Skocz do zawartości

jaki ladowacz do proximy 90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, rozgladam sie za ladowaczem czolowym do zetora proximy 90 pomozecie jaki wybrac? patrze te tansze typy solid badz metal technic czy sa one dobre? bedzie uzywany na 20 ha i 30 sztuk bydla i czy wszystkie maja rame pod spdem montowane do tylu ciagnika bo slyszalem ze niektore maja mocowanie tylko do tylu i co zauwazylem to maja dżojstik do sterowanie na błotniku a niektóre przy kierownicy które rozwiązanie jest wygodniejesze?

Opublikowano

Ja ze swojej strony moge ci polecieć inter-techa, na którego sam postawiłem. Widziałem ten ładowacz po trzech latach niezłej harówki, i brak jakich kolwiek oznak zużycia może poza ubytkami lakieru ale to obicia odrapania spowodowane przez nieuwagę operatora. Metal technik też wygląda fajnie, i raczej też go chwalą. Jeśli chodzi o odciągi do tylnego mostu to jest to duży plus, i ładowacz bez nich skreslił bym na starcie, może ograniczają prześwit ale coś za coś. Dżoja umieść tak by było wygodnie raczej gdzieś koło siedzenia, przy kierownicy to raczej mało wygodne.

Opublikowano

ppp1208 Widzialem już kilka ciągników, w których pękły obudowy skrzyni przez ich brak i nie tyczy się to tylko mtz czy Ursusa bo ostatnio to się stało w casie także dla mnie to jest podstawa.
@farmer_89Ja nim jak narazie dużo nie zrobiłem przewaliłem jakieś 800 bel, trochę zboża, ziemi, obornika czy przewożę kiszonke do stodoły. Także jeszcze się nie narobił.

Opublikowano (edytowane)

@farmer_89 Metal-fach raczej nie cieszy się dobrą opinią, ale twierdzę to tylko na podstawie tego co widzę tu na AF. Moj ladowacz jest na Mtz-cie, jest w mojej galeri.
@DanielFarmer Dokladnie tak cignik z ramą nie musi mieć odciagów, natomiast bez to podstawa, o amortyzacji niech kolega przy zakupie też nie zapomni, bo warta swojej ceny.

Edytowane przez Skoczek1994
Opublikowano

Jak stać cię to kup sobie stolla fz20 lub cl850/950 cena około 23000 netto ze sterowaniem zwykłym joyem waga takiego ladowacza to 400kg na środku nie ma rozporki parametry ma bardzo dobre sam mam i polecam.
Stoll też nie ma odciagow do tyłu mocowany jest tylko z przodu ciagnika

Opublikowano

jestem z okolic Łomży gdzie sporo jest ladowaczy metal-technik bo produkują je wlasnie za Łomża.sam tez bym wybrał wlasnie takiego bo za bardzo nikt na nie nie narzeka a cena tez fajna. matal-facha tez odradzam. ciezki i nie zgrabny

Opublikowano

https://m.youtube.com/watch?v=DX8oU3GL06I

Od 40 sekundy ma zakręcony zawór, i jest bez amortyzacji. Tak trzeba dopłacić, zależnie od producenta od jakichś 700zł -1000/1200 zł. Ja popełniłem ten błąd za namową sprzedawcy że tniej będzie dokupić samemu, i tak się przybieram już blisko pół roku, a tak było by od razu, i spokój ale to kwestia paru tygodni i dołoży się amortyzację. Co do koloru, to jakoś grafitowy najbardziej mi się podobał, oglądałem na placu w 4 kolorach i wybrałem taki. A kolor mozesz wybrać bez dodatkowych opłat.

Opublikowano

Zależy co chcesz nim robić, ja widzę że łyżko-krokodyl to mega uniwersalny osprzęt, który najwięcej używam. Wybieram nim kiszonkę z qq i można nim nawet ładnie wybrać po nabraniu wprawy. Wożę sianokiszonke, ładowałem zboże, rozgarniałem ziemię, obornik. Zastępuje z powodzeniem łyżkę, i krokodyl. I gdybym wybierał drugi raz wybrał bym tak samo.

Opublikowano

Nabierzesz czemu nie tylko narobisz dużo bałaganu a rozwalona kiszonka latem to nieporozumienie...
Mam lyzkokrokodyla i polecam bardzo uniwersalny osprzęt chociaż do obornika polecam kupić widełki bo łyżka lubi się oklejac a z głębokiej sciolki trochę ciężej się wybiera.