-
Podobna zawartość
-
Przez Bartek_00
Witam. Planuję zakup rozrzutnika Pronar NV161/3 10T i chciałbym żeby pełnił dwie funkcje, a mianowicie był do rozwożenia obornika i przewozu kukurydzy. Chciałbym poradzić się osób, które posiadają ten rozrzutnik i stosują taką metodę. Czy demontaż tych wałków jest w miarę szybki i niekłopotliwy.
-
Przez artur04c
Witam, potrzebuję przedni napęd lub układ planetarny przedniego napędu ewentualnie krótszą pochwę napędu (lewą) jak się nie znajdzie to chociaż 3x satelity i rozdzielacz hydrauliczny na 3 sekcje, najlepiej warmińsko-mazurskie, ewentualnie poza jak się nie znajdzie. W razie pytań proszę o pisanie pod tym postem lub pv. Pozdrawiam.
ps. co do rozdzielacza to mam pytanie, otóż czy w garażowych warunkach da radę samemu wymienić uszczelniacze? Ponieważ mam 2 sekcyjny i cieknie i został zakupiony 3 sekcyjny i tak samo się z niego cieknie. Nie z każdej sekcji, ale cieknie, Chciałem do 2 dołożyć 3 z 2 rozdzielacza, ale jest inny typ i nie pasuje.
-
Przez ceston
Witam ostatnio podczas jazdy wyskoczył mi napęd tak że się wcale nie włącza. Postanowiłem rozebrać skrzynkę rozdzielcza od napędu i poszukać tam usterki po zdjęciu okazało się że tam jest wszystko w porządku ale zauważyłem że wałek kardana mogę kręcić ręką a koła stoją w miejscu złożyłem skrzynkę nie podlaczajac do niej walka i faktycznie koła jadą wałek stoi. Podniosłem przód do góry i kręcąc kołem chciałem zobaczyć czy drugie będzie się kręcilo w drugą strone. Niestety zero reakcji kręcę kołem a drugie stoi. Os jest Krzyżakowa nie stozkowa. Macie pomysły co mogło pójść. -
Przez Gamzi
Dzień dobry.
Co to za czujniki? Jeden jest po lewej stronie pod kabina.
Zdjęcie 1. Wtyczka jest odlaczona i we wtyczce jest włożony kawałek jakiegoś drutu- jakby czujnik pominięty i na krótko wtyczka wspiera.
Zdjęcie 2. Drugi czujnik nie wiem gdzie jest ponieważ z tylu wisi tylko wtyczka a czujnika nie widze. Sama wtyczka jest z tylu po lewej stronie wisi na wysokości mocowania górnego lewego silownika
-
Przez AgroRolnikŚląskiTeam
Witam , szukam mechanika od silnika d243 Pronar Mtz Belarus , ciągnik to Pronar 82 SA ale silniki mają jednakowe jak inne pochodne modele ... Jeśli ktoś miałby namiary na mechanika to bardzo byłbym wdzięczny . Województwo Śląskie .
-

Rekomendowane odpowiedzi
Skręcenie sprzęgła kopaczki elewatorowej Z609/02
Kubota M7152 + Pronar PT610 - żniwa kukurydzanie 11 listopada 2025