Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde, było już gdzieś o tym przycisku. Jak dobrze kojarze to jest do automatycznego zrzucania półbiegów, tzn jak jedziesz i ciągnik zaczyna spadać z obrotów, to sam redukuje półbiegi, tylko nie wiem czy to samo robi też w górę.

Opublikowano

Włącznik umożliwia włączenie lub wyłączenie automatycznej funkcji QUADRISHIFT czyli  włącza bieg z momentem obrotowym, najbardziej odpowiedni dla prędkości jazdy podczas mechanicznej zmiany biegów

Opublikowano

ta funkcja trochę dziwnie działa ponieważ gdy jadę 1,2 lub innym biegiem oraz np.3 półbiegiem w momencie redukowania na wyższy bieg, automatycznie zrzuca na 2 półbieg ;/ więc kiedy można zastosować tę funkcję ?

Opublikowano

nie wiem jak w renacie ale np w arionie z CIS tym przyciskiem włącza się automatyczną zmianę biegów a w komputerze programujesz przy jakich obrotach ma zrzucić bieg a przy jakich ma wrzucić wyższy...

Opublikowano

a powiedzcie mi, czy majac starszy model reni 640 moc 140KM. Majac ehr tce10 czy w razie jakby mi szwankowal moge zmiwnic na taki jak tutaj?

Nie. To jest kompletny komputer ehr. Przy każdym uruchomieniu ciągnika ehr sprawdza wszystkie czujniki położenia i uciągu, przełączniki (na błotnikach, które są rezystorami). Jeśli coś się nie zgadza to łapie błąd. Musiałbyś mieć to samo, identycznie.