Skocz do zawartości

Polecane posty

NICCO    1

Witam mam problem ze swoim mf 6150, przestał działać podnośnik w ogóle nie świeci się nic na panelu ehr ani te dwie kontrolki od pozycjonowania ani dioda z ! nie podnosi anie nie opuszcza zarówno z kabiny jak i z błotnika, manualne podnoszenie działa tu przy kole pod spodem, sprawdzałem bezpieczniki zarówno te pod maska jak i w kabinie, są ok. chciałem dodać że i WOM się nie włącza. pomocy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    147

Sprawdź ładowanie ewentualnie czujnik pompy, nie świeci czerwona kontrolka? chyba że żarówka w kontrolce padła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kfx1423    0

Witam serdecznie. Też jestem posiadaczem mf 6150. Dziś mam ten sam problem co kolega nie działa mi EHR w środku nie podnosi podnośnika ale na błotnikach działa. Dodam jeszcze , że wczoraj wszystko działało. Proszę o pomoc ewentualne sugestie co mogło się wydarzyć. kontrolki nie świecą od podnoszenia do góry i na dół. Niestety nie mam schematu ani książki do niego więc jeśli koś wie i może pomóc to bardzo proszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

marian3p    18

Jeśli na panelu nie zapalają się żadne diody to nie dochodzi zasilanie, może być problem z kostką która podaje napięcie na EHR (często śniedzieją tam styki).

Jeśli z błotników działa, a nie można odblokować to może być problem z czujnikiem położenia, lub z panelem sterującym. Czy dioda diagnostyki (!) świeci się ciągłym światłem czy miga?


Naprawa elektryki i elektroniki ciągników i maszyn rolniczych. Naprawa sterowników maszyn, skrzyń biegów (np. Autotronic), EHR itp.

Wykonywanie sterowania EHR (elektrohydrauliczne sterownie podnośnikiem) do każdego ciągnika, również wykonywanie własnych sterowników do ciągników z fabrycznym EHR.

Wykonywanie różnych sterowników do ciągników i maszyn rolniczych (liczniki, sterowniki ścieżek do siewnika, itp.).

Więcej info na PW.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
catia432    0

witam dzisiaj podczas pracy przestał działac podnosnik w mf 6150 nie wyswietlaja kontrolki ehr na błotnikach też nie działają przyciski prosze o pomoc pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rolnik2102    15
Mruga może czerwona dioda ta przy wykrzykniku? Jeśli tak to jest jakiś błąd i trzeba policzyć mrugnięcia i sprawdzić kod błędu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
catia432    0
Napisano (edytowany)

nie pali sie żadna kontrolka na panelu ta z wykrzyknikiem też nie wydaje mi sie że nie dochodzi napięcie bezpieczniki też wporzadku

 

Edytowano przez catia432

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
porems    11
a patrzyłeś te bezpieczniki z przodu zaraz za przednim grilem koło akumulatora

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pjofi    0
mam podobny problem jak koledzy i też wydaje mi sie ze nie dochodzi zasilanie na ehr bo nic się nie świeci. możecie mi powiedzieć gdzie znaleźć jakieś zasilanie ehr? jest jakieś awaryjne opuszczanie podnośnika? bo mam talerzowke podniesioną i chciałbym ja opuścić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
catia432    0

możesz opuscic przy lewym tylnym kole jest elektrozawór na którym jest gumowa osłona trzeba ja wcisnąc to opusci

sprawdziłem bezpieczniki z przodu ok w kabinie też prąd do komputera pod prawym schodkiem dochodzi manualnie po wcisnieciu elektro zawora podnosi i opuszcza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pjofi    0
U mnie problem rozwiązany. Po prawej stronie pod schodkami był przerwany przewód. Teraz wszystko działa jak należy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
catia432    0

pojawił sie nastepny problem wysiadły pół biegi tzn a b c d nie wyswietlają kontrolki żółw zając

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
catia432    0

problem z półbiegami rozwiązany nie łączyła kostka od elektrozaworu podnosnik nadal nie działa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
catia432    0

usterka podnosnika usunieta nie łączyły białe  kostki doprowadzające prąd do podnosnika znajduja sie z prawej strony pod ponelem sterowania zeby sie do nich dostac trzeba zdjąć  tapicerke warto też sprawdzić bezpiecznik który sie tam znajduje 3 ampery

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez trys
      pacjent mf 5430  rocznik 2013 podniósł ramiona podnośnika i nie opuszcza
      po odpaleniu  ehr się normalnie aktywuje
      przyciskając na cefce z tyłu  ciągnika do góry troszkę podnosi na drugiej cefce przyciskając trochę opuszcza
      przyciski na błotnikach podniosą trochę do góry i tyle samo opuszczają do dołu gdzie tkwi problem błagam pomocy bo to koń główny
    • Przez Plamson2
      Mam problem z przednim napędem w masseyu fergusonie kiedy chcę go załączyć  nie wyskakuje żadna kontrolka   napęd też się nie załącza niech ktoś mi podpowie co może być przyczyną
    • Przez Zet7211MF6140
      Witam. 
      Panowie chciałbym się dowiedzieć jakie objawy by były jak by był zapłon za próżny a jakie jak by był za wcześny. Bo ciągnik strasznie ciężko pali i właśnie myślę że jest coś z zapłonem. 
    • Przez KubowskyyClaas
      Witam, mam pewien problem jeśli chodzi o podnośnik w ciagniku Claas Ares 657 ATZ podnosnik z maszyna np; pług podniesie wszystko jest ok zaczyna opuszczać na dół może ze 2 cm i nagle szarpnie do góry podniesie i znów opuszcza 2-3cm i do góry co to moze być?
    • Przez Bocian1520
      Witam. Mam problem z MF 399 bardzo grzeje mi sie olej hydrauliczny. Sprawdzane były juz hamulce skrzynia most i chyba wina lezy w pompie lub jakimś zaworze dławiącym .... Moze miał ktos podobny problem??? Pozdrawniam 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.