Skocz do zawartości

Polecane posty

Rollermix    27

Witajcie, rok temu stałem się szczęśliwym posiadaczem MF 255. Od samego początku zmagam się z wolnym opuszczaniem podnośnika, regulacja nie działa. Czasem jak się pchnie wajchą przód tył to szybciej opadnie, ale to czasem. Teraz przy orce siewnej okazało się, że blokada nie działa, pedał wchodzi w podłogę, a reakcji żadnej. I jeszcze takie pytanie odnośnie ciśnienia opon tylnych wraz z kompletem obciążników, wie ktoś ile powinno być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

PRIMO    535

No to szczęśliwy posiadaczu ferdka szykuj się do remontu rozdzielacza i tylnego mostu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PRIMO    535

Dobra wyłożę ci kawę na ławę  -_- cukier też podać  :huh: a tak serio problem z opadającym wolno podnośnikiem to winny będzie rozdzielacz ,blokada mechanizmu różnicowego nie działa bo coś się sypło w tylnym moście .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeżyk1999    0

Możesz też mieć za gesty olej. Jak się rozgrzeje to też wolno opada?

Edytowano przez Jeżyk1999

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rollermix    27

Zalany jest nowym agrolem. Jak się rozgrzeje to troszkę szybciej, ale to nadal nie to. Wystarczy w 3/4 opuszczania wajchą ruszyć przód tył i opada tak jak powinno. (nieważne co jest zawieszone na tuzie)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rollermix    27

Problem rozwiązany. Trochę papieru ściernego, wd-40 i wolnego czasu wystarczyło, żeby naprawić. Okazało się, że przy malowaniu farba podeszła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez everto
      Witam 
      Mam taki problem z Ciągnikiem.  Nie działają wyjścia hydrauliczne oraz podnośnik,  piszczy i pali się kontrolka od poziomu oleju w skrzyni (smarowania skrzyni). Poziom oczywiście jest.  Nie słychać żeby ciągnik drżal gdy ruszam dzwigniami.  Zawory wyjęte I wyczyszczone. Bezpieczniki ok.  Filtry olej wymienione.  Pomysły? 
    • Przez Elyseo
      Witam. Mam problem z podnośnikiem w moim zetorze 5011. Problem polega na tym że jak dam wajche podnośnika do końca w górę to podnosi ramiona za wysoko aż do pomostu siedzenia. Czy istnieje możliwość regulacji wysokości podnoszenia po za przestawieniem ramion na frezie ?
    • Przez MlodyRolikOn
      Witam 
      Czy jeśli będę korzystał z rozsiewacza z otwieraniem hydraulicznym to gdy przełącze na hydraulike będzie opadał podnośnik? Jeśli tak to będę musiał szukać mechanicznie otwieranego albo robić przeróbke. 
    • Przez mateo105
      Witam panowie  od kilku dni mam problem z moim mfem otoz podnosnik przestal podnosic. kilka dni przed zauwazylem ze na wolnych obrotach maszyna opada i aby podniesc musialem go gazowac. co to moglo sie stac?? dodam ze na wyjsciach mierzylem sienienie to jest ponad 180 bar czyli pompa zebata chodzi.
    • Przez ursusikc330m
      Witam,mam pytanie,czy można jakoś w Zetorze Proxima Plus 110 podkręcić ciśnienie w hydraulice bo jak podczepiłem pług obrotowy 4 skibowy to podniesie go aby do połowy i dalej nie chce i z pod kabiny jest słychać syczenie oleju
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.