...

Opublikowano

most robura latwo zwezic bo jest skrecany,jak chcesz liczyc przelorzenia to sprawdz przekladnie glowna robura bo sa dwa rodzaje,a od zetora seri 52.. 72.. przystawka nie podejdzie, bo zetor ma inna skrzynie chyba że ze starszego modelu.

Opublikowano

to ciekawe bo jak robilem u siebie to c355 po odkreceniu dekla pod skrzynia mial dostep tylko do jednego kola reduktora, w zetor seria 52.., 72.. otwor jest szerszy widac to samo kolo reduktora co c355( w zetor sa tam skosne zeby) ale jest jeszcze miejsce na dodatkowe z ktorym zazebia sie przystawka napedu4*4

Opublikowano

kolego takie małe pytanko. jak w most od 5748 upchałeś półośki od 7045. one są o wiele grubsze. no i jeżeli dobrze zrozumiałem to nie ukręcają ci się półosie tylko wałki koła. półoś jest umieszczona od kosza satelit do krzyżaka, a od krzyżaka w piastę wchodzi wałek koła. to jeśli możesz sprecyzuj nam co dokładnie ci się ukręca...

Grubsze ale frezy pasują i to się liczy. Skręt jest mniejszy na tych przegubach a sprzęgło na wałku atakującym?? Pierwsze słyszę bo u mnie takiego czegoś nie ma. I czy wogóle coś takiego jest. Półoś jest ccała od satelit do piasty koła ale niech ci będzie - ukręca przy kole przy frezie. poprostu pęka jakby piłą ucięta

Opublikowano

tomi382 frezy pasują a jak reszta? osadzenie na łożyska itp.... ale mniejsza z tym. jak się ukręcają to znaczy że marnej jakości te osie, albo za szerokie opony na felgach...

co do sprzęgła przeciążeniowego w przednim moście to ten bajer był w mostach typu ciężkiego (od 59xx w górę).

Opublikowano

No wiecie nie jest to przystosowane do napędu w 60-tce :) Wszystko może paść :) Mam prośbę. Może ktoś ma zdjęcia jak jest przedni napęd zamocowany już w ciągniku ? Trzeba coś zmieniać ? :)

Opublikowano

tomi382 frezy pasują a jak reszta? osadzenie na łożyska itp.... ale mniejsza z tym. jak się ukręcają to znaczy że marnej jakości te osie, albo za szerokie opony na felgach...

co do sprzęgła przeciążeniowego w przednim moście to ten bajer był w mostach typu ciężkiego (od 59xx w górę).

Most tak samo mocowany jak zwykły ;)

A opony oryginalne 9.5-24. Kolego nie wierzysz to wyjmij szklaną kulę i mnie olśnij bo innaczej dalej będziesz mówił że cienki przód jest the best. Ta półoś pasuje wszystko luks, pisałem że w starych pękły krzyżaki a w nowych same wałki. Ciągnik z turem to chyba może się zdarzyć dlatego odradzam ten typ napędu do tura. Preferuje ciężki przód od 5948.

Opublikowano (edytowane)

Panowie mam pytanie do osob ktore zamontowały przedni napęd czy po montazu sprawdzaliscie obwod koł , i jaka jest roznica w obrotach miedzy przodem a tyłem. Przy oponach 14.9-28 obwod mamy 4286 a przy oponach z przodu 8.3-24 obwod mamy 3168 czyli w przyblizeniu przod powinien wykonywac 1,25 orotu do jednego obrotu koła tylnego.

Edytowane przez bezeta10
Opublikowano

z tego co napisales to 1.35 a silownik dwustronny odradzam! bardzo ciezko jest go zamontowac we wlasciwym miejscu, zle bedzie dzialac ukad kierowniczy tzn kola prawe i lewe nie beda sie skrecac odpowiednio

Opublikowano

FunJohnDeere lepsza c-360 4x4 niż buble JD prosto z Indii. Już miałem kupić JD serii 5 ale nawet mi przedstawiciel odradził... Podobno lepszy by był belarus. Tak samo cieknie ale idzie twardo do przodu.... pozdro

Opublikowano (edytowane)

A co masz kolego przeciw przedniemu napedowi w -60 bo nierozumiem Twojej aluzji.?????

Poprostu to tylko 55 km z czego 15 cieka po łące :D

A tak wogule to od czego ten napęd miałby być? ? ?

FunJohnDeere lepsza c-360 4x4 niż buble JD prosto z Indii. Już miałem kupić JD serii 5 ale nawet mi przedstawiciel odradził... Podobno lepszy by był belarus. Tak samo cieknie ale idzie twardo do przodu.... pozdro

A z Tobą kolego się kłócił nie będe, bo doskonale wiem na jakich podzespołach są składane "Made in Pekin" ;)

Edytowane przez FunJohnDeere