Skocz do zawartości

Polecane posty

kamil800    0

Witam
Podczas powrotu z roboty w polu lewa strona traktora i os sa wilgotne, plyn scieka ta rura przelewowa, wskaznik temp pokazuje w robocie 1/2 czasami wychodzi troche za polowe skali, jak sie ciagnik rozgrzeje i sie go zgasi to slychac szumy z okolic silnika/chlodnicy przez 2-3s, co to moze byc?
Czy w tym modelu musi byc szczelnie zakrecony korek?

Uklad jest zalany plynem chlodniczym, pomyliem sie w tytule

Edytowano przez kamil800

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kamil800    0

Zawsze jak mi szla uszczelka czy to w kombajnie czy ciagniku to byl olej w chlodnicy lub woda w oeju, wywalalo wode na zimnym nie tylko podczas roboty, gotowalo wode a tu nie ma takich efektow
Podczas pustej jazdy wgl nie lapie temp

Juz kiedys mi wywalal wode i nie pamietam co zrobilem, czy cos z korkiem czy co... i skonczylem orac (jakies 10ha) bez wyciekow a teraz znowu wali

Odpalilem go bez korka aby zobaczyc czy sie nie pieni, lustro wody sobie elegancko stoi, nic sie nie podnosi, nie pieni, nie ma babelkow powietrza

Edytowano przez kamil800

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szymoluk    1

sprawdz obieg wody na chlodnicy, proponuje wymonotwac i nalac wody do chlodnicy jak bedzie cyrkalo sie dolem to jest zatkana, jesli bedzie lecialo doslowanie jak podczas splokiwania kibelka to chlodnica jest ok, uszczelke sie robi na koncu jak wszystko inne opcje sa wykluczone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    141

Jak popracujesz długo i cały układ jest gorący to musi sporo czasu chodzić na wolnych obrotach żeby ochłodzić blok bo on jest mocno gorący jak zgasisz nie ma obiegu na tyle dobrego żeby oddać temperaturę jaka tam jest i płyn zaczyna się gotować w bloku a jak jest go do pełna to tym bardziej, powstaje większe ciśnienie i wygania płyn a jak jest go do połowy górnego zbiorniczka w chłodnicy to powinno być ok

Edytowano przez sznajdik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamil800    0

Zalozylem szczelny korek z drugiego mf, zrobilem 3ha scierniskowcem i os niby sucha a do chlodnicy nie zagladalem bo nie chce dostac plynem w ryj, jutro sprawdze

Teraz mi wskaznik temp maniane odpierdala... Zaniza o jakas 1 do 1,5kreski... Jak zawsze mial polowe lekko za polowe to teraz nawet do polowy nie dochodzi, a wiem ze zaniza bo raz jak na niego patrzylem to skoczyl i pokazal tak jak kiedys (lekko za polowe) po 2s znowu spadl o kreske w dol i juz do konca pokazywal taka zanizona, ktos mial taki problem? Czujnik sie konczy?

Edytowano przez kamil800

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    141

Są też 2 rodzaje korków do chłodnicy jedne na mniejsze ciśnienie drugie na większe nie pamiętam na jakie wartości dokładnie ale może masz nie taki i też puszcza trzeba by głębiej w temat wejść

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez FerdekTeam
      Witam wszystkich serdecznie chciałem zaposiegnąć was o radę. Chodzi mi o to kiedy MF jest zimy sprzęgło chodzi ładnie ,ale jak się rozgrzeje to szarpie. Moim zdaniem to pompa ale czekam na sugestie od was.🙂
    • Przez diaz34
      Witam, problem polega na tym ze ciagnik jak sie rozgrzeje traci moc i wydaje mi sie ze niechodzi na wszystkich cylindrach, wczesniej nigdy tak sie nie dzialo, dodam ze z odmy dymi troche jak sie rozgrzeje i czuc dziwny zapach lecz olej nie widze zeby ubywal. Ostatnio zostal zamontowany tur a i zostala odlaczona sprezarka powietrza lecz to chyba nie ma zadnego zwiazku ?
    • Przez bocianlask
      Witam,
      W moim MF 6180 nie posiadam zbiornika na płyn do spryskiwaczy. Chciałbym go zalozyc, ale niestety nie mogę namierzyć, ani kostki do podłączenia, ani rurki na płyn. Moglibyscie sprawdzić u siebie skąd dokładnie wychodzi ta rurka oraz zrobić zdjęcie kostki podpiętej do pompki? 
      U siebie znalazłem jedną wolna kostkę (zielony i czarny przewód)i jeden wolny przewód(niebieski). Lokalizacja na zdjeciu. Od czego to jest? 
      Z góry dziękuję za odpowiedzi.
      Pozdrawiam

    • Przez xzibit0000
      Witam. podczas orki lub innych prac zauważyłem że przedni napęd jest słaby.jak przód jest lekki to kręci, ale po dociążeniu go czasami nawet zanika i  koło nie ma obrotów. wiecie może koledzy czego może być powód?
    • Przez Arek
      Musiałem odkręcić przewód idący od pom hamulcowych do zaworu sterującego hamulcami przyczepy.
      Teraz nie mogę ich odpowietrzyć. Hamulce ciągnika działają ok, po wciśnięciu hamulca olej nie idzie odpowietrznikiem na zaworze sterującym.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.